Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους

Μία ξεχωριστή ιδέα που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα συνεχίζει και στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο το ECOCITY. Το ECOCAMP, η περιβαλλοντική κατασκήνωση για εφήβους 13-16 ετών, θα πραγματοποιηθεί για 7η χρονιά φέτος από 25 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου. Στη μαγευτική και καταπράσινη Ροδέα, στα Καλάβρύτα, ανάμεσα στο ελατοδάσος, σε ένα τοπίο μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας τοποθέτησε τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο Κάπρο, στήνεται το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής κατασκήνωσης.
Στο ECOCAMP προτεραιότητα έχει o νέος, ο οποίος μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας, συμμετέχει σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.
Οι έφηβοι έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και παρακολουθούν ένα αξιόλογο πρόγραμμα βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον και την παράδοση που χάνεται.
Επίσης θα περιηγηθούν στο δάσους, να κατέβουν τον Βουραϊκό, θα γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία και να επισκεφθούν χωριά που ξερίζωσε η αστυφιλία με ορειβατικό ποδήλατο και κατάλληλο εξοπλισμό.
Οι εγκαταστάσεις είναι μόνιμες σε κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.  Το ECOCAMP στοχεύει στην επαφή των νέων, που ζουν στην πόλη, με τη Φύση και την βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.
Στη κατασκήνωση φέτος θα συμμετέχουν νέοι από όλη τη χώρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ecocity.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου