Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Ακτινίδια αντί πινακίου φακής!

«Αντί πινακίου φακής» προσπαθούν να πάρουν την παραγωγή ακτινιδίων της Άρτας, οι διάφοροι έμποροι, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και αναμένουν την εξαθλίωση των παραγωγών.
Την καταγγελία έκανε στην το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας – Φιλιππιάδας Δημήτρης Ξυλογιάνης, ο οποίος θεώρησε πρωτοφανές το φαινόμενο, να υπάρχει τεράστια έλλειψη ακτινιδίων σ' όλη την Ευρώπη, να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το ελληνικό ακτινίδιο και η τιμή του, ειδικά στην περιοχή της Άρτας, να πέφτει στο μισό σε σχέση με πέρυσι.
«Τριάντα λεπτά το κιλό δίνουν στους παραγωγούς, την στιγμή που στην αγορά πωλείται έως και τέσσερα ευρώ το κιλό», μας είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ξυλογιάννης επεσήμανε ακόμη πως οι έμποροι έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής και περιμένουν τους παραγωγούς να ενδώσουν στις δικές τους προτάσεις για τις τιμές, ενώ αγανακτισμένος προσέθεσε πως «δεν υπάρχει πολιτεία, να προστατέψει τους παραγωγούς, οι οποίοι είναι εγκαταλειμμένοι στις διαθέσεις ολίγων εμπόρων».
Την ίδια άποψη εξέφρασε ο κ. Ξυλογιάννης, όπως με κάθε ευκαιρία την εκφράζουν και οι παραγωγοί, για τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα απολύτως για να προστατευτεί ο παραγωγός και να αξιοποιηθεί η ευκαιρία της μειωμένης παραγωγής ακτινιδίων σ' όλη την Ευρώπη, ώστε να λάβουν οι παραγωγοί της περιοχής Άρτας, αυτά που δικαιούνται.
Είναι καιρός λοιπόν το θέμα της εμπορίας των ακτινιδίων, να απασχολήσει όλους τους τοπικούς παράγοντες, ώστε να κάνουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις, για να εγγυηθεί το εισόδημα του παραγωγού.
ΠΗΓΗ: Γνώμη της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου