Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζει το Διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες ο Γ. Νίτσας



Συναντήθηκε με το συμβούλιο της Τοπικής
Κοινότητας Νέας Σαμψούντας

            Θέματα που απασχολούν την Τοπική Κοινότητα της Νέας Σαμψούντας συζήτησαν διεξοδικά την Παρασκευή το απόγευμα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ> Γιώργος Νίτσας και το τοπικό συμβούλιο της περιοχής και συγκεκριμένα ο πρόεδρος κ.  Φουντούκογλου  Βασίλειος και τα μέλη κ. Μπρούβας Ταξιάρχης και  Παυλίδης Αναστάσιος.           

            O πρόεδρος της  τοπικής Κοινότητας  κ. Φουντούκογλου  Βασίλειος  έθεσε ζητήματα που άπτονται κυρίως της καθαριότητας αλλά και των αγροτικών δρόμων τονίζοντας ότι έγιναν κάποιες εργασίες με την βοήθεια των μηχανημάτων της περιφερειακής διοίκησης  αλλά ακόμα χρειάζονται παρεμβάσεις  για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων της Νέας Σαμψούντας. Σύμφωνα με τον κ. Φουντούκογλου  Βασίλειος, όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα που είχαν αποφασίσει ως τοπικό συμβούλιο και ενέκρινε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτα, γεγονός που καταφαίνεται από το ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο κατατίθεται το ίδιο ακριβώς τεχνικό πρόγραμμα με αυτό του 2011!!!

Ο κ. Φουντούκογλου  Βασίλειος    παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Νίτσα για το ενδιαφέρον και την επιστολή που έστειλε για να συναντηθεί μαζί τους θεσμικά και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία των δυο πλευρών από εδώ και πέρα για τη προώθηση έργων που έχει ανάγκη η περιοχή.
            Ο Γιώργος Νίτσας αφού ευχαρίστησε  το τοπικό συμβούλιο για την ενημέρωση, τους μετέφερε την θέση της παράταξης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, για την αναγκαιότητα πραγματικής μεταφοράς πόρων και αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια  για την επίλυση  των τοπικών προβλημάτων. Εξήγησε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο τόσο οικονομικά όσο και θεσμικά αλλά  με σωστό σχεδιασμό πολλά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν. Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει αυτή την πρόθεση, δεν πιστεύει στον Καλλικράτη, κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της.
            Στην συνέχεια ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για τις παρεμβάσεις που μέχρι σήμερα ως δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ έχει κάνει σχετικά με:
  1. Την λαϊκή αγορά και το σύμφωνο τοπικών προϊόντων!!!
  2. Το Τ.Ε.Ι.
  3. Την παράλογη και άνευ προηγουμένου αύξηση των δημοτικών τελών που για την Νέα Σαμψούντα άγγιξε το 60%  
  4. Τον τουρισμό
  5. Τις προσλήψεις με 2μηνη απασχόληση
  6. Την καθαριότητα και την μεταφορά των σκουπιδιών στον Χ.Υ.Τ.Α
7.    Την παρέμβαση για  Δημοτική εναντίωση στο χαράτσι της Δ.Ε.Η με  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Ακολούθως ανέλυσε την θέση τις παράταξης για την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ο τόπος μας, μέσω της τουριστικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα, και ιδιαιτέρως μέσω της εναρμονισμένης σύνδεσης των δυο, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ευημερία των πολιτών.
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ  και ο επικεφαλής της κ. Νίτσας δεσμεύτηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους όπως και σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα για την διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου