Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Ζηρού:Κατάληψη του Δημαρχείου από τους εργαζόμενους





Σε συμβόλική κατάληψη προχώρησαν σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 οι εργαζόμενοι του Δήμου Ζηρού στο Δημαρχείο στην Φιλιππιάδα διαμαρτυρόμενοι για τα αντιλαικά μέτρα λιτότητας και την περικοπή μισθών που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

<<ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ>>

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε σε πολυήμερη κινητοποίηση όχι γιατί το θέλουμε, αλλά γιατί αναγκαζόμαστε. Μέρος αυτών των κινητοποιήσεων αποτελεί και η κατάληψη των Δημαρχιακών Μεγάρων, διευρύνοντας έτσι το αγωνιστικό μέτωπο με ορίζοντα την πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου 2011. Δε διεκδικούμε προνόμια, παρά μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας, που εδώ και μήνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, και η τρόικα μας αφαιρούν. Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, δέχεται σήμερα την πιο άδικη, άνανδρη, βάρβαρη και απάνθρωπη επίθεση της τελευταίας εκατονταετίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το πρόσχημα της «σωτηρίας» της χώρας προβαίνει καθημερινά στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων αυξάνοντας τη φορολογία, συρρικνώνοντας τους μισθούς μας, διαλύοντας το σύστημα της δωρεάν υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προχωράει προς την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και ό,τι άλλο υγιές και κερδοφόρο υπάρχει στη χώρα μας. Με το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που προχωράει προς ψήφιση οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα και το γάλα των παιδιών μας. Πέρσι έλεγαν εμάς προνομιούχους, γιατί παίρναμε 1.000 και 1.200 ευρώ και γιατί είχαμε σταθερή εργασία. Δεχθήκαμε επίθεση συντονισμένη, με στοιχεία ανακριβή και παραποιημένα. Σκοπός να στραφεί η μία κοινωνική ομάδα κατά της άλλης.
Αναδημοσίευση από το blog Filoiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου