Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παράταση για το «βοήθεια στο σπίτι», δρομολόγηση για τα προνομιακά επιδόματα



Από τη συνάντηση Ασκούνη, Κάτσινου, Παπαλέξη με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών
kedeΉταν μια συνάντηση από την οποία σίγουρα δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό άλλωστε το γνώριζαν και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου-Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη.
Επίκεντρο των συζητήσεων τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, αφού κατόπιν πρόσφατης σύσκεψης της ΠΕΔ Ηπείρου, είχε τονιστεί ότι αρκετοί Δήμοι της περιοχής, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, βρίσκονται στο «κόκκινο».
Επισκεπτόμενοι βέβαια τον Υπουργό οι Δήμαρχοι, θέλησαν να γνωστοποιήσουν το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί άλλωστε να περιμένει, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες και έστω άμεσα μετά τις εκλογές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει από το κράτος όσα της οφείλονται από τα συμφωνηθέντα.
Πολλά, αν όχι όλα, θα κριθούν από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου και όσα ακολουθήσουν την επομένη, ώστε να μπορέσουν οι ΟΤΑ να ορθοποδήσουν και να λειτουργήσουν.
Άλλωστε αυτό επεσήμανε και ο κ. Μανιτάκης, ο οποίος είπε ότι αυτό που προέχει έχει να κάνει με την επόμενη δόση της δανειακής σύμβασης και αν αυτή αποδοθεί στην Ελλάδα, ώστε να χρηματοδοτηθούν και οι Δήμοι.
Η ευχάριστη νότα ήρθε από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για το οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί, παίρνοντας αρχικά παράταση μέχρι το Φθινόπωρο, ενώ ενημέρωσε ότι λύθηκε το πρόβλημα με τα προνοιακά επιδόματα, ώστε να «καλυφθούν» μέσω των Δήμων οι δικαιούχοι αυτών.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κωνσταντίνο Ασκούνη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου-Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, συμμετείχε σε συνάντηση με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, με αφορμή την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους Δήμους της Ηπείρου.
Γιώργος Κάτσινος: «Μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε»
Με το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μεταφέραμε στον Υπουργό τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της ΠΕΔ Ηπείρου. Δεν πήγαμε στη συνάντηση με αυταπάτες ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των Δήμων άμεσα με υπηρεσιακό Υπουργό και υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Σκοπός μας ήταν να κοινοποιήσουμε τουλάχιστον το πρόβλημα και στα στελέχη του Υπουργείου που έχουν μια συνέχεια. Διότι είναι σίγουρο ότι μετά τις εκλογές θα επανέλθουμε.
Όσο για τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο κ. Μανιτάκης μας ανακοίνωσε ότι δόθηκε παράταση για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι το Φθινόπωρο, καθώς επίσης ότι έχουν εξασφαλιστεί τα προνοιακά επιδόματα των δικαιούχων και οι Δήμοι θα τα λάβουν σύντομα.
Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα και τη ΣΑΤΑ, σύμφωνα με τον Υπουργό, αν η Τρόικα αποδεσμεύσει τη νέα δόση που προβλέπει η δανειακή σύμβαση για τη χώρα μας, σύντομα θα δρομολογηθούν, με τις υπηρεσίες του Υπουργείου να είναι ήδη έτοιμες.
Ας ελπίσουμε ότι η χώρα μας θα σταθεί όρθια μετά την 17η Ιουνίου και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της».


neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου