Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ένα μικρό θαύμα τεχνολογίας και εναλλακτικής μορφής ενέργειας στην Πρέβεζα



monifaneromenisssssss


Πανηγύριζε χθες Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η Ιερά Μονή της Φανερωμένης στο Δάσος Λεκατσά στην Μυρσίνη Πρέβεζας. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε προχθές και χθες στο πανέμορφο μοναστήρι που βρίσκεται αγγελικά τοποθετημένο στα έγκατα του δάσους Λεκατσά.
Πραγματικά το αδιαχώρητο από πιστούς που θέλησαν να ανάψουν ένα κεράκι μέρα που είναι.
Εκείνο που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Πνεύματος (Φανερωμένης) Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας  αποτελεί ένα μικρό θαύμα της τεχνολογίας και εναλλακτικής μορφής ενέργειας.
Διαθέτει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων ικανά να παρέχουν ενέργεια για τις καθημερινές ανάγκες των μοναχών.
Η λύση αυτή προκρίθηκε επί της σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΗ, η οποία για να πραγματοποιηθεί θα έπρεπε να περάσουν αρκετές κολώνες μέσα από το δάσος του Λεκατσά ερχόμενη από απόσταση πλέον των 4 χιλιομέτρων από την Μυρσίνη, που παράλληλα είναι και κοστοβόρα.
Έτσι προκειμένου να μην διαταράξουν την οικολογική ισορροπία επιλέχθηκε σωστά από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης η λύση της εγκατάστασης μονάδας φωτοβολταϊκών.
Πραγματικά χίλια μπράβο για αυτή την απόφαση και ενέργεια η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα.

1 σχόλιο:

  1. Το έργο Tesla δημιουργήθηκε από τον Fernando Martínez Gómez Tejedor για να βοηθήσει το περιβάλλον και όλους όσους το χρειάζονται. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεστε τη βοήθεια επαγγελματιών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας ή της ενέργειας. Περισσότερες πληροφορίες στο teslaprojectt@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή