Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2011 - ΜΝΗΜΗ ΜΑΧΗΣ ΣΙΣΤΡΟΥΝΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

                                                                                                         
          Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Σιστρούνι Ιωαννίνων «ΓΙΟΡΤΕΣ  ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 2011 - ΜΝΗΜΗ ΜΑΧΗΣ ΣΙΣΤΡΟΥΝΙΟΥ - 9 Ιουνίου 1800» που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Δωδώνης, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Σουλιώτικη Συμπολιτεία, τον Σύλλογο Σιστρουνίου «οι Πελασγοί» και το Τοπικό Διαμέρισμα Σιστρουνίου, Σάββατο και  Κυριακή 30 & 31 Ιουλίου 2011 στον Πλατανότοπο των πηγών του Αχέροντα ποταμού.

Συγκεκριμένα το Σάββατο ώρα 10.30' οι φίλοι του ποδηλάτου αναχώρησαν από τις πηγές του Αχέροντα (Σιστρούνι) και ώρα 12.30' έφθασαν στις Πύλες του Άδη (Σεριζιανά). Στον μυθικό περίπατο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ευχάριστη διαδρομή στις όχθες του Αχέροντα, να ενημερωθούν για την ελληνική μυθολογία και να γνωρίσουν την λακκιώτικη φυσική ομορφιά.

Την Κυριακή 31 Ιουλίου και ώρα 08.00΄ άρχισε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Γενέσιον της Θεοτόκου (Σιστρούνι).
Στη συνέχεια ώρα 11.00' και παρουσία του Δημάρχου Δωδώνης Κου Κώστα Κατσανάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Κου Ιωάννη Καραμπίνα, του Αντιδημάρχου Δωδώνης Κου Χρήστου Γούση, Δημοτικών Συμβούλων Χρήστου Βάγια και Χρήστου Ντακαλέτση (Πρώην Δημάρχου Λάκκας Σουλίου), εκπροσώπων φορέων, Προέδρων Δημοτικών Διαμερισμάτων και πλήθους κόσμου τελέστηκε  Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες προγόνους μας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Δωδώνης, τον Αντιπερειφερειάρχη Ηπείρου και τον ιδρυτή της εκδήλωσης Αθανάσιο Αθανασόπουλο.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας «Ιστορική αναδρομή Σιστρουνίου, 9ος – 18ος αιώνας» από τον Πρόεδρο της ΣΟΥΛΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Κο Νικόλαο Π. Στράτη.
Η χοροδιδάσκαλος Κα Αλεξάνδρα Αποστολάκη με τα χορευτικά του Συλλόγου Νεολαίας Ρωμανού, παρουσίασε ιστορικούς χορούς και τραγούδια.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό γλέντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου