Τρίτη 5 Ιουνίου 2012


            "Μια ημέρα δεν αρκεί"...

  • "Μια ημέρα δεν αρκεί"...
Είναι σίγουρο ότι μια ημέρα δεν αρκεί, ωστόσο μέσα σε τρεις ημέρες που διήρκεσαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, που διοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, ο Δήμος Ζηρού, ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου» και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπρωτικού, σίγουρα τα μηνύματα που πέρασαν κυρίως στις νεαρές ηλικίες ήταν πολλά και σημαντικά.



Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή με ποδηλατοπορεία στην πλατεία των Πελαργών στη Φιλιππιάδα και συνεχίστηκαν με καθαρισμό των κοινόχρηστων και των δημοτικών χώρων με τη συνεργασία συλλόγων και σχολείων.
IMG 0655
Χθες το πρωί το τριήμερο εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, όπως έχει οριστεί η 5η Ιουνίου, ολοκληρώθηκε με ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 9 :30 το πρωί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας με θέμα τις δράσεις και τις προτάσεις των φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος.
Μπορεί ο βροχερός καιρός να μην ήταν σύμμαχος των διοργανωτών, αλλά όπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Ντάκουλας, οι μαθητές της περιοχής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να καταθέσουν οι ίδιοι τους δικούς τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.
IMG 0654
Πρώτη πήρε το λόγο η κα Άννα Πετσούκη από το Σύλλογο Περί βιβλίου, η οποία μίλησε για την άρρηκτη σχέση ανθρώπου και φύσης, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον αν υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για την προστασία του από τους φορείς αλλά και από τον καθένα μας ξεχωριστά.
IMG 0663
Στη σχέση αλληλεξάρτησης ανάμεσα στην Ορθόδοξη εκκλησία και το περιβάλλον αναφέρθηκε ο πατέρας Χαράλαμπος Πιπερίδης, ενώ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπρωτικού κ. Νίκος Νικολάου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εθελοντισμό και την άμεση σχέση του με την προστασία του περιβάλλοντος.
IMG 0665
Στη συνέχεια το μέλος της Περιβαλλοντικής Εταιρείας Πρέβεζας κ. Βασίλης Ντερμάρης μίλησε για τις δράσεις και τις προτεραιότητες της ΠΕΠ σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιβαλλοντικό κίνημα, την οικολογία και γενικότερα στη σχέση του περιβάλλοντος με την παιδεία, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη, την ευαισθησία και τη γνώση.
IMG 0667
Η Ημερίδα έκλεισε με την εισήγηση του κ. Ντάκουλα σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και με ευρεία συζήτηση μεταξύ των φορέων όπου κατατέθηκαν προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.


http://www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου