Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
Συνδημότισσες- Συνδημότες
Στη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 28-5-2012 κατά τη συζήτηση του 9ου θέματος «έγκριση αύξησης των Δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας» αναδείχτηκε μαζί με όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο διάστημα, ότι ο Δήμος μας οφείλει στη Δ.Ε.Η. χρέος από απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος περίπου 350.000 ευρώ.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία, για την αντιμετώπιση του χρέους, πρότεινε, στην εισήγησή της, την αύξηση των Δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας
κατά 70% για τις οικιακές καταναλώσεις (από 0,70 /τετρ. μέτρο σε 1,20)
και κατά 30% για τις επαγγελματικές καταναλώσεις (από 1,70 σε 2,20).
που απλά για τους συνδημότες μας σημαίνει:
Ένα διαμέρισμα 100 τ. μ. που πλήρωνε ως τώρα 70 ευρώ θα πληρώνει στο εξής 120 ευρώ.
Ένα κατάστημα 100 τ. μ. που πλήρωνε ως τώρα 170 ευρώ θα πληρώνει στο εξής 220 ευρώ.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία δηλαδή, έκανε πιστή αντιγραφή της αποτυχημένης φοροεισπρακτικής πολιτικής της τρόικας και της κεντρικής εξουσίας, πολιτικής που οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην οικονομική εξαθλίωση που όλοι σήμερα βιώνουμε.
Εν τέλει και μετά από διεξοδική συζήτηση και παρά τα επιχειρήματα τις αντιδράσεις και την καταψήφιση από την Αντιπολίτευση (Η παράταξη Βογιατζή, άγνωστο γιατί, απουσίαζε στο κρίσιμο αυτό θέμα !!!) οι αυξήσεις αυτές πέρασαν κατά πλειοψηφία με τους ψήφους της Συμπολίτευσης.
ΟΧΙ κύριοι της πλειοψηφίας,
Έχουμε χρέος να σας εμποδίσουμε να δώσετε κι άλλη μια χαριστική βολή, στον ήδη δοκιμαζόμενο οικογενειάρχη, επαγγελματία, αγρότη, ιδιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο.
Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον έντιμο και ευσυνείδητο φορολογούμενο συνδημότη μας.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την άκριτη, άδικη, οριζόντια και εν τέλει ατελέσφορη πολιτική σας.
Εμείς ως Δημοτική Παράταξη, προτείνουμε μια πολιτική που έχει απλή και συνάμα σωστή λογική:
Αναζητούμε πρώτα τα αίτια που δημιούργησαν το χρέος των 350.000 ευρώ στη Δ.Ε.Η. και τα οποία είναι:
·            Η έλλειψη οργάνωσης
·            Οι παραλείψεις και κακοτεχνίες στα έργα υποδομής και κυρίως
·            Η πελατειακή αντίληψη στον τομέα βεβαίωσης και είσπραξης των τελών ύδρευσης αποχέτευσης.
Στην συνέχεια εφαρμόζουμε τις λύσεις εκείνες που θα εξασφαλίσουν μόνιμες και διαρκείς λύσεις στα προβλήματα.
Ένας Δήμος, που παρέχει υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης για παράδειγμα σε 1000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, βεβαιώνει τέλη μόνο στους 300 και από αυτά εισπράττει μόνο το 30% είναι επόμενο να χρεοκοπήσει και δεν τον σώζει καμιά οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών.
Ο δημοτικός φωτισμός, η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και κυρίως η λειτουργία των πολλών αντλιοστασίων που λειτουργούν στα διαμερίσματα του Δήμου μας, για την ικανοποίηση των αναγκών ύδρευσης, έχουν κόστος λειτουργίας, που πρέπει να επιμερισθεί με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη σε όλους τους δημότες και να εισπραχθεί. (Με ρυθμίσεις πολλών και μικρών δόσεων με σαφή κοινωνικά κριτήρια για τους οικονομικά ασθενέστερους)
Μόνον έτσι ο Δήμος θα ανακάμψει οικονομικά, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του και τελικά και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές, δώσαμε στην Δημοτική Αρχή πίστωση χρόνου, ώστε να προσαρμοσθεί στο Καλλικρατικό καθεστώς, αλλά και να δούμε σαφές δείγμα της πολιτικής της.
Όμως όλο αυτό το διάστημα εφαρμόζει μια αδιέξοδη πολιτική που επιβεβαιώνεται καθημερινά και ξεκάθαρα.
Ζητήσαμε επανειλημμένα να ενημερωθεί το σώμα για τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό.
Το θέμα της επιλογής του διπλασιασμού των δημοτικών τελών, αποτελεί πρόσκαιρη μόνο αντιμετώπιση του χρέους προς τη Δ.Ε.Η, και σύντομα θα βρεθούμε ως πολίτες να αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα.
Εξετάζουμε πρώτα από όλα την νομιμότητα της απόφασης και το ενδεχόμενο προσφυγής μας για ακύρωση της.
Ως παράταξη θα παραμείνουμε σταθεροί στην κατεύθυνση προσεκτικής μελέτης και σύνθεσης των ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο μας, χωρίς καμιά πρόθεση στείρας αντιπολιτευτικής πολιτικής, με γνώμονα πάντα το καλό του Δήμου και όλων των συνδημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου