Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

PANOPTICON 13 Χ 13 : ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ & ΣΕ 13 ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε το σεμινάριο panoptikon 13x13 στη Φιλιππιάδα, μία από τις δεκατρείς πόλεις που συμμετέχει σε αυτό το έργο που αποτελεί πρωτοβουλία της ομάδας ART/IF/ACT και κατέστη δυνατή με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ Α.Ε. Πρόκειται για ένα αποκεντρωτικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εξελίσσεται σε 13 αστικά κέντρα της ελληνικής περιφέρειας, καλύπτοντας και τα εννέα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται μέσω 13 επιμορφωτικών σεμιναρίων θεωρητικού και δημιουργικού χαρακτήρα που προσφέρονται δωρεάν και βασίζονται σε 13 θεματικές έννοιες.
Η φωτογραφική ομάδα ΚΑ.ΔΡΩ. παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία μία σειρά φωτογραφικών συναντήσεων με πολλές εκπλήξεις, απρόβλεπτα και δημιουργικό ξενύχτι. Η θεματική της πόλης μας ήταν η ‘Τύχη’ και οι φωτογραφίες με πρωταγωνιστές συντοπίτες μας θα παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές και ερμηνείες της έννοιας.
Το συνολικό φωτογραφικό αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο σε δημόσιο χώρο της Φιλιππιάδας, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους και οι υπόλοιπες δώδεκα ομάδες στις αντίστοιχες πόλεις της περιφέρειας, στην ιστοσελίδα www.panoptikon13x13.com και την έκδοσή του σε συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα, καλύπτοντας έτσι τους βασικούς διαύλους επικοινωνίας ενός φωτογραφικού project.
Η φωτογραφική ομάδα ΚΑ.ΔΡΩ. ευχαριστεί θερμά το Λάμπρο Παπανικολάτο που ήταν ο εισηγητής του σεμιναρίου από την ομάδα ΑRT/IF/ACT, τη Φωτεινή Παπαχατζή για το συντονισμό και τη βοήθειά της σε όλους τους τομείς, και το Ξενοδοχείο ΙΛΙΑΝΑ για την παραχώρηση του χώρου και την υποστήριξη που παρείχε.
Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλη την ομάδα που υπό συνθήκες πίεσης, χρόνου και απρόοπτων παρουσίασε μία ποικιλόμορφη και εξαιρετικά  ενδιαφέρουσα φωτογραφική δουλειά την οποία μπορείτε θα δείτε αναρτημένη στο www.panoptikon13x13.com
Περισσότερες πληροφορίες:
www.art-if-act.com/

Με εκτίμηση,
εκ μέρους του Δ.Σ.
Αναγνώστου Ανθή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου