Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σημαντικά θέματα στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

panepisthmiako_nosokomeio02Με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 10.00 π.μ.  η  Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου,  στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου).
Ειδικότερα, η επιτροπή καλείται να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων, για την κατασκευή του νέου πενταόροφου κτιρίου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (έργο προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ που εντάσσεται στο ΠΕΠ Ηπείρου), και με ΤΟΕΒ για αποκατάσταση ζημιών σε αντλιοστάσια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι γνωμοδοτήσεις για Μελέτες περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως  για τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του νέου δήμου Πρέβεζας, στη Μυρσίνη, καθώς και για τρία νέα αιολικά πάρκα, στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.
Αναλυτικά τα θέματα είναι:
-Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Κρύας Λαψίστας  καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά  στο έργο: «Αποκατάσταση ζημιών στο Α4 αντλιοστάσιο Ροδοτοπίου».
-Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΤΟΕΒ Υψηλής Ζώνης Σκάλας Φιλιατών  καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά  στο έργο: «Αποκατάσταση ζημιών Αντλιοστασίων Υψηλής Ζώνης Σκάλας Φιλιατών».
-Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων  καθώς και την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, που αφορά  στο έργο: «Κατασκευή προσθήκης πενταόροφου κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο ΠΓΝΙ».
-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικό Πάρκο στη θέση «Τούρλα - Πλούτων» συνολικής ισχύος 9 MW, που βρίσκεται στον Δήμο Πάργας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας», της  εταιρείας : «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ».
-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Εγκατάσταση Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων ( ΣΜΑ) για την εξυπηρέτηση του Νέου Δήμου Πρέβεζας (τέως Δ. Πρέβεζας, Δ. Ζαλόγγου & Δ. Λούρου) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (προτεινόμενη θέση στην κτηματική περιφέρεια του Τ.Δ. Μυρσίνη του Τ.Δ. Ζαλόγγου του Ν. Πρέβεζας)». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο Σύνδεσμός Διαχ/σης Στερ. Αποβλήτων 2ης Δ.. Ε. Περιφέρειας Ηπείρου
-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το έργο: «Αιολικό Πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 12 MW που βρίσκεται στη θέση «Βάραθρον» του Δ. Ηγουμενίτσας (τ. Δ.. Ηγουμενίτσας και Παραποτάμου) Π.Ε. Θεσπρωτίας» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΑΡΑΘΡΟΝ - Ε.ΤΖΑΒΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
-Γνωμοδότηση για το περιεχόμενο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  που αφορά το έργο: «Αιολικό πάρκο στη θέση «Τούρλα - Γρανίτσα - Φωλέα.» συνολικής ισχύος12,6 MW, που βρίσκεται στον «Καλλικρατικό» Δήμο Ηγουμενίτσας Π.Ε. Θεσπρωτίας» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η εταιρεία  Spider Ενεργειακή  A.E.

Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου