Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

«Μάγεψαν" ο Bill Cos και η Ερωφύλλη στο πανελλήνιο φεστιβάλ ταχυδακτυλουργίας.

Ενθουσιώδης ήταν και για φέτος η αποδοχή του κοινού στο πανελλήνιο φεστιβάλ ταχυδακτυλουργίας «ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕΙΑ», που και πάλι πραγματοποιήθηκε στον όμορφο πολυχώρο «Δαΐς» στο Μαρούσι. Το φεστιβάλ και ο τίτλος του ήταν πάλι αφιερωμένο στο νεαρό ταχυδακτυλουργό «Αριστοκράτη» που πρόωρα έφυγε το 2004 από τη ζωή.
Μαντήλια, τραπουλόχαρτα, που εξαφανίζονται και ξαφνικά εμφανίζονται, περιστέρια που από το πουθενά παρουσιάζονται, εφημερίδες που γίνονται στιλέτα και καταπίνουν νερό και πολλά άλλα, που δεν εξηγούνται βέβαια με τη λογική μας. Γενικά οι επιδέξιες κινήσεις των συμμετεχόντων ταχυδακτυλουργών, αφήνουν άφωνο στην κυριολεξία το κοινό, αλλά κυρίως προσφέρουν μια μοναδική διασκέδαση.
Ψυχή της εκδήλωσης ο ιδρυτής και πρόεδρος της «Ακαδημίας Ταχυδακτυλουργών», ο πατριώτης μας από τις Βαριάδες, ο Κρίστοφερ που άνοιξε την εκδήλωση.
Το φεστιβάλ όμως είχε και δυο συμμετοχές δικού μας ενδιαφέροντος. Του γνωστού μας Bill Cos και της πρωτοεμφανιζόμενης Ερωφύλλης από το Νικολίτσι. Ο Bill Cos, για ακόμα μια φορά μας κατέπληξε με τα κόλπα του και ιδιαίτερα με τα πολύχρωμα περιστέρια του. Την παράσταση όμως, πραγματικά έκλεψε η πρωτοεμφανιζόμενη Ερωφύλλη. Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Ερωφύλλη, είναι η μικρότερη ταχυδακτυλουργός σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Τα κόλπα και οι κινήσεις, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους επαγγελματίες τους είδους, αλλά κυρίως η άνετη σκηνική της παρουσία, ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό που όρθιο χειροκροτούσε επιβραβεύοντας την προσπάθεια, της μικρής Βάγιας Σωτηρίου.


Ιδιαίτερα όμως, πρέπει να τονιστεί και το μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, που ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια επιτελεί η «Ακαδημία Ταχυδακτυλουργών» με τους συντελεστές της. Βασικός συνεργάτης φορέων και κοινωνικών δράσεων όπως «Το χαμόγελο του παιδιού», ΚΑΠΗ, κέντρα ψυχικής υγείας και άλλα πολλά, συνεχίζει να προσφέρει αφιλοκερδώς της υπηρεσίες της, δίνοντας χαρά στις ευπαθείς αυτές κοινωνικές ομάδες, αλλά και μοιράζοντας πλούσια δώρα. Τους αξίζουν πραγματικά πολλά μπράβο και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και δύναμη για να συνεχίζουν το έργο τους.

1 σχόλιο: