Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κάλεσμα του Δήμου Ζηρού για απογραφή

Απογραφείτε στο Δήμο Ζηρού
Ο Δήμος Ζηρού ενημερώνει όλους τους κατοίκους της περιοχής ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Ελληνική Απογραφή του 2011 (Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2011), μια διαδικασία που πραγματοποιεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), με στόχο την απογραφή του πληθυσμού της Ελλάδας αλλά και των κτιρίων όλης της χώρας.
Η Απογραφή Πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 10 έως 24 Μαΐου 2011. Με την απογραφή του πληθυσμού, θα γίνει η καταμέτρηση των νοικοκυριών και της σύνθεσής τους και η καταγραφή των μελών των νοικοκυριών και των δημογραφικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών και οικονομικών χαρακτηριστικών τους.
Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους τους κατοίκους της χώρας. Η βοήθεια και η συνεργασία όλων των πολιτών είναι πολύτιμη, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των απογραφέων και να μπορέσει να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός κάθε περιοχής.
Τα αποτελέσματα της απογραφής θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όχι μόνο για λόγους δημογραφικού ενδιαφέροντος, αλλά, ειδικά όσον αφορά στους δήμους, είναι μείζονος σημασίας γιατί έχουν άμεση σχέση με την κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων, καθώς από τον αριθμό των κατοίκων που θα απογραφούν, θα προκύψουν και οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία που θα διατεθούν για έργα υποδομής, για κοινωνικές δομές, για πολιτιστικές δράσεις.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διανύουμε, ζητούμε την σύμπραξη και ενεργό υποστήριξη των συμπολιτών μας, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και απαιτήσεις του Δήμου μας. Σας καλούμε όλους να απογραφείτε στο Δήμο Ζηρού γιατί είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του δήμου μας και να τον κάνουμε πιο όμορφο, πιο ισχυρό…


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Δημήτριος Γιολδάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου