Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ


Η προγραμματισμένη για τις 10/01/2012 συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Ζηρού αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Φιλιππιάδα, αλλά και πάλι με πενιχρότατη συμμετοχή. Από τους αιρετούς παραβρέθηκαν μόνο ο κ. Βαγιατζής Κωνσταντίνος και ο κ. Παπαδιώτης Κωνσταντίνος.
Η Λάκκα Θεσπρωτικού έλαμψε δια της απουσίας της. Ο Δήμαρχος παρουσίασε  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την τριετία 2012 - 2014. Ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός, ένα πλάνο στόχων που, όπως είπε, θα εξειδικευθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Ακουστήκαν κάποιες προτάσεις αλλά ουσιαστικά διαβούλευση δεν έγινε. Δεν ειπώθηκε τίποτε για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Δήμου μας:
● Τον οικονομικό μαρασμό της περιοχής.
● Την ερήμωση των χωριών.
● Την ανάπτυξη και τη χρήση γης.
● Την υποβάθμιση και κλείσιμο Δημόσιων Υπηρεσιών στο Δήμο μας.
● Την διαχείριση σκουπιδιών και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
● Τους οδικούς άξονες της παραεγνατίας και της σύνδεσης Πρέβεζας - Ιόνιας οδού που είναι υπό μελέτη.
● Τα προβλήματα που απασχολούν όσους έχουν απομείνει στο χωριά μας.
● Θα είναι κρίμα να αφήσομε να εκφυλλιστεί ο θεσμός σε μια απλή τυπική διαδικασία. Η Επιτροπή Διαβούλευσης θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους συμπολίτες μας να ενδιαφερθούν για τα κοινά και να συνεισφέρει σημαντικότατα στη διαμόρφωση προτάσεων για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και στην συναδέλφωση και ομογενοποίηση των είκοσι δύο (22) χωριών του Δήμου, αν καταφέρει να οργανώσει και υλοποιήσει αυτό που λέει το όνομα της: διαβούλευση. Διαβούλευση σε κάθε Τοπική Κοινότητα με όλους τους τοπικούς φορείς, τις παραγωγικές τάξεις, τους επαγγελματικούς επιστημονικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, τις ενώσεις πολιτών. Να διαδραματίσει ένα ρόλο ενωτικό, συντονιστικό, δημιουργικό και ανανεωτικό, ξεπερνώντας τις κομματικές και παραταξιακές αγκυλώσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητηθούν τρόποι δράσης και ο κανονισμός λειτουργίας της. 

 11 – 01 – 2012

 Νίκος Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου