Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Κίνημα» ελεύθερης Λαϊκής αγοράς ετοιμάζεται στην Πρέβεζα


limani prevezaΈνα χρόνο μετά την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία Λαϊκής αγοράς, η παρουσία της πρεβεζάνικης κοινωνίας σε διεκδικήσεις τέτοιες όπως η λειτουργία και μάλιστα οι λεπτομέρειες της χωροθέτησης μιας δραστηριότητας «λαϊκής αγοράς» γίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική σύμφωνα με την δημοτική παράταξη «Δημόσιος χώρος Πρέεβζα- Λούρος- Ζάλογγο».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται στις ενέργειες που έγιναν από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα και στις θέσεις της παράταξης και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «έχουμε ήδη προσκληθεί σε μια δράση λειτουργίας ελεύθερης λαϊκής αγοράς για πώληση αγροτικών προϊόντων που δεν θα θίγουν τους πρεβεζάνους παραγωγούς. Στόχος μας είναι, πέρα από την «κινηματική αντεπίθεση», που οπωσδήποτε χρειάζεται, να κατοχυρωθεί στην πόλη το δικαίωμα διακίνησης ελλαδικών προϊόντων σε προσιτές τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά. Βλέπουμε στην κίνηση αυτή ζωντάνεμα ή γέννηση ενός πρεβεζάνικου φορέα καταναλωτών που θα υπηρετήσει την πόλη.
Προτείναμε, συνεχίζει η δημοτική παράταξη, να γίνουν και ήδη λάβαμε μέρος σε συναντήσεις με πρεβεζάνους παραγωγούς και γεωπόνους ώστε να καθοριστούν με ακρίβεια οι ντόπιες διατιθέμενες ποσότητες και οι πιθανές περίοδοι εμπορίας ώστε, το αργότερο μετά τις εκλογές, να αρχίσει μια δοκιμαστική δράση ελεύθερης λαϊκής αγοράς στην πόλη. Πιστεύουμε πως μια τέτοια δράση πρέπει επίσης να ενθαρρύνει και την ντόπια παραγωγική προσπάθεια.
Δεν παραλείπουμε εδώ να υπογραμμίσουμε πάλι πως η λειτουργία μιας λαϊκής αγοράς συνδέεται άμεσα με την κοινωνική λειτουργία του δημόσιου χώρου της πόλης. Η εικόνα μας προέρχεται από το πάρκινγκ έξω από το δημαρχείο της Γλυφάδας, όπου κάθε Πέμπτη μετατρέπεται σε χώρο λαϊκής αγοράς. Η παράταξή μας υποστηρίζει πως η χωροθέτηση μιας λαϊκής αγοράς δεν πρέπει να γίνει μόνο στην περιφέρεια της πόλης, που είναι προσιτή με το αυτοκίνητο, αλλά και στα κεντρικότερα σημεία, ώστε να εξυπηρετηθούν τα λαϊκά νοικοκυριά της «γειτονιάς»
neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου