Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ψηφίσουμε την Ηπειρώτισσα Τζίνα Λαμπρούση, για κορυφαία αθλήτρια του ΒΟΛΕΥ της χρονιά


Η Ηπειρώτισσα αθλήτρια Τζίνα Λαμπρούση,από τις πρωταγωνίστριες της Εθνικής Ελλάδος του γυναικείου Βόλευ, διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας βολευμπολίστριας της χρονιάς, σε σχετικό διαγωνισμό- ψηφοφορία που διοργανώνει η Ομοσπονδία Βόλευ και ψηφίζουμε εμείς για την ανάδειξη της.Όλοι οι Ηπειρώτες, επειδή η Τζίνα είναι ένα πηγαίο ταλέντο, που αρχίζει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, να δημιουργεί ιστορία στον Ελληνικό Αθλητισμό, έχουμε καθήκον να την ψηφίσουμε για την κορυφαία Ελληνίδα βολευμπολίστρια.Μπαίνουμε στο site που δημοσιεύουμε παρακάτω,στην δεξιά πλευρά υπάρχει ανάρτηση για τον πιό αθλητή και ποιά αθλήτρια του βόλευ ψηφίζουμε (σε διαφορετική κατάταξη) κλικάρουμε στο όνομα της Τζίνας Λαμπρούση και επιβεβαιώνουμε με άλλο κλικ παρακάτω.Εμείς ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Τζίνα ελπίζοντας στην βοήθεια όλων των Ηπειρωτών, για να αναδειχθεί η κορυφαία βολευμπολίστρια της χρονιάς.


Κάντε κλικ εδώ.


http://www.volleynews.gr/index.php?option=com_poll&id=24:-2011­

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Νέο πτυχίο για τον Περικλή Βασιλάκη

Όταν η μεγάλη εμπειρία συνδυάζεται και με την εξειδικευμένη γνώση, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό.
Αυτό πέτυχε ο Πρεβεζάνος Καθηγητής Διαιτησίας και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές Περικλής Βασιλάκης, παίρνοντας πριν λίγες ημέρες το πτυχίο του στην Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητισμού (Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής) από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Ο κ. Βασιλάκης δεν αρκέστηκε στην πολύ μεγάλη διεθνή εμπειρία που απέκτησε ως διαιτητής, αλλά απέκτησε και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται ώστε να αποτελεί σήμερα έναν από τους πλέον εξειδικευμένους επιστήμονες στον αθλητικό χώρο.
Εμείς δεν έχουμε παρά να τον συγχαρούμε για το κουράγιο του να συνεχίσει τις σπουδές σε μία περίοδο που είναι επιφορτισμένος με πάμπολλες επαγγελματικές και κοινωνικές υποχρεώσεις.
www.ipiros.gr

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του ΤΕΕ Ηπείρου για όσα συνέβησαν στην Εγνατία Οδό

Η Ήπειρος για μια ακόμη φορά αποκλεισμένη με τον πρώτο χιονιά του χειμώνα.Έκπληκτοι παρακολουθούμε όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Εγνατία Οδό, τον δρόμο που όλοι χαιρετήσαμε και πιστέψαμε σαν την οριστική και ασφαλή λύση της σύνδεσης προς ανατολάς της Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.Ο παλιός δρόμος από την Κατάρα δεν μας επιφύλασσε τέτοια γεγονότα με ανάλογα καιρικά φαινόμενα.Τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα αλλά δεν ήταν ούτε ακραία ούτε μη αναμενόμενα, ώστε όλος ο σχεδιασμός των μέτρων για τον αποχιονισμό της οδικής αρτηρίας να μη μπορέσει να ανταποκριθεί στην απαίτηση να παραμείνει λειτουργική.Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να επιμερίσουμε ευθύνες αλλά επισημαίνουμε:
-Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έπρεπε να είχε βεβαιωθεί ότι οι σχεδιασμοί της ήταν επαρκείς και οι ανάδοχοι του έργου συντήρησης και ελέγχου της οδικής αρτηρίας είχαν την ικανότητα αλλά και είχαν προετοιμαστεί για αυτά τα ενδεχόμενα.
-Η Εγνατία Οδός Α.Ε. έπρεπε να τιμήσει τις υποχρεώσεις της έναντι των αναδόχων αλλά και οι ανάδοχοι έπρεπε να μην αφήσουν να εξελιχθούν τα γεγονότα σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με έγκαιρες και αποτελεσματικές μεθόδους ανεξάρτητα των όποιων αιτημάτων τους.
-H ολιγωρία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων όσων εμπλέκονται στην διαχείριση , λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα της εγνατίας είναι ανεπίτρεπτη ανεξάρτητα επιχειρημάτων και είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον (ανάπτυξη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη).

 

ΠΡΕΒΕΖΑ:Και νέα μήνυση κατά των φορέων για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από τα Καμαρινιώτικα!

Λίγες μέρες μετά την αναβολή της δίκης των 22 πρώην αιρετών και φορέων οι οποίοι κατηγορούνται για την απομάκρυνση της παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την στέγη του 8ου Νηπιαγωγείου Πρέβεζας παραμονή χριστουγέννων ήρθε και δεύτερος «μποναμάς» για τον πρώην Δήμαρχο Μιλτιάδη Κλάπα, τον πρώην αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Τζούλη και υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι συμμετείχαν στο «ξήλωμα» της παράνομης κεραίας από ταράτσα της οδού Δημητρίου Κρόκου. Η συγκεκριμένη κεραία ήταν τοποθετημένη μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα και «κατέβηκε» μετά από την απαίτηση σύσσωμης της γειτονιάς , των φορέων, της τοπικής κοινωνίας αλλά και ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.Η μήνυση κατατέθηκε από την ίδια την εταιρία κινητής τηλεφωνίας η οποία ισχυρίζεται ότι η κεραία απομακρύνθηκε χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενώ η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου στην Πρέβεζα. Τόσο η κεραία της οδού Δημητρίου Κρόκου όσο και η κεραία στην περιοχή του Νοσοκομείου ήταν εγκατεστημένες χωρίς καμία άδεια και μάλιστα «καμουφλαρισμένες» μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα η μία και σε καμινάδα η άλλη.Η απομάκρυνσή τους έγινε με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και με την παρουσία όλων των φορέων της πόλης. Η δίκη για την κεραία του Νοσοκομείου –η οποία είχε οριστεί για τις 15 Δεκεμβρίου- αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012 ωστόσο οι πρώην αιρετοί ήρθαν αντιμέτωποι με μία ακόμη πρόκληση από πλευράς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρία μάλιστα ισχυρίζεται ότι κατέβασε μόνη της την κεραία όταν «στήθηκε» ολόκληρη επιχείρηση από πλευράς Δήμου και φορέων με «μάρτυρες» δεκάδες κατοίκους της γειτονιάς.Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την επιτροπή κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκατεστημένες περίπου 30 κεραίες όταν έχουν δοθεί άδειες μόνο για 6!

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ευχές από την μαρτυρική κοινότητα Κομμένου


Οι ευχές του ipiros.gr

Οι ευχές από τη Γενική Γραμματέα

«Η Χριστού Γέννησις», Τοιχογραφία του 1976 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
(Τσεπέλοβο Ζαγορίου)

 
Θερμές ευχές

για Καλά Χριστούγεννα

και ένα Νέο Χρόνο γεμάτο

Υγεία, Αισιοδοξία και Δημιουργία



Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα

Γενική Γραμματέας
Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΩΝ

Ενοχλήθηκε η Πανηπειρωτική από άρθρο του Hpeiros.gr. Διαβάστε την ανακοίνωση διαμαρτυρίας με σχετικό σχόλιο του διευθυντή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...

O ΠΟΙΗΤΙΤΗΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Επαναλειτουργεί το ΚΠΕ Φιλιππιάδας !!!

Ευχάριστα είναι τα νέα για το ΚΠΕ Φιλιππιάδας. Με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας κας Φιλιώ Νόκα –Ζαράχη επαναλειτουργεί επιτέλους το ΚΠΕ της Λίμνης Ζηρού μετά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του.

Λίγες μέρες πριν το κλείσιμο για τις διακοπές Χριστουγέννων το Υπουργείο Παιδείας ανακαλεί την απόφασή του και επανδρώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με 6 αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου θα είναι ο συντοπίτης μας εκπαιδευτικός κ. Ντάκουλας Βαγγέλης που υπηρετούσε σε αυτό από την αρχή λειτουργίας του.


Να θυμίσουμε ότι το κέντρο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της παλαιάς παιδόπολης σε κτήρια που ανακαινίστηκαν και ανακατασκευάστηκαν από την πρώην Νομαρχία Πρέβεζας και το πρώην Δήμο Φιλιππιάδας.


Η αναστολή λειτουργίας του, ήρθε ξαφνικά και αναιτιολόγητα, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει να λειτουργεί για τη φετινή περίοδο, στα τέλη Αυγούστου και συνάντησε την καθολική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, παραγόντων και αρχών. Φαίνεται ότι οι πιέσεις όλων προς τους παράγοντες του Υπουργείου απέδωσαν και το κέντρο λειτουργεί και πάλι. Δεν απομένει παρά, η Δημοτική και η Περιφερειακή Αρχή να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να αναλάβουν τη δαπάνη λειτουργίας του.

Γιώργος Σπ. Γιάννος


Ευχές από τους εκδότες του Άπειρος Χώρα

Ευχές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ

Εγκρίθηκε η β' φάση του Επιχειρησιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας

 Αλέξανδρος Θεμελής, Νέοι Αγώνες

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου το οποίο συνεδρίασε χθες βράδυ, η δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τα έτη 2012-2014.
Αυτή τη φορά παρών στη συζήτηση έδωσαν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αφού κατά την ψήφιση της πρώτης φάσης η αντιπολίτευση είχε απουσιάσει σύσσωμη καταγγέλλοντας μάλιστα την Περιφερειακή Αρχή για προχειρότητα και αδιαφορία αφού σε ανακοίνωση που υπογραφόταν και από τις τέσσερις μειοψηφούσες παρατάξεις τονιζόταν πως δεν είχε δοθεί κατάλληλος χρόνος για να ετοιμαστούν και να ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους.


Στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα γίνεται μια καταγραφή παλιών και νέων έργων τα οποία δεν έχουν όλα φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια, αλλά ανήκουν σε δήμους ή ακόμα και σε Υπουργεία, αφορούν όμως την Ήπειρο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίθεση της μείζονος αντιπολίτευσης και που στηλιτεύτηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

ΕΛΜΕ Πρέβεζας: Αποτελέσματα εκλογών

Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας και εκπροσώπων στο Τοπικό Παράρτημα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:


ΓΙΑ ΔΣ της ΕΛΜΕ
σύνολο ψηφισάντων 427,
Άκυρα 8, Λευκά 33
Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα (ανεξάρτητοι καθηγητές – Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών – εκπαιδευτικοί του Ε.ΠΑ.Μ. – Κίνηση Καθηγητών Πρέβεζας)
176 -> 3 έδρες στο ΔΣ: Ντάγγας Δημήτρης (1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας), Στράντζαλος Θανάσης (1ο ΓΕ.Λ. Πρέβεζας), Θεοφάνους Γιάννης (ΕΠΑ.Σ. Πρέβεζας)
Δ.Α.Κ.Ε. – Δ.Ε.
102 -> 2 έδρες στο ΔΣ: Κατσανάκης Απόστολος (ΓΕ.Λ. Καναλακίου), Μπάκος Δημήτριος (1ο ΕΠΑ.Λ. Φιλιππιάδας)
Ε.Σ.Α.Κ. - Δ.Ε.Ε. Το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει το ΠΑ.Μ.Ε.
75 -> 2 έδρες στο ΔΣ: Τσεκούρας Πέτρος (4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας), Δέσκας Πέτρος (1ο ΓΕ.Λ. Φιλιππιάδας)
Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών
33 -> 0 έδρες
Στην εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:
Πήλιος Σπύρος (Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα)
Καραμανίδου Σοφία, Σμπόνιας Νικόλαος (Δ.Α.Κ.Ε. – Δ.Ε.)
ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
σύνολο ψηφισάντων 425,
Άκυρα 9, Λευκά 41
Μέτωπο Δράσης και Αλληλεγγύης Εκπαιδευτικών στην Πρέβεζα (ανεξάρτητοι καθηγητές – Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών – εκπαιδευτικοί του Ε.ΠΑ.Μ. – Κίνηση Καθηγητών Πρέβεζας)
151 -> 8 έδρες
Δ.Α.Κ.Ε. – Δ.Ε.
105 -> 5 έδρες
Ε.Σ.Α.Κ. - Δ.Ε.Ε. Το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζει το ΠΑ.Μ.Ε.
89 -> 5 έδρες
Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών
30 -> 2 έδρες

Τεράστια φάλαινα ξεβράστηκε νεκρή στο Μονολίθι Πρέβεζας !!!

Ένα τεράστιο κήτος πάνω από πέντε μέτρα βρέθηκε στην παραλία της Πρέβεζας (Μονολίθι) αφήνοντας άφωνους όσους βρέθηκαν εκεί. Ρωτήσαμε ειδικούς στη θάλασσα και μας είπαν ότι πρέπει να είναι αρκετό καιρό πεθαμένο, ίσως να το χτύπησε σκάφος αφού είχε πεθάνει, μια και ο ζιφιός …είναι επιδέξιος δύτης και βρίσκεται πάντα σε μεγάλα βάθη.


Τι είναι όμως ο ζιφιός:


Μοιάζει με ένα μεγάλο και παράξενο στην όψη δελφίνι, αλλά είναι φάλαινα. Επιδέξιος δύτης, με μια… ανάσα βουτά στα 1.000 μέτρα για 20 έως και 70 λεπτά! Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες δυσκολεύονται να διεισδύσουν στα άδυτα της ζωής του ζιφιού (Ziphius cavirostris). Έτσι, ακριβή στοιχεία δεν υπάρχουν για τον πληθυσμό του σε καμία περιοχή της Μεσογείου.

Ευχές απο την ιστοσελίδα rizovouni.gr

Ευχές από την Πανηπειρωτική

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος ο «Αλέξης»

 EpirusPost.gr
Η χελώνα caretta caretta «Αλέξης» που διασώθηκε στην Πρέβεζα στις 24 Αυγούστου αφέθηκε ελεύθερη στην παραλία Λεγρενά τις προηγούμενες ημέρες.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη χελώνα από την Πρέβεζα που απελευθερώνεται αφού τέλος Νοεμβρίου απελευθερώθηκε ο «Ηρακλής» που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Διάσωσης από την Πρέβεζα στις 3 Αυγούστου.
Σύμφωνα με το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ. το καλοκαίρι που πέρασε ήταν ιδιαίτερα πολυάσχολο με αρκετές χελώνες να φθάνουν καθημερινά στο κέντρο τραυματισμένες, ειδικά από την περιοχή της Πρέβεζας.


Η καλή συνεργασία όπως αναφέρουν που δημιουργήθηκε με τοπική οργάνωση, βοήθησε στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης. Τα μέλη του Αρχέλων αισιοδοξούν για απελευθέρωση κι άλλων χελωνών, με σύμμαχο πάντα τον καλό καιρό.

Ευχές από το σύλλογο Φιλιππιαδωτών

TEE: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: "ΑΚΤΙΟ - ΑΜΒΡΑΚΙΑ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας

             Αγρίνιο 08-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.)  του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν επίσκεψη στον υπο κατασκευή οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία.
Πρόκειται για το σημαντικότερο συνοδό έργο της Ιόνιας Οδού, με υπερτοπική σημασία καθώς μέσω αυτού επιτυγχάνεται η σύνδεση της, με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου αλλά και τον άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ


Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ……. Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ

Με τον αέρα της κορυφής αλλά και με πάρα πολύ μεγάλο άγχος, ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Θεσπρωτικού επικράτησε με 1-0 της φιλόδοξης φέτος ομάδας του ΑΡΗ Πρέβεζας στο Δημοτικό Στάδιο Θεσπρωτικού «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ»
Με το νικηφόρο αυτό αποτέλεσμα, ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας και τυπικά αναδείχτηκε “πρωταθλητής” χειμώνα της ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ για το έτος 2011.

Το παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από πάρα πολύ κακές καιρικές συνθήκες, καθώς και με καθυστέρηση έναρξης του αγώνα για περίπου δέκα λεπτά λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης των διαιτητών, εξαιτίας τροχαίου που συνάντησαν στον δρόμο για το Θεσπρωτικό.

Στο παιχνίδι τώρα, ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ παίζοντας πιο αποφασιστικά και περισσότερο πιο δυνατά από την αντίπαλη ομάδα του ΑΡΗ Πρέβεζας, κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης .

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Την πείρε πίσω τελικά την αύξηση για τα τέλη ύδρευσης ο Γιολδάσης

Ας μας πει πόσα υδρόμετρα έχει ο δήμος χαλασμένα και πόσα χρωστάν στον δήμο, και μετά να ζητήσει αύξηση στα τέλη ύδρευσης μέσα σαυτή την κρίσι και την ανέχεια που περνάει ο κοσμάκης .
Από 40 σε 45 λεπτά εισηγήθηκε η συμπολίτευση να αυξηθεί το τέλος ανά κυβικό νερού, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας. Αναγκάστηκε και το πείρε πίσω όμως τελικά ο Γιολδάσης, μη μπορώντας να κάνει κι αλλιώς, μπροστά στη γενική κατακραυγή από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Για κολπάκια και υφαρπαγή υπογραφής στην επιτροπή οικονομικών φώναζε ο Ζυγούρης. Ακόμα και οι δικοί του, του τοπικού συμβουλίου Φιλιππιάδας τον έκραξαν αφού επέμεναν ακόμα και για μείωση.


Στην αίθουσα ακούστηκε ακόμα ότι αντί για αύξηση να σταματήσει να κάνει τα στραβά μάτια σε δικούς του που επιμένουν να μην πληρώνουν νερό/
zirosgr.blogspot.com

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα η ιστορική επέτειος του ‘χορού’ του Ζαλλόγου

Σύμφωνα με αρκετά αξιόπιστες ιστορικές πηγές, σαν σήμερα το 1803 περίπου 60 Σουλιώτισσες επέλεξαν να πέσουν στο γκρεμό του Ζαλόγγου από την αιχμαλωσία και τον βέβαιο εξευτελισμό στα χέρια των Τούρκων που είχαν καταλάβει με δόλιο τρόπο το Σούλι. Η αναμφίβολα ηρωική αυτή πράξη τους έμελλε να μείνει στην ιστορία και να γίνει τότε σημείο αναφοράς σε όλη την φιλελληνική Ευρώπη. Παράλληλα όπλισε με θάρρος και ανύψωσε το ηθικό των Ελλήνων που 18 χρόνια αργότερα ξεκίνησαν την επανάσταση.
Μακάρι τα διδάγματα που θέλησαν να αφήσουν πίσω τους αυτές οι ηρωίδες να τα λάμβαναν υπόψη τους έστω και κατ' ελάχιστο όσοι υποκλίνονται σήμερα στην τρόικα και το μνημόνιο....
Αντιγράφουμε από την Βικιπαίδεια: Ο λεγόμενος Χορός του Ζαλόγγου αποτελεί ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ιστορικό και λαογραφικό περιστατικό που συνέβη 18 χρόνια πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, περί το τέλος του Δεκεμβρίου του 1803 (π.ημ.), στη κορυφή του όρους Ζάλογγο, εξ ου και η ονομασία του, ο οποίος και κατέληξε «εν χορώ» σε μια ομαδική απελπισμένη βρεφοκτονία και αυτοκτονία ορεσίβιων γυναικών της περιοχής Σουλίου.

Οι φήμες του συγκινητικού αυτού γεγονότος κάλυψαν πολύ γρήγορα όχι μόνο τον τουρκοκρατούμενο ελλαδικό χώρο, αλλά ήταν αυτές που κυριαρχούσαν στις ειδήσεις των Φιλελλήνων στην Ευρώπη κατά την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, λαμβάνοντας μάλιστα ιδιαίτερες συγκινησιακές φορτίσεις και διαστάσεις θαυμασμού, εξιδανικεύοντάς το».

Υστερόγραφο:

Αλήθεια η Πανειπηρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας δεν θα μπορούσε να διοργανώσει κάποιες εκδηλώσεις στη μνήμη της σημερινής επετείου;
 http://www.ipiros.gr/portal2/

Οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων

Το οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αδυνατώντας σε πολλές περιπτώσεις να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων κυριάρχησε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας με την συμμετοχή της Διευθύντριας του Γραφείου της Υπουργού Παιδείας Ευγενίας Λοκανά, της Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα-Ζαράχη, των Δημάρχων Πρέβεζας και Ζηρού Χρήστου Μπαϊλη και Δημητρη Γιολδάση , του αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Φραγκούλη, εκπροσώπου του Δήμου Πάργας, των προισταμένων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Ηλιόπουλου και Κικής Σφονδύλη καθώς και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρέβεζας Παρθενίας Καζάκου και Νίκου Αναγνωστου.Μείζον ζήτημα για όλους αποτελεί η έλλειψη πιστώσεων (τόσο για την λειτουργία όσο και για τις επισκευές στα σχολεία) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία δυσκολα μπορούν να λυθούν.Όπως τονισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης η παιδεία είναι πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και σε αυτό θα πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές.Στην ατζέντα των θεμάτων κυριάρχησε και η μεταφορά των μαθητών - η οποία από το νέο έτος περνά στους Δήμους- και τόσο οι αιρετοί όσο και οι φορείς επεσήμαναν ότι αυτή θα πρέπει να γίνει ασφαλέστερη και καλύτερη.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επίσης έθεσε ως επιτακτικό το αίτημα για την σίτιση των παιδιών του μουσικού σχολείου επισημαίνοντας ότι οι αρμοδιότητες που μεταθέτει η πολιτεία στους Δήμους θα πρέπει να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους.Ιδιαίτερη αναφορά τέλος ο κ.Μπαίλης έκανε στο ΤΕΙ Πρέβεζας και την δημιουργία της έδρας Σχολής Οικονομίας Διοίκησης. Σύμφωνα με τον κ.Μπαϊλη το ΤΕΙ διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και 700 περίπου ενεργούς φοιτητές αποτελώντας ένα από τα πιο δυναμικά Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιοχής.Η κ.Λοκανά δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην Υπουργό ενώ στο «δια ταύτα» της συνάντησης οι αιρετοί τόνισαν για μια ακόμη φορά ότι η υγεία και η παιδεία πρέπει να αποτελούν τις δύο βασικές προτεραιότητες για την πολιτεία.

Τοποθέτηση Γ. ΝΙΤΣΑ αναφορικά με την «Κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Πρέβεζας 2011 –2014 »

Επιχειρησιακό σχέδιο για τον δήμο Πρέβεζας…
Μια αντιγραφή του προηγουμένου με μικρές διορθώσεις έως ελάχιστες !!!


Επιθυμία μου δεν είναι άλλη από το να δω το νέο μας δήμο να αναζωογονείται και να ευημερεί. Ο τόπος μας πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για στέρεη, βιώσιμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Επιχειρησιακό σχέδιο για τα επόμενα χρόνια λοιπόν και δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει στο σύνολο των προτάσεων μιας και είναι σκέψεις όλων μας που έχουν καταγραφεί από παλιά (τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια καταγράφονται διάφορα έργα) και προσθέτουμε και ορισμένα έργα επιπλέον. Για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο πρέπει να υπάρχει το όραμα και η πρόθεση!
Αγαπητοί συνάδελφοι και δημότες τις Πρέβεζας, πλέον, η διατήρηση του υπάρχοντος δεν δίνει συνέχεια, πόσο μάλλον αν χάνεις από αυτά που για πολλούς θεωρούνταν δεδομένα. Πιστεύω ότι μέσα από το στρατηγικό σχέδιο πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις δημιουργικές δυνάμεις και να πάμε προς τα εκεί που ανατέλλει το όραμα!

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου στο Θεσπρωτικό

Πρόσκληση
Ο Σύλλογος Γυναικών και η Φιλαρμονική Θεσπρωτικού σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Λίγο πριν τα Σύννεφα", του Δημήτρη Βλαχοπάνου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  16-12-2011, 
στην άιθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Θεσπρωτιξού.
Ώρα προσέλευσης 19:00

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Σχέδιο Μάρσαλ» με 12 έργα για την Ήπειρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει τα εργοτάξια που περιμένουν οι Ηπειρώτες
Αυξημένη η συμμετοχή της περιφέρειας στη λίστα των έργων που αναλαμβάνει να τρέξει η ΕΕ με 10 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ
Η επίσκεψη του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, αρμόδιου για την Περιφερειακή Πολιτική, στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, μπορεί να σηματοδοτήσει και κάτι θετικό για τα μεγάλα έργα που περιμένουν οι Ηπειρώτες. Κι αυτό γιατί αναμένεται να ανακοινώσει την προώθηση 170 περίπου έργων ανάπτυξης της χώρας μέσω του ΕΣΠΑ, 12 από τα οποία είναι στην Ήπειρο ή αφορούν την Ήπειρο.
Πρόκειται στην ουσία για την υιοθέτηση από την Επιτροπή εκείνων των έργων που έχουν κολλήσει στο ΕΣΠΑ, αλλά η προώθησή τους όχι μόνο θα οδηγήσει σε απορρόφηση 10,5 δισ. ευρώ και σε πάνω από 120 χιλ. θέσεις εργασίας, αλλά θα δώσει μία πραγματική ώθηση ανάπτυξης στη χώρα.
Η υπόθεση είχε συζητηθεί και τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνεται σε αυτήν την ευρύτερη συζήτηση περί ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, τη διάσωση δηλαδή της αναπτυξιακής πορείας της χώρας με την ευθύνη πια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και της Ομάδας Δράσης (Task Force)της ΕΕ για την Ελλάδα, με τον πασίγνωστο πια Χοστ Ράιχενμπαχ.
Βασικός σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου θα είναι πάντως να συμμετάσχει στην 3η Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, που οργανώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα έχει όμως επαφές και με όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο που έχει σχέση με την ανάπτυξη.
Εν εξελίξει βέβαια είναι και η αναθεώρηση για πολλά έργα του ΕΣΠΑ και σε περιφερειακό επίπεδο, και αναμένονται και απεντάξεις έργων που έχουν κολλήσει, όμως γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.
Στο μεταξύ, στη λίστα των έργων που θα τρέξουν βρίσκονται 12 από την Ήπειρο ή για την Ήπειρο και κάποια ακόμα στη... γειτονιά μας.
Μεγάλα έργα είναι βέβαια οι οδικοί άξονες. Φαίνεται ότι υπάρχει μία έντονη κινητικότητα για την Ιόνια Οδό, όπως και για την Ε 65 με το ερωτηματικό εκεί όπως έχουμε ήδη σημειώσει σε παλιότερο φύλλο, αν τελικά θα ολοκληρωθεί το έργο ως την Παναγιά και τον κόμβο της Εγνατίας δίνοντας έτσι μία ακόμα διέξοδο στην απομόνωση της Ηπείρου.
Στους άλλους οδικούς άξονες για την Ήπειρο, είναι δρόμοι που θεωρούνται πρώτης ανάγκης και τους συζητάμε επί χρόνια, όπως η 2η επαρχιακή οδός Ελληνικό – Καλέντζι, η είσοδος των Ιωαννίνων, ή η αναβάθμιση του εθνικού δρόμου Ηγουμενίτσα – Πρέβεζας. Κι ακόμα η σύνδεση του Ακτίου με την Ιόνια, έργο που εμμέσως ενδιαφέρει την τουριστική ανάπτυξη και συγκοινωνία της Πρέβεζας και δίνει διέξοδο αν συνδεθεί με την κατασκευή της εθνικής οδού στα Ηπειρωτικά παράλια. Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον άξονα εκτελούνται ήδη εργασίες.
Στα έργα καινοτομίας θα στηριχθεί το πρόγραμμα δράσεων «Νέα Γνώση» που περιλαμβάνει πολλά προγράμματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.α.
Θα προχωρήσει επίσης η Γ' φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας, και από το πρόγραμμα του Περιβάλλοντος, τρία έργα αποχέτευσης: Το μεγάλο έργο της αποχέτευσης της ΔΕΥΑΙ στα Γιάννενα και η αποχέτευση στην Ηγουμενίτσα και τον οικισμό Δροσιάς στην Πρέβεζα. Στα έργα της Υγείας, περιλαμβάνονται στη λίστα, η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Φιλιατών στην Ηγουμενίτσα.
Εξασφάλιση
Τι σημαίνει η λίστα αυτή; Σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η ολοκλήρωση των έργων. Πρόκειται βέβαια για έργα «ώριμα» έργα, έργα δηλαδή που είναι έτοιμα για μπουλντόζες ή εργάζονται ήδη συνεργεία. Και σε κάποια από αυτά ξέρουμε ότι τρέχουν ήδη οι διαδικασίες, σε άλλα όμως τις περιμένουμε εκ νέου όπως στην περίπτωση των εργοταξίων της Ιόνιας στην Ήπειρο- σημειώνουμε πάντως για την Ιόνια ειδικά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ότι έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο το τελευταίο δικαστήριο για τις απαλλοτριώσεις του Δημοσίου σε ιδιώτες που πρέπει να παραχωρήσουν τα ακίνητά τους για να ξεκινήσει η κατασκευή.
Επιπλέον, η λίστα εξασφαλίζει όπως είπαμε ότι θα πιάσει δουλειά κόσμος. Ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα που δεν κουνιέται φύλλο δύο χρόνια τώρα, αναμένονται σαν μάννα από τον ουρανό τα εργοτάξια. Σε μία Ήπειρο που ας μην τον ξεχνάμε, κατέγραψε ανεργία 18% τον Σεπτέμβριο.
Συμπερασματικά, δεν ξέρουμε αν και τα έργα θέλουν τον... Γερμανό τους, πάντως είναι παρήγορο να ακούς αυτές τις μέρες ότι υπάρχουν έργα που μπορούν να ξεκινήσουν, άρα και να ολοκληρωθούν κάποτε.
Τα έργα της Ηπείρου
1. «Νέα γνώση» για την Ήπειρο
2. Ε- 65
3. Ιόνια Οδός
4. Αναβάθμιση εισόδου Ιωαννίνων
5. Αναβάθμιση οδού Ελληνικό – Καλέντζι
6. Κατασκευή Οδού Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα
7. Γ' Φάση Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας
8. Δίκτυο Αποχέτευσης Δροσιά Πρέβεζας
9. Επέκταση αποχετευτικού Ιωαννίνων
10. Αποχέτευση Ηγουμενίτσας
11. Επέκταση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
12. ΤΕΠ Νοσοκομείου Φιλιατών

Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, σχετικές με το τέλος ακίνητου περιουσίας και την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τιμολογίου, των αποδημικών εντύπων

Πετυχημένη, από κάθε άποψη, ήταν η χθεσινή σύγκλιση (12-12-11) του Γενικού Συμβουλίου της ΠΣΕ, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, Αθήνα).
Η συμμετοχή αδελφοτήτων, ομοσπονδιών και άλλων Ηπειρωτικών συλλόγων ξεπέρασε κάθε προηγούμενη σύγκλιση Γενικού Συμβουλίου.
Τα θέματα για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις ήταν αιτήματα – διαμαρτυρίες, προς τον Υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στην Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου και τους Ηπειρώτες Βουλευτές, τόσο για το ‘’χαράτσι’’ των ακινήτων στα γραφεία που διατηρούν οι αδελφότητες, οι ομοσπονδίες και η ΠΣΕ, όσο και η κατάργηση του μειωμένου τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων που εκδίδουν.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΣΕ κ. Γεώργιος Οικονόμου παρουσίασε τα δύο σχέδια αποφάσεων τα οποία, είχε εγκρίνει το Δ.Σ. της ΠΣΕ και τα οποία μετά την επεξεργασία από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, υπογράφηκαν από περισσότερες από 70 αδελφότητες και ομοσπονδίες.
Γενική ήταν η πεποίθηση, ότι γίνεται κατάφορη αδικία να πληρώσουν πολιτιστικοί φορείς τις συνέπειες του μνημονίου, οι οποίες με τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά με το τέλος ακινήτων στα γραφεία των αποδημικών οργανώσεων και την κατάργηση του μειωμένου τέλος ταχυδρόμησης των εντύπων που εκδίδουν βάζουν ταφόπλακα στην πολιτιστική δράση και παρέμβαση όλων των αποδημικών Ηπειρωτικών οργανώσεων και όχι μόνο.
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Οι αγρότες της Πρέβεζας και Θεσπρωτίας εκπαιδεύονται για το «καλό» λάδι

Υπεγράφη το σύμφωνο εταιρικής συνεργασίας για το έργο INNOVOIL
Το σύμφωνο εταιρικής συνεργασίας για το έργο INNOVOIL, με τους άλλους 6 Έλληνες και Ιταλούς εταίρους του έργου, υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης.
Το έργο «INNOVOIL - Ανάπτυξη Καινοτόμου Πρωτοκόλλου για την Κατάταξη του Αγνού Παρθένου Ελαιολάδου» είναι εγκεκριμένο για χρηματοδότηση στο Μέτρο 1.1 του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013, με συνολικό προϋπολογισμό 1.370.100€, συγχρηματοδότηση 1.027.575€ και εθνική συμμετοχή 342.525€.
Ο βασικός στόχος αυτού του έργου είναι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αναβάθμιση της ποιότητας με αντίστοιχη αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και η διατήρηση και η ενίσχυση της θέσης του ελαιόλαδου στις διεθνείς αγορές, με την διασφάλιση δείκτη (σήμα ποιότητας) υψηλής ποιότητας, προς όφελος όλων των συμμετεχόντων στην παραγωγική και εμπορική διαδικασία ελαιόλαδου με υψηλές προδιαγραφές.
Η δράση προβλέπει εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβέων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα από τους Νομούς Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Κέρκυρας σε όλες τις προβλεπόμενες φάσεις καλλιέργειας και συγκομιδής του ελαιοκάρπου, τον εκσυγχρονισμό ενός υπάρχοντος ελαιοτριβείου στην περιοχή της Πρέβεζας όπου θα οδηγηθούν επιλεκτικά διάφορες παραγωγές ελαιοκάρπου (παραγωγές με σύγχρονη και παραδοσιακή καλλιέργεια με διαφορετικές συνθέσεις εδάφους και κλιματολογικών συνθηκών), διαδικασίες παραγωγής ελαιολάδου από το σύγχρονο ελαιοτριβείο, εμφιάλωση σε «τούβλα», προώθηση του προϊόντος στην τοπική αγορά.
Μετά το τέλος της προώθησης θα εκπονηθεί μελέτη αποτίμησης των αποτελεσμάτων της νέας τυποποίησης του ελαιολάδου.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ενισχύσει την τεχνογνωσία των ελαιοπαραγωγών και ελαιοτριβέων του Νομού μας, ώστε να οδηγηθούν στην παραγωγή ελαιοκάρπου και ελαιολάδου υψηλής ποιότητας, το οποίο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ θα μπορεί να φέρει τη σήμανση «αγνό παρθένο ελαιόλαδο».
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, θεωρεί ότι η βελτίωση, αξιοποίηση, πιστοποίηση και προβολή των προϊόντων του Νομού μας είναι αναγκαία συνθήκη για την ουσιαστική και ανταγωνιστική τόνωση της τοπικής αγροτικής οικονομίας.http://proinanea.gr/

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Περίεργες …ιδέες βάζετε για το τσίπουρο κε Παντούλα

www.ipiros.gr

Περίεργες …ιδέες σε δύσκολους καιρούς βάζουν με ερώτησή τους έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Παντούλας, Λίγο έως… πολύ οι έξι βουλευτές ζητούν περαιτέρω έλεγχο των παραδοσιακών διαδικασιών απόσταξης τσίπουρου και τσικουδιάς, που προορίζεται για προσωπική χρήση.
Φαινόμενο σύνηθες δηλαδή στην Ήπειρο, όπου το τσίπουρο είναι ταυτισμένο με την παράδοση και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Μάλιστα οι έξι βουλευτές το πάνε και παραπέρα, ζητώντας να θεσπιστεί …φόρος (!) για τις μικροποσότητες τσίπουρου που αποστάζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση.

Μήπως τελικά με τη φόρα που έχουν πάρει να φορολογούν τα πάντα σε λίγο φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε στην Ήπειρο, με το πρόσχημα ότι είναι… καθαρός; Έλεος πια.
   
Ας δούμε τι ακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση: «Σε αρκετά μέρη της Ελλάδας παρατηρείται το φαινόμενο απόσταξης τσίπουρου για προσωπική και οικογενειακή χρήση χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα πολλές φορές την παραγωγή αφενός κακής ποιότητας προϊόντος και αφετέρου την απώλεια εσόδων για το ελληνικό κράτος.
Ταυτόχρονα η απαγόρευση απόσταξης για προσωπική και οικογενειακή χρήση, περιορίζει την ανάδειξη ενός πατροπαράδοτου ποτού, ταυτισμένου με τις παραδόσεις, τα έθιμα αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων πολλών περιοχών της χώρας.
Πέρα απ' αυτό, η συγκεκριμένη απαγόρευση οδηγεί τους πολίτες στο να καταναλώνουν εισαγόμενα ποτά με αποτέλεσμα να δαπανώνται μεγάλα ποσά για εισαγωγές σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.
Σε αυτό το πλαίσιο θα μπορούσε να δρομολογηθεί μια ρύθμιση μετά από συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Να προωθηθεί το δικαίωμα μια συγκεκριμένη μέρα το χρόνο, πολίτες που έχουν καζάνι απόσταξης τσίπουρου να μπορούν να παράγουν μικρή ποσότητα αποκλειστικά και μόνο για οικογενειακή χρήση. Σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής και ποιότητας του προϊόντος και παράλληλα θα υπάρχει αντίστοιχος έλεγχος για τη σωστή τήρηση της ρύθμισης.
Ταυτόχρονα θα μπορούσε να θεσπισθεί ως φόρος ένα συγκεκριμένο ποσό που θα αποδίδεται στον αντίστοιχο Καλλικρατικό Δήμο από κάθε ενδιαφερόμενο.
Με δεδομένο ότι οι υπάρχουσες νόμιμες άδειες είναι πολύ λίγες, οι ποσότητες που παράγονται δεν επαρκούν, σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούν χωρίς άδεια ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν έσοδα για την ενίσχυση των Δήμων:
Ερωτάστε
1. Σκέφτεστε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ή παρόμοιας ρύθμισης όπως περιγράφεται παραπάνω; Παρακαλώ να αξιολογηθεί η πρόταση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Ο ερωτώντες Βουλευτές
Ασπραδάκης Παντελής
Θεοχάρη Μαρία
Μιχελογιανάκης Ιωάννης
Παντούλας Μιχάλης
Παπαμανώλης Γιώργος
Τσώνης Νικόλαος».

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ 1-1


Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι της 13ης Αγωνιστικής μεταξύ του Α.Ο. Καλαμιτσίου
και του ΚΕΡΑΥΝΟΥ Θεσπρωτικού που έληξε με σκορ 1-1 στο γήπεδο των Σφακιωτών
Λευκάδας.
Το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα φυσικά ευνοεί την ομάδα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ, καθώς η ομάδα
του Καλαμιτσίου, που τις τελευταίες δύο αγωνιστικές κέρδισε δύο σημαντικά ντέρμπι,
ήθελε πάση θυσία τους τρείς βαθμούς της νίκης για να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από
την πρωτοπόρο ομάδα του Θεσπρωτικού.
Κάτι που δεν έγινε και την ομάδα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ να διατηρείται για δεύτερη συνεχόμενη

αγωνιστική στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά δύο βαθμών από τον Λούρο και
στους τέσσερις βαθμούς από το Καλαμίτσι και την Βόνιτσα.
Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ στο παιχνίδι αυτό έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη, δημιούργησε
αρκετές φάσεις μπροστά στην εστία του Τσάτη και κατάφερε με τη λήξη του ημιχρόνου
σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ν’ανοίξει το σκορ.
Στο Β΄Ημίχρονο το Καλαμίτσι αντεπιτέθηκε δημιούργησε μερικές φάσεις μπροστά στην
εστία του Duka και κατάφερε να φέρει το παιχνίδια στα ίσια ύστερα από εκτέλεση
πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής κ.Ντίτσος.
Γενικά ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι που το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι
και το σημαντικότερο ότι διεξήχθη μέσα σε καθαρά αθλητικά πλαίσια και αξίζουν πολλά
συγχαρητήρια όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν.
ΤΑ ΓΚΟΛ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφόρησε το 31ο 'Εν Νικολιτσίω!'

Κυκλοφόρησε πριν τα Χριστούγεννα, το γιορτινό φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «Εν Νικολιτσίω», που εκδίδει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός σύλλογος του Νικολιτσίου Πρέβεζας.
Με πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, όπως πάντα.
Την εφημερίδα μπορείτε να τη διαβάσετε online από http://www.scribd.com/fullscreen/75205406?access_key=key-1u8jaaaz55z1g8fgwvom





Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Εκπέμπουν ψηφιακά τα Ακαρνανικά

 EpirusPost.gr
Από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ξεκινά η εκπομπή τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος από το Κέντρο «Ακαρνανικά» και το οποίο θα καλύψει το μεγαλύτερο τμήμα των Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας.
Για την αναλυτική ενημέρωση δήμων και κατοίκων έγινε ημερίδα την περασμένη Παρασκευή στην Πρέβεζα, σε συνεργασία της Περιφέρειας, των Π.Ε. Άρτας – Πρέβεζας, της ΕΡΤ και της DIGEA. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Γιάννης Καραμπίνας, εκπρόσωποι Δήμων και φορέων, στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της DIGEA και της ΕΡΤ. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν από αύριο με ψηφιακό σήμα είναι οι: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΡΤ3, ERT HD, ΜEGA, ANT1, STAR, SKAI, ALTER, ALPHA, MAKEΔΟΝΙΑ TV.
'Oπως εξήγησαν οι ομιλητές, για την λήψη του ψηφιακού σήματος, χρειάζεται τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη mpeg 4, ή η ύπαρξη εξωτερικού αποκωδικοποιητή mpeg 4. Στην αγορά κυκλοφορούν 2 τύποι, ο απλός SD και ο υψηλής ευκρίνειας HD. Οι ομιλητές ανέφεραν επίσης ότι το νέο ψηφιακό σήμα, έχει λιγότερες απαιτήσεις σε ισχύ, οπότε και πολλοί τηλεθεατές δεν χρειάζονται ενισχυτή σήματος στην κεραία.
Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζει ότι «η Περιφέρεια η οποία δίνει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη και προώθηση των νέων τεχνολογιών αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση που χάρη σε αυτές και στην προετοιμασία που έχουν κάνει η ΕΡΤ και η DIGEA, κάτοικοι Ηπειρωτικών πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών, θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, μέσω της αναβάθμισης της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, χωρίς τα προβλήματα και τις ατέλειες που παρείχε η αναλογική λήψη».

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο Τύρια – Σιστρούνι

H σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση Τύρια – Σιστρούνι» υπογράφηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας «ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΤΕ» Ιωάννη Ν. Θεοδωρακόπουλο.
Πρόκειται για έργο που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» από 2007, το οποίο ωστόσο καθυστέρησε στην υλοποίησή του εξαιτίας της έκπτωσης του αρχικού αναδόχου και των διαδικασιών που ακολούθησαν για την οριστικοποίηση της απόφασης.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.600.000 ευρώ και το συνολικό ποσό της σύμβασης, που υπεγράφη ανέρχεται σε 7.240.254,60 ευρώ. Πρόθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας, όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο Περιφερειάρχης, είναι το συγκεκριμένο έργο, αφού ολοκληρωθούν ορισμένες πρόσθετες εργασίες που απαιτούνται για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, να προωθηθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, ώστε στη θέση του, στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» να προωθεί το τμήμα Γέφυρα Μπακόλα – Θεσπρωτικό, για το οποίο οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Πολλά τροχαία ατυχήματα τις τελευταίες μέρες στον Άγ. Γεώργιο-Ακρωτηριασμός και τραυματισμοί συνανθρώπων μας!

Πότε θα ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι;
Από το agiorgitikanews
Για ακόμη μία φορά θα ασχοληθούμε με την κάκιστη κατάσταση του οδοστρώματος της Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον ύψος του Αγίου Γεωργίου
στις δύο επικίνδυνες στροφές έξω ακριβώς από το χωριό.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών σφοδρών ατυχημάτων τα οποία προκλήθηκαν από την κακή κατάσταση της ασφάλτου η οποία έχει πολλά χρόνια να ανανεωθεί με συνέπεια τον τραυματισμό πολλών ατόμων.
Την περασμένη Δευτέρα είχαμε μεγάλη σύγκρουση τριών(3) οχημάτων ,ενός φορτηγού με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα και δύο Ι.Χ.Ε με την αντίθετη κατεύθυνση. Το ένα από τα Ι.Χ.Ε λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξετράπη της πορείας του και κατευθυνόμενο πρός το αντίθετο ρεύμα συγκρούστηκε σφόδρα με το φορτηγό και το ακολουθούμενο δεύτερο Ι.Χ.Ε λόγω κεκτημένης ταχύτητας συγκρούστηκε μαζί τους.
Συνέπεια αυτού είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ατόμων και τον ακρωτιριασμό του ενός απο αυτών στο ένα του πόδι...
Σήμερα τις πρωινές ώρες είχαμε άλλο ένα ατύχημα με την πρόσκρουση αυτοκινήτου,στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, στις προστατευτικές μπάρες, οι οποίες ήταν ήδη σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρέμο 10 μέτρων σταματόντας σε παρακείμενο δρόμο από το οποίο περνάνε οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα ούτε από το μεν αυτοκίνητο που εξετράπη αλλά ούτε και από κάποιο άλλο αυτοκίνητο το οποίο για κακή του τύχη θα τύγχαινε να περνούσε από εκεί και θα καταπλακωνόταν από το άλλο.
Αυτά είναι μόνο δύο απο τα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταιές τρείς μέρες...
Επειδή όμως με την τύχη δεν πρέπει να παίζει κανείς θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να ξυπνήσουν πρίν είναι αργά και θρηνήσουμε άλλα θύματα.Θα πρέπει να μπεί μία τελεία σε όλα αυτά τα ατυχήματα που βλέπουμε καθημερινά έξω από το χωριό μας.
Κύριοι βουλευτές του Νομού μας, κ. Παπαχρήστο και κ. Τσουμάνη, πιστεύετε ότι 300 μέτρα αντιολισθητικής ασφάλτου είναι πιο ακριβή από μία ανθρώπινη ζωή; Έστω και τις μέρες αυτές που όλος ο κόσμος σας γιουχάρει και σας κυνηγάει, κάντε μία ανθρώπινη πράξη γιά να σώσετε την ζωή κάποιον που κινδυνεύει κάθε μέρα! Κάντε την έστω αυτήν την ύστατη στιγμή μπάς και σώσετε τα προσχήματα...

Χ.Α-Αναγνώστης

Φτιάχνουν ακόμη το Ηπειρωτικό Καλάθι…

 
 EpirusPost.gr
Το καλάθι των Ηπειρωτικών προϊόντων βρέθηκε στο επίκεντρο της ανοικτής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας, υπό την προεδρία του κ. Βασίλη Ψαθά Aντιπεριφερειάρχη Άρτας, αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, περιφερειακοί σύμβουλοι, αγρότες, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, αλιείς, εκπρόσωποι των νέων αγροτών και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Ψαθάς ανέλυσε τους τέσσερις άξονες που θα κινηθεί η περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότητα μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της και θα την καταστούν έτοιμη μέσα σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό.
Ο κ. Ιωάννου τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του καλαθιού των Ηπειρωτικών προϊόντων και σημείωσε ότι η γεωργία, μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν βασικές συνιστώσες ανάπτυξης, και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης.
Επίσης συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση του «Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας», τα προϊόντα του οποίου έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο και σύντομα θα συζητηθούν ως προς την τελική απόφαση. Όσον αφορά την Πρέβεζα μεταξύ των προϊόντων είναι το χοιρινό Φιλιππιάδας, η Σαρδέλα, η κουτσομούρα και το αυγοτάραχο Αμβρακικού, το λάδι και τα οπωροκηπευτικά του νομού.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα των δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων που η Περιφέρεια θέλει να δημιουργήσει και που θα συμβάλουν καταλυτικά στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και κυρίως στην οργάνωση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων και στην προώθηση τους στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ


Η διαδικασία Χωροθέτησης του Εργοστασίου Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου Δωδώνης, η οποία βρίσκεται στην κοιλάδα όπου δεσπόζει ο Αρχαιολογικός Χώρος Δωδώνης, ευτυχώς φαίνεται να βρίσκεται σε φάση αμφισβήτησης, αμφιβολιών και αναγκαστικής ανασύνταξης. Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ απέστειλαν προς γνωμοδότηση «επικαιροποιημένη» μελέτη σε αρμόδιους Φορείς, γεγονός που από μόνο του είναι ασυνήθιστο σε ανάλογες διαδικασίες έγκρισης Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης (ΠΠΕΑ).Η «επικαιροποίηση» της μελέτης αποβλέπει μεταξύ των άλλων να διορθώσει σημαντικά θέματα αρχικών αστοχιών που οδήγησαν σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ του Εργοστασίου ΑΣΑ. Είναι κάποια από τα ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ που η Επιτροπή Αγώνα ανέδειξε μέσω ενστάσεων και φυσικά δεν είναι μόνον αυτά. Πιο συγκεκριμένα η «επικαιροποιημένη» μελέτη:
1.Αναγκάζεται να συγκεκριμενοποιήσει το αντικείμενο Χωροθέτησης αποκλειστικά στο Εργοστάσιο ΑΣΑ και όχι στη συνύπαρξη με ΧΥΤΥ, με σαφή τεκμηρίωση για τη διάθεση των υπολειμμάτων σε υφιστάμενους ΧΥΤΑ οι οποίοι θα μετατραπούν σε ΧΥΤΥ.

Με 25 Θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  
ΝΟΜΟΣ  ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ   Ζ Η Ρ Ο Υ                                                                             
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                           
ΑΙΡΕΤΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΝ                          
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                     ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ   23η
Π     Ρ     Ο     Σ     Κ     Λ     Η     Σ     Η
Π Ρ Ο Σ : 
1.  Τα  μέλη  του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Δήμου  ΖΗΡΟΥ
2.  Γιολδάση  Δημήτριο,  Δήμαρχο  Δήμου  ΖΗΡΟΥ 
Καλείστε  να  προσέλθετε  στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Δημαρχιακού  Καταστήματος  την  Δευτέρα  12  Δεκεμβρίου  2011  και  ώρα  18 : 00΄  σε  συνεδρίαση  για  συζήτηση  και  λήψη  αποφάσεων  στα  παρακάτω  θέματα  της  ημερήσιας  διάταξης :
1.      Έγκριση  Στρατηγικού  Σχεδιασμού  Επιχειρησιακού  προγράμματος  2011 – 2014  Δήμου  Ζηρού
2.      Επιβολή  τελών,  δικαιωμάτων  και  εισφορών  για  το  οικονομικό  έτος  2012
3. Τροποποίηση  Οργανισμού  Εσωτερικής  Υπηρεσίας  ( Ο. Ε. Υ. )  του  Δήμου  Ζηρού                       ( κατάργηση  κενών  οργανικών  θέσεων  και  αναδιατύπωση  του  ακροτελεύτιου  άρθρου )

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΪΝΑ ΣΤΟ ΘΕΠ‏

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα " Η στοιχειώδης Γραμματική της Δραμματικής Τέχνης" με εισηγητή τον ηθοποιό, σκηνοθέτη και δάσκαλο Στέλιο Μάϊνα.
Το σεμινάριο θα γίνει στο Κάστρο του Αγ. Ανδρέα ,(στο χώρο του ΘΕΠ), την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα 21:00 με 23:00) και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 (ώρα 17:00 με 21:00).
 
Τιμή συμμετοχής 15 ?. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες τηλ. 6977192779 
 
ΧΟΡΗΓΟΣ ΞΕΝΟΧΕΙΟ "DIONI"
Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας ευχαριστεί θερμά τον κ. Στράτο Ιωάννου για την πολύτιμη επί  15/ετίας συμβολή του, από τη δημιουργία του ΘΕΠ μέχρι και σήμερα- καθώς και τους συνεργάτες του.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Παρωδία με Ροντούλη για τη Δωδώνη….

Παρωδία αποτέλεσε η σύσκεψη που έγινε με αντικείμενο τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και με την παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριου Ροντούλη. Ο κ. Ροντούλης, βουλευτής του Λαικού Ορθόδοξου Συναγερμού, δήλωνε μέχρι πρόσφατα ότι η Δωδώνη δεν πρέπει να πουληθεί.
Με την ιδιότητα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είπε απολύτως τίποτα στα Γιάννινα, γεγονός που εκθέτει βαθιά την Κυβέρνηση. Η δήλωσή του, ότι «ήρθα για να ενημερωθώ» δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η διακομματική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο σήμερα ζήτημα για την Ήπειρο.
Ο κ. Ροντούλης προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι είναι Υφυπουργός. Καλώς ή κακώς καλείται να τοποθετηθεί με αυτή την ιδιότητα, σε ένα θέμα, που όπως υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, απαιτεί πολιτική λύση.
Το ζητούμενο δηλαδή σήμερα είναι όχι αν θα πουληθεί η Δωδώνη, με ποιο τρόπο θα πουληθεί και ποιος θα την αγοράσει. Το ζητούμενο είναι να μην πουληθεί η Δωδώνη κι αυτό μόνο η Κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει.
Δυστυχώς ο κ. Ροντούλης απάντησε στο θέμα δεν είχε. Έτσι δεν προέκυψε τίποτα καινούριο και όλα βρίσκονται στο σημείο που ήταν ενάμισι χρόνο πριν, όταν η ΑΤΕ ανακοίνωνε την απόφαση πώλησης.
Γιατί ήρθε ο Υφυπουργός στα Γιάννινα; Είναι ερώτημα το οποίο δεν απαντάται παρά μόνο με υποθέσεις.
Όμως δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τόση προχειρότητα και τόση επιπολαιότητα ένα ζήτημα που σχετίζεται με το παρόν και το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.
Προφανώς κάποια πράγματα γίνονται για την τιμή των όπλων! Και οι συσκέψεις και οι συζητήσεις και οι δηλώσεις.... Γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο ενάμισης χρόνος ήταν υπεραρκετός για να υπάρχει λύση.

Συνεχίζει το Διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες ο Γ. Νίτσας



Συναντήθηκε με το συμβούλιο της Τοπικής
Κοινότητας Νέας Σαμψούντας

            Θέματα που απασχολούν την Τοπική Κοινότητα της Νέας Σαμψούντας συζήτησαν διεξοδικά την Παρασκευή το απόγευμα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ> Γιώργος Νίτσας και το τοπικό συμβούλιο της περιοχής και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ.  Φουντούκογλου  Βασίλειος και τα μέλη κ. Μπρούβας Ταξιάρχης και  Παυλίδης Αναστάσιος.           

            O πρόεδρος της  τοπικής Κοινότητας  κ. Φουντούκογλου  Βασίλειος  έθεσε ζητήματα που άπτονται κυρίως της καθαριότητας αλλά και των αγροτικών δρόμων τονίζοντας ότι έγιναν κάποιες εργασίες με την βοήθεια των μηχανημάτων της περιφερειακής διοίκησης  αλλά ακόμα χρειάζονται παρεμβάσεις  για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Σαμψούντας. Σύμφωνα με τον κ. Φουντούκογλου  Βασίλειος, όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα που είχαν αποφασίσει ως τοπικό συμβούλιο και ενέκρινε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα, γεγονός που καταφαίνεται από το ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο κατατίθεται το ίδιο ακριβώς τεχνικό πρόγραμμα με αυτό του 2011!!!

«Ανοίγουν» επιτέλους τα επιδοτούμενα προγράμματα



Μέσα στο δεκαήμερο οι προσκλήσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Ήπειρο
Έως τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχουν προωθηθεί στις περιφέρειες της χώρας όλες οι προσκλήσεις για την εφαρμογή επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης για 107.000 άτομα.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης στους περιφερειάρχες, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, ζητώντας τη συμμετοχή τους και την επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων. Οι θέσεις που θα «ανοίξουν» είναι: 57.000 με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. 30.000 με τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης και 20.000 με το πρόγραμμα κατάρτισης με τη χρήση επιταγής ένταξης (voucher) και επίδομα 5 ευρώ την ώρα για τους άνεργους.
Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στα τρία προγράμματα που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) καθώς και τα πρόγραμμα κατάρτισης μέσω επιταγής ένταξης (voucher).

Πολύπλοκη η δασική και περιβαλλοντική νομοθεσία



Να αναληφθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή των επενδύσεων ζήτησε στη σύσκεψη υπό τον Θ.Πάγκαλο
Τα προβλήματα που αποθαρρύνουν τους επενδυτές εντόπισε η Δ. Γεωργακοπούλου

Την πρότασή της, μέσα από σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων να αναληφθούν άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες για την απεμπλοκή των επενδύσεων που καθυστερούν ακόμη και σήμερα να υλοποιηθούν, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην Αντιπροεδρία, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των Γ.Γ. Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καθώς και των Γ.Γ. Υπουργείων, στο πλαίσιο λειτουργίας των Ομάδων Εργασίας Απεμπλοκής Επενδύσεων, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, ώστε μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία να δοθούν το προσεχές δίμηνο, όλες εκείνες οι απαιτούμενες λύσεις, που θα απεγκλωβίσουν από τη γραφειοκρατία, την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δράσεων.
«Με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική κρίση που δημιουργεί έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η υφιστάμενη γραφειοκρατία και οι συμπληγάδες πολλών συναρμόδιων υπηρεσιών, αποτελούν σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες στην προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και κατά συνέπεια και στην τόνωση της περιφερειακής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Τα προβλήματα
Ειδικότερα για την περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, εστίασε τα προβλήματα στην πολυπλοκότητα της δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στη μεγάλη καθυστέρηση που εμφανίζεται στης περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, στο ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς μεταξύ δασικών και μη δασικών εκτάσεων, στην εμπλοκή πολλών όμορων υπηρεσιών στο στάδιο των γνωμοδοτήσεων (ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές), στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις του δημόσιου τομέα, αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις που εμφανίζονται στην παγίωση και εφαρμογή ενός σύγχρονου και λειτουργικού χωροταξικού σχεδιασμού χρήσεων γης.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, σε περιπτώσεις επενδυτών που λόγω των δαιδαλωδών διαδρομών που θα έπρεπε να ακολουθήσουν εγκατέλειψαν την προσπάθεια αλλά και σε άλλους που ακόμη και μετά από την έγκριση των επενδύσεων, αποθαρρύνθηκαν από την απίστευτη και γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου.
Τέλος, υπογράμμισε με νόημα, πως: «Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτείται να συμβάλουμε στην προώθηση συντονισμένων πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην απλοποίηση της γραφειοκρατικής διαδικασίας με στόχο να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους επιχειρηματίες και τους επενδυτές προς την κατεύθυνση εξόδου από την κρίση, που δεν είναι άλλος από την πραγματική οικονομία, την πραγματική επένδυση και την πραγματική απασχόληση».
http://proinanea.g