Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η ΑΤΕ εκβιάζει της ΕΑΣ Πρέβεζας

Την παρέμβαση των υπουργών οικονομικών και αγροτικής ανάπτυξης ζητά η ΕΑΣ Πρέβεζας

Την παρέμβασή του Υπουργού Οικονομικών και Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλο και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη ζητά με επιστολή της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Πρέβεζας για τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΑΤΕ, οι οποίοι δεν συζητήθηκαν ποτέ, κάτι που θα οδηγήσει σε ανατολή λειτουργίας της Ένωσης και στην ανεργία 110 εργαζόμενους.


Το αίτημα


Σύμφωνα με την ΕΑΣ Πρέβεζας κατατέθηκε στην ΑΤΕ αίτημα για αναδιάρθρωση του χρέους προς αυτή και την αναχρηματοδότηση της Οργάνωσης πρόταση η οποία προήλθε από μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία DELOITTE για λογαριασμό της.

Η εν λόγω μελέτη απέδειξε ότι η Ε.Α.Σ. Πρέβεζας είναι βιώσιμη και πέραν των λειτουργικών αναδιαρθρώσεων που πρότεινε, σε ότι αφορά την Τράπεζα, κατέληξε στην μεταφορά μη λειτουργικών ακινήτων στην ΑΤΕ ύψους 4,5 εκ. €, στην αναδιάρθρωση του εναπομείναντος δανείου ύψους 4 εκ. € με περίοδο δεκαετίας και στη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης 650 χιλ. € και γραμμή χρηματοδότησης 1 εκ. €.

Για τη συγκεκριμένη πρόταση ζητήθηκε από την ΑΤΕ να έχει την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων και η ΕΑΣ Πρέβεζας αίτημα που υλοποιήθηκε άμεσα.

Η απάντηση

Στη συνέχεια και ενώ σε όλες τις συζητήσεις καταλήξανε από κοινού στην ορθότητα του σχεδίου με ορισμένες μικρές τροποποιήσεις, η τελική απάντηση της ΑΤΕ θέτει όρους και προϋποθέσεις που ποτέ δεν συζητήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ζητά μεταφορά των πλέον χρήσιμων λειτουργικών ακινήτων ενώ δεν ανταποκρίνεται σε νέα χρηματοδότηση όπως είχε συζητηθεί.

Πλέον αυτών, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΑΣ, επιχειρεί ωμό εκβιασμό για την πώληση των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ, ζήτημα εξ αρχής απαγορευτικό για την Ένωση αφού την φέρνει σε αντίθεση με τον αγροτικό κόσμο και το Συνεταιριστικό κίνημα της Ηπείρου.

Η Διοίκηση επισημαίνει ότι σαν αποτελέσματα της απάντησης αυτής συνοπτικά είναι η αναστολή λειτουργίας της Ένωσης, η ανεργία για 110 εργαζόμενους και η δικαστική περιπέτεια αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε ότι δε αφορά την ΑΤΕ, με το δεδομένο ότι η Ε.Α.Σ. οφείλει σημαντικά ποσά σε ασφαλιστικούς φορείς, εφορία και εργαζόμενους τίθεται ζήτημα εάν θα μπορέσει να ικανοποιήσει έστω μικρό μέρος των απαιτήσεών της από την Ένωση.

Τονίζει ακόμη ότι η λύση την οποία προέβλεπε το επιχειρηματικό σχέδιο και το Σχέδιο αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε από τη DELOITTE αποτελεί τη μόνη διέξοδο για όλους.

Αναφέρει επίσης ότι πέραν αυτών, αναδεικνύεται σημαντικό πολιτικό ζήτημα για τις μεθοδεύσεις για τη ΔΩΔΩΝΗ αφενός, και αφετέρου με το κλείσιμο μιας κοινωνικής Οργάνωσης με κύκλο εργασιών 20 εκ. € που απασχολεί τόσους εργαζόμενους και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και εγγυάται με την παρέμβασή της το εισόδημα χιλιάδων παραγωγών.
Πηγή Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου