Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ενισχύστε τα χωριά μας στην απογραφή!!!

Στους χαλεπούς καιρούς στους οποίους ζούμε η Απογραφή του Πληθυσμού, όσο και αν φαίνεται εκ πρώτης όψης απίστευτο, θα διαδραματίσει καθοριστικό, αν όχι πρωταρχικό ρόλο, για την επιβίωση των χωριών του Νομού μας (Περιφεριακής Ενότητας).

Η απογραφή πληθυσμού θα πραγματοποιηθεί από τις 10 μέχρι τις 24 Μαΐου και είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί η χρηματοδότηση των δήμων και κοινοτήτων της περιοχής μας για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Αυτό γιατί από τον απογράφοντα μόνιμο πληθυσμό προκύπτουν μια σειρά από επιδοτήσεις και ενισχύσεις (όπως η ΣΑΤΑ), τα οποία κεφάλαια αποτελούν οξυγόνο για τις μικρές κοινωνίες των χωριών μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις βασικές τους ανάγκες. Με άλλα λόγια το μέγεθος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες των μικρών χωριών μας ειδικά εξαρτάται σε κρίσιμο βαθμό από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων που θα προκύψουν από την απογραφή.

Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να σκεφτούμε αρκετά πριν διαλέξουμε τον τόπο απογραφής μας αν θέλουμε να δώσουμε πνοή στα χωριά μας και δεν επιθυμούμε την οικονομική τους καταδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου