Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Όχι απ’ όλους στη μονάδα διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων

Στις καθολικές αντιδράσεις των κατοίκων σκόνταψε η προσπάθεια ιδιωτικής εταιρίες να ιδρύσει στην Πρέβεζα μονάδα επεξεργασίας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Οι κάτοικοι του Μύτικα, σύσσωμοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί το θέμα και κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις το σώμα των αιρετών υποχρεώθηκε να ταχθεί κατά της πρότασης αυτής.
Η μηχανικός της εταιρείας παρουσίασε με λεπτομερή αναφορά τις εγκαταστάσεις της μονάδας και τον ασφαλή τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων. Μάλιστα στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει όπως είπε και πύλη ελέγχου ραδιενέργειας ώστε να αποφευχθούν μεταφορές ραδιενεργών ιατρικών αποβλήτων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα όχι στην δημιουργία Μονάδας Ιατρικών Αποβλήτων, ενώ Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα καθώς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πρέβεζας που παραβρέθηκαν στην συζήτηση εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους σε όποια συζήτηση για μια τέτοια εγκατάσταση
Η υπεύθυνη του τμήματος περιβάλλοντος του δήμου κ. Πρασσά στο πόρισμα της τάχθηκε, κατά της δημιουργίας της συγκεκριμένης μονάδας και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Βιομηχανική Περιοχή δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές και θα επιβαρυνθεί από τοξικούς και μολυσματικούς παράγοντες, ιδιαίτερης επικινδυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου