Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Νέο νοσοκομείο Πρέβεζας

Ερώτηση Δημήτρη Τσουμάνη στον υπουργό Υγείας

Ερώτηση για το που βρίσκεται το θέμα Κατασκευής Νέου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου στο Δήμο Πρέβεζας, κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής του Νομού κ. Δημήτρης Τσουμάνης.

Ο κ. Τσουμάνης αφού αναφέρει την όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί από το Δήμο Πρέβεζας για την εκ νέου παραχώρηση οικοπέδου στον Μύτικα για την ανέγερση του όπως του ζητήθηκε από το Υπουργείο τονίζει ότι πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας σε συνεδρίασή του στις 31.1.2011 έλαβε κατά πλειοψηφία την με αριθμό 4/2011 απόφαση με την οποία:
Εγκρίνει τη δωρεά, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκταση 50 στρεμμάτων από το υπ' αριθμ. 153 κληροτεμάχιο διανομής του αγροκτήματος ΜΥΤΙΚΑ έτους 1949, συνολικής έκτασης 95.310 τ.μ. στη θέση «Λουτσάρια» της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα.Η δωρεά γίνεται υπό τον όρο ανέγερσης Δημοσίου Νοσοκομείου, χωρίς Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και το οποίο Νοσοκομείο θα λειτουργεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Εντός της 5ετίας από τη μεταγραφή του συμβολαίου δωρεάς του οικοπέδου των 50 στρεμμάτων θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης του Νοσοκομείου, ειδάλλως η σύμβαση δωρεάς λύεται αυτοδικαίως κλπ. κλπ.
Ο κ. Τσουμάνης ερωτά τον Υπουργό εάν έχει αποδεχθεί τη δωρεά, του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας, για το εν λόγω οικόπεδο με τους όρους που τίθενται και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της κατασκευής του Γενικού Νοσοκομείου της Πρέβεζας;
Πηγή: Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου