Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι νεφροπαθείς της Πρέβεζας εκπέμπουν ‘SOS’

Με λουκέτο απειλείται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας! Μόνο ένας γιατρός και δέκα νοσηλεύτριες υπάρχουν αυτή τη στιγμή για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες 50 (!) ασθενών στη συγκεκριμένη Μονάδα, κάτι που προφανώς είναι αδύνατο να συμβεί. Η αγωνία των νεφροπαθών έχει φτάσει στα ύψη, αφού το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σηκώνει ψηλά τα χέρια, ενώ παρότι έγιναν σχετικές παρεμβάσεις αλλά και επερωτήσεις στη Βουλή από τον Βουλευτή Πρέβεζας της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Τσουμάνη και από το Κ.Κ.Ε., καμία ουσιαστική απάντηση δεν υπήρξε.
Η τακτική ‘λουκέτο’, που ακολουθείται εδώ και ενάμιση χρόνο στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Πρέβεζας, έχει φέρει σε απόγνωση τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους.
Να σημειωθεί ότι η Μονάδα έχει μείνει από τις αρχές του 2011 με έναν μόνο γιατρό Νεφρολόγο και μάλιστα τον Διευθυντή της, κ. Μάνθο Δαρδαμάνη, καθώς εκείνη την περίοδο παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας ο μοναδικός Επιμελητής που υπήρχε, ο οποίος και τελικά απεβίωσε.
Από τότε έχει υποβληθεί λεπτομερής αναφορά των προβλημάτων, η οποία απεστάλη σε όλες τις βαθμίδες της Διοίκησης με τελικό αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας.
Ν. Μπακόλας: «Οι ζωές των ασθενών είναι σε άμεσο κίνδυνο»
Όπως καταγγέλλει στο Hpeiros.gr ο Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Πρέβεζας, κ. Νίκος Μπακόλας: «Από τις 13 Ιανουαρίου 2012 εγκρίθηκε η μετακίνηση ιατρού νεφρολόγου από το Κέντρο Υγείας Φιλιατών στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για ένα μήνα, η οποία ωστόσο δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα. Έχουμε μάλιστα πληροφορίες ότι υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του εν λόγω γιατρού. Η κατάσταση είναι αδιέξοδη και συνάμα επικίνδυνη για τη ζωή των ασθενών καθώς ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του κάποιος ασθενής αβοήθητος είναι τεράστιος.
Εάν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, θα αναγκαστούν να διανύουν τρεις φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον, όσες δηλαδή είναι οι απαιτούμενες αιμοκαθάρσεις, απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ
«Γ. Χατζηκώστα» 45               5
Πανεπιστημιακό   45               8
Άρτα                  60               4
Φιλιάτες             25               3
Λευκάδα            21               2
Πρέβεζα            50               1
http://www.ipiros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου