Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τελευταίο μπάνιο για ηλικιωμένη στην Καστροσυκιά

Η χώρα μας πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους από πνιγμούς.
Μέσα στη θάλασσα «έσβησε» την Κυριακή μια 70χρονη στην Καστροσυκιά. Η άτυχη 70χρονη, ανασύρθηκε δίχως τις αισθήσεις της και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σωρός της μεταφέρθηκε στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιωαννίνων για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε μεγάλη θλίψη στην μικρή κοινωνία της Καστροσυκιάς, αφού η 70χρονη που διατηρούσε εξοχικό στην περιοχή ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι την Κυριακή θα ήταν το τελευταίο της μπάνιο.
Θα πρέπει να σημειώσουμε δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των νεκρών από πνιγμούς στην Ελλάδα από την αρχή του καλοκαιριού.
Από τις αρχές Ιουνίου έχουν καταγραφεί 73 θάνατοι όταν πέρυσι ολόκληρη τη σεζόν έχασαν τη ζωή τους περίπου 300 άνθρωποι σε πισίνες και παραλίες. Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας διαπιστώνεται ότι τα Ελληνόπουλα, αλλά και οι ενήλικες, δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για την κολύμβηση.
Οι ειδικοί προτρέπουν τους γονείς να φροντίζουν για την απαραίτητη εκπαίδευση των παιδιών τους από ειδικούς από την ηλικία των τριών ετών. Οι ηλικίες σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα νήπια (1-5 ετών) και οι υπερήλικες (άνω των 65 ετών), στους οποίους συντρέχουν λόγοι υγείας που προκαλούν τους πνιγμούς ενώ θλιβερό είναι ότι κάθε καλοκαίρι, η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία.
Πηγή: Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου