Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σημαντικά έργα για την προστασία του Αμβρακικού κόλπου, προεντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ».

Με έργα πλέον ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό





Συγκεκριμένα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού και Εξειδίκευσης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, στην οποία προήδρευσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θ. Μωραϊτης, και στην οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, συμφωνήθηκε η κατάρτιση της πρότασης για ένταξη των έργων, των οποίων ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 23.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 13.000.000 περίπου αφορούν τις περιοχές Πρέβεζας και Άρτας. Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι τα εξής:· Επικαιροποίηση της μελέτης και υλοποίηση του έργου εκβάθυνσης – βελτίωσης οξυγόνωσης του λιμένα κόλπου Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 6.350.000 ευρώ και φορείς υλοποίησης τις Περιφέρειες Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας) και Δυτ. Ελλάδος.
· Μελέτη εκβάθυνσης εκβολών Αράχθου, Βωβού, Λούρου με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Άρτας).
· Μελέτη για την προστασία από τον ευτροφισμό του λιμένα Κορωνησίας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Άρτας)
· Μελέτη για εκβάθυνση εκβολών τάφρων Φιδοκάστρου – Σαλαώρας και Νεοχωρίου, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Άρτας)
· Μελέτη για τη βελτίωση λιμνοθαλασσών Άρτας, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Άρτας)
· Βελτίωση υποδομών και εγκαταστάσεων στη λ/θ Τσιαπέλι με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου (Π.Ε. Πρέβεζας)
· Προσδιορισμός και ταυτοποίηση προϊόντων ποιότητας ιχθυοπανίδας Αμβρακικού, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτ. Ελλάδος.
Επίσης προς ένταξη προωθούνται δύο έργα του Δήμου Πρέβεζας. Το πρώτο αφορά την αποχέτευση του Δήμου Πρέβεζας (γ΄φάση-οικισμοί Νεοχωρίου – Αγ. Θωμά) με προϋπολογισμό 2.800.000 ευρώ και το δεύτερο τη μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ. Μιχαλιτσίου, Φλάμπουρων, Νικόπολης, Μύτικα, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
Τέλος μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη το οποίο έκανε δεκτό ο Υφυπουργός, στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» θα ενταχθεί το έργο επέκταση δικτύου αποχέτευσης στην πόλη της Φιλιππιάδας, προϋπολογισμού 1.083.200 ευρώ. στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ένταξή του στο ΕΠΠΕΡΡΑΑ.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του, τόνισε ότι τα έργα που προωθούνται προς χρηματοδότηση είναι σημαντικά για τον Αμβρακικό Κόλπο, προσθέτοντας ότι οι φορείς υλοποίησης πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα για να εξασφαλίσουν τις νομικές δεσμεύσεις γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές τις αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα, προσθέτοντας ότι με τα έργα που προωθούνται θα γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση και προστασία του Αμβρακικού Κόλπου, ενώ θα στηρίξουν και την τοπική οικονομία σε Πρέβεζα – Άρτα.
* Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Αρταίων, Αμφιλοχίας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας, εκπρόσωπος του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπηρεσιακοί παράγοντες.
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου