Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Moυσικοχορευτική βραδιά Παπαδατών

Η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ιερής μνήμης του Πατροκοσμά στις Παπαδάτες, αποτελεί πάντα ένα ευλαβές προσκύνημα για τους ευσεβείς Παπαδιώτες και τους κατοίκους των γειτονικών χωριών.
Φέτος την Τρίτη, 23 Αυγούστου το εσπέρας, παραμονή της εορτής του προστάτη των Παπαδατών, πλήθος κόσμου ανηφόρισε από την πλατεία για προσκυνήσει τον ιερό χώρο, όπου στάθηκε και δίδαξε ο Άγιος και να αποτίσει τον δέοντα φόρο σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς τη σεπτή και καθαγιασμένη  μορφή του.
Το πλήθος των προσκυνητών και οι τοπικές Αρχές, με επί κεφαλής το δήμαρχο κ. Γιολδάση, παρακολούθησε και την λιτανεία της εικόνας, περί την πλατεία του χωριού, που τη συνόδευε η φιλαρμονική Θεσπρωτικού, του Δήμου Ζηρού.
Το ίδιο βράδυ ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος οργάνωσε την ετήσια μουσικοχορευτική βραδιά, στην αυλή του δημοτικού Σχολείου.
Με πολύ καλή προετοιμασία, με άριστη χωροθέτηση τραπεζιών και καθισμάτων, με λιτό φωτισμό, με ένα εκλεκτό επιτελείο εθελοντών εργατών και σερβιτόρων, και έχοντας στη διάθεσή του ένα κορυφαίο μουσικό και ερμηνευτικό σχήμα, που το αποτελούσαν οι Νίκος Φιλιππίδης, Γιάννης Παπακώστας και Βαγγελιώ Χριστιά, ο Μορφωτικός Σύλλογος πρόσφερε, στους συγχωριανούς τους και στους φίλους τους, μια εξαίρετη μουσικοχορευτική βραδιά.
Συγχαρητήρια, και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου