Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πέφτουν κλήσεις με το…τσουβάλι

Tριακόσιες τριάντα τέσσερις παραβάσεις για κίνηση και στάθμευση τροχοφόρων στην παραλιακή οδό, βεβαίωσε μεταξύ των άλλων το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το διάστημα 1η Ιουλίου με 15 Αυγούστου, ενώ πάνω από 300 είναι και οι παραβάσεις που κατέγραψε η Δημοτική Αστυνομία.
Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι τις απαγορεύσεις αλλά και τα πρόστιμα φαίνεται ότι αγνοούν συστηματικά αρκετοί οδηγοί οι οποίοι συνεχίζουν να διασχίζουν με τα αυτοκίνητά τους ή τα δίκυκλά τους πεζόδρομους της αγοράς και της παραλίας.
Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι οι πολίτες που κάνουν λόγο για καθημερινό μποτιλιάρισμα τροχοφόρων σε χώρο που υποτίθεται ότι επιτρέπεται η κυκλοφορία μονάχα στους πεζούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η ακεραιότητα των τελευταίων.
Γίνεται προσπάθεια να «προστατεύουμε» το Ιστορικό Κέντρο, είπε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Φραγκούλης, όμως οι λίγοι δημοτικοί αστυνομικοί δεν μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα παντού και όλες τις ώρες της ημέρας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια αστυνόμευσης του πεζόδρομου και τόνισε ότι τα μέτρα δεν έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά το ζητούμενο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και της ασφάλειας τον πολιτών, κάτι που όπως είπε και οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να τον προασπίσουν.
Το γεγονός αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Λ. Ειρήνης, ένα μέτρο που η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει, έχοντας την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής ποιότητας ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις ενέργειες για την εφαρμογή του μέτρου συντονίζει ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης, ενώ το έργο της «οριοθέτησης» των θέσεων στάθμευσης θα υποδείξει η επιτροπή που έχει αναλάβει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Μάλιστα έχει ήδη γίνει και η προμήθεια των σχετικών πινακίδων, ενώ μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες διαδικασίες.
  
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου