Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ευρωβουλευτές στον ΧΥΤΑ Ελληνικού και σε άλλα έργα

Την Παρασκευή η επίσκεψη στα Γιάννινα

Με τελικό προορισμό τα Γιάννινα και τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, μεταξύ των άλλων έργων, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία θα μετέχει ο αντιπρόεδρος της, Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, επισκέπτεται την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Η περιοδεία των Ευρωβουλευτών ξεκινά την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίζεται στη Δυτική Μακεδονία για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τις αιρετές τοπικές αρχές της περιοχής.

Στα Γιάννινα η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Ελληνικού, το Τεχνολογικό Πάρκο, το νέο τμήμα του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», (Κέντρο Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και Κρίσης των Χρηστών ναρκωτικών), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το οικολογικό πάρκο της λίμνης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε και ιδιαίτερα για τον ΧΥΤΑ υπάρχει ενδιαφέρον εν όψει της έναρξης δοκιμαστικής λειτουργίας και των αντιδράσεων που υπήρξαν και υπάρχουν.

Πριν την επίσκεψη στα Γιάννινα η αποστολή των Ευρωβουλευτών, στη διαδρομή τους από Θεσσαλονίκη προς την Κοζάνη θα ξεναγηθεί στην Εγνατία Οδό από εκπρόσωπο της εταιρίας.

Στην Κοζάνη οι Ευρωβουλευτές θα επισκεφθούν τη δημοτική επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων ΔΙΑΔΥΜΑ, θα ενημερωθούν για το ευρυζωνικό δίκτυο «Smart Village» που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ, και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση του έργου του μελλοντικού «φωτοβολταϊκού πάρκου» των 200 MW.

Επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Καστοριάς ως τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της Εγνατίας Οδού.

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου