Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μέσω ΙΚΑ η συνέχεια για «Βοήθεια στο Σπίτι»

 EpirusPost.gr
Με το Νόμο 4052/2012 θεσπίζεται η συνέχεια του προγράμματος παροχής Κατ' Οίκον Βοήθειας για τους ασφαλισμένους συνταξιούχους και όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός, πλέον υπεύθυνο για την υλοποίησή του είναι το ΙΚΑ.
Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΑΚΑΓΕ, ενώ το υπουργείο είναι σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλιστεί η επί μέρους χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους, η οποία όπως είπε ο κ.Κουτρουμάνης, θα διασφαλίσει και την παραμονή του προσωπικού των δήμων στις θέσεις τους.
Κατά την εισήγησή του στη σχετική συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε αναφορικά με την απορρόφηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, πως μέσα σε ένα χρόνο οι εντάξεις έργων σημείωσαν αύξηση 50% (από 46,67% το Μάρτιο του 2011 -περίπου 1,241 δισ. ευρώ- στο 69,21% τον αντίστοιχο μήνα φέτος, ξεπερνώντας δηλαδή τα 1,840 δισ.
Αντίστοιχα, οι συμβάσεις έργων που βρίσκονταν μόλις στο 27,11% (περί τα 721 εκατ. ευρώ) έχουν ξεπεράσει σήμερα το 48,42% (περί τα 1,288 δισ. ευρώ).
Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, οι πληρωμές, που τον Μάρτιο του 2011 ήταν στο 15,93% (423,562 εκατ. ευρώ) σήμερα έχουν ξεπεράσει το 27% (πάνω από 722 εκατ. ευρώ) και αναμένεται να ξεπεράσουν το 55% μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να μείνει αναξιοποίητο, διεμήνυσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως η υλοποίηση προγραμμάτων για ανέργους και εργαζομένους με στόχο την απλή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων αποτελεί πρακτική του παρελθόντος.
Σημείωσε πως η νέα πολιτική του υπουργείου συμπυκνώνεται και εστιάζεται στη δημιουργική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και την προσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού στις συνθήκες της ελληνικής κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, τις ανάγκες του παραγωγικού ιστού και του αναπτυξιακού προτύπου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου