Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Δημοτική εναντίωση στα χαράτσια με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προτείνει ο Γιώργος Νίτσας, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης <Ανάπτυξη Τώρα>

Ανάλγητη, αντικοινωνική και απαράδεκτη είναι η επιβολή του χαρατσιού με την επονομασία «Τέλος Ακινήτων» σε έναν πολύπαθο λαό ο οποίος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Και μάλιστα όπως επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλους τους πολίτες, χωρίς κριτήρια, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, χωρίς αιδώ, με μόνο στόχο και κριτήριο την απόδοση τόκων στους δανειστές μας.
Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη και ύπουλη την  μεθόδευση του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης να ενσωματώσει το τέλος αυτό στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στήνοντας μια μηχανή ωμού εκβιασμού των πολιτών που αδυνατούν να το πληρώσουν, τιμωρώντας τους με τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή καταδικάζοντάς τους σε υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσής τους και  σε επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία συνθήκες. Με ευθέως αμφισβητούμενη τη νομιμότητα της μεθόδευσης, από πλήθος φορέων, νομικών, δικηγορικών συλλόγων, καθώς δε συνδέεται κανονικά η αδυναμία ανταπόκρισης σε ένα έκτακτο χαράτσι με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε μπορεί να είναι τιμωρία η διακοπή της ηλεκτροδότησης, η Κυβέρνηση, καθ’ υπαγόρευση των δανειστών επιχειρεί να επιβάλλει αυθαίρετα και καταναγκαστικά την εξαθλίωση των πολιτών.
Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να δεχτεί και οφείλει να εναντιωθεί από την δική του πλευρά.
Εμείς στην Δημοτική Παράταξη <Ανάπτυξη Τώρα>, έχουμε εξ’ αρχής δηλώσει κατηγορηματικά την αντίθεσή μας στην επιβολή του χαρατσιού, όπως επίσης και στην μεθόδευση υφαρπαγής του από τις άδειες τσέπες των πολιτών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 Όμως δεν θέλουμε να μείνουμε στις δηλώσεις.
Προτείνουμε άμεσα, ακολουθώντας το θαρραλέο παράδειγμα πολλών Δήμων, όπως της Νέας Ιωνίας, Ψυχικού, Περιστερίου, Φιλοθέης,  Νίκαιας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Σαρωνικού, ο Δήμος Πρέβεζας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να λάβει ανάλογη στάση, να σταθεί δίπλα στους πολίτες, αυτήν την κρίσιμη ώρα και να εναντιωθεί με τα μέσα που διαθέτει στην είσπραξη του χαρατσιού.
Ο Δήμος Πρέβεζας πρέπει να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και να θέσει τις δυνάμεις του, τόσο τη θεσμική του υπεροχή, όσο και τη δυνατότητα νομικής υποστήριξης για τη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της έκνομης μεθόδευσης της Κυβέρνησης, στην υπηρεσία των Πρεβεζάνων πολιτών.
Η Δημοτική Παράταξη <Ανάπτυξη Τώρα> βάζει το θέμα και ζητά από τις άλλες Δημοτικές παρατάξεις να ακολουθήσουν την κίνηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου