Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αίτημα για υπαγωγή του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας στο Νοσοκομείο Άρτας

Αφορμή έλαβαν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, απ’ την ανακοίνωση του νέου χάρτη της υγείας στην Ήπειρο και έφεραν εκ νέου το αίτημα, για υπαγωγή του ΚΥ στο Νοσοκομείο Άρτας. Αίτημα που είχε γίνει δεκτό απ’ την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αλλά ακύρωσε στην πράξη, ο τότε βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Γιώργος Τρυφωνίδης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού έλαβε νέα απόφαση υπέρ της μεταφοράς , πιστεύοντας όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι πως τουλάχιστον τα πράγματα δεν θα είναι χειρότερα απ' ότι σήμερα. Σήμερα συμβαίνει το παράδοξο, το Κ.Υ. Φιλιππιάδας να δέχεται τη μεγαλύτερη κίνηση απ' όλα τα Κ.Υ της περιοχής και να διακομίζει τα περιστατικά του προς το κοντινότερο Νοσοκομείο που είναι της Άρτας κι όχι της Πρέβεζας. Το νοσοκομείο Πρέβεζας έχει ένα Κ.Υ στην αρμοδιότητά του, απ' το οποίο δεν δέχεται ποτέ ασθενή και ως εκ τούτου δεν νοιάζεται κιόλας να το ενισχύσει με προσωπικό για να αποφύγει τον συνωστισμό στα ιατρεία του. Από τις 11 θέσεις γιατρών που προβλέπει ο οργανισμός του, υπηρετούν μόλις δύο! Την ώρα που στο Κ.Υ Θεσπρωτικού υπηρετούν 17!

Το Νοσοκομείο της Άρτας, αν συμπεριλάβει στη δικαιοδοσία του το Κ.Υ Φιλιππιάδας θα έχει κάθε λόγο να το στελεχώσει επαρκώς. Τουλάχιστον να στέλνει έναν παρασκευαστή για να γίνονται μικροβιολογικές εξετάσεις που σήμερα δεν γίνονται στο Κ.Υ. Ή έναν χειριστή του ακτινολογικού μηχανήματος σε πρωινή κι απογευματινή βάρδια. Επιπλέον η διοικητική μεταφορά, έτσι όπως είχε υπογραφεί από τον κ. Αβραμόπουλο, συνοδεύονταν με την προσθήκη 4 Περιφερειακών Ιατρείων στο Κ.Υ Φιλιππιάδας απ' τα χωριά της Άρτας, οπότε αυτόματα προστίθενται στη δύναμη του Κ.Υ και οι τέσσερις γιατροί των ιατρείων αυτών, διευκολύνοντας το πρόγραμμα εφημεριών.

Γενικότερα και με βάση το πνεύμα του νέου χάρτη υγείας, το Κ.Υ Φιλιππιάδας, μεταφερόμενο στην Άρτα, προσφέρεται για ένα άριστο πρότυπο ιατρείου αστικού τύπου. Μένοντας στην Πρέβεζα είναι καταδικασμένο να σβήσει. Ουδέποτε το Νοσοκομείο Πρέβεζας ενίσχυσε το Κ.Υ Φιλιππιάδας και ουδέποτε συγκινήθηκε από τις εκκλήσεις εργαζομένων και ασθενών της περιοχής. Οι γιατροί ανέκαθεν είχαν συνεργασία επί των περιστατικών και επί του αναγκαίου υλικού συχνά, με τους συναδέλφους τους στην Άρτα.

Πηγή: gnomiartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου