Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τους συλλόγους Α.Μ.Ε.Α επισκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ Γιώργος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας αφού άκουσε με προσοχή τα μέλη των δυο συλλόγων δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα καταθέσει πρόταση για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να χαρακτηριστεί το 2012 « Έτος Ευθύνης Απέναντι στους Πολίτες» και με διαβούλευση με τους συλλόγους να ξεκινήσουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν την προσπάθεια όλων των Α.Μ.Ε.Α για ένα καλύτερο αύριο. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ανέκυψαν από την συζήτηση είναι η κίνηση των ΑΜΕΑ, δεν είναι όμως μόνο αυτό και τους ζήτησε να είναι παρόν στο δημοτικό συμβούλιο για να ακουστούν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Δυστυχώς, σήμερα, όσον αφορά ακριβώς το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό το δικαίωμα της άνετης και ασφαλούς διακίνησης, τον ανθρώπων που είναι σχεδόν το 45% του πληθυσμού, εκτός των Α.Μ.Ε.Α (που αποτελούν το 10% περίπου του πληθυσμού της χώρας), τα νήπια και μικρά παιδιά, οι έγκυοι, οι συνοδοί μικρών παιδιών, οι υπερήλικες, (λαμβάνοντας δε υπόψη ότι όλοι θα γεράσουμε κάποια μέρα, τότε μπορούμε να πούμε πως είμαστε όλοι εν δυνάμει εμποδιζόμενα άτομα!) κ.λ.π. έχουν μείνει, ή τις έχουμε αφήσει, στον 20ο αιώνα.
Η οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια όλων μας και η συνεργασία με όλους, μπορεί να επιφέρει την αλλαγή εκείνη στην νοοτροπία, που αποτελεί και το κύριο εμπόδιο στην ένταξη όλων των εμποδιζόμενων ατόμων. Αυτό είναι εξάλλου χρέος μας, ως σύγχρονης, δίκαιης και υπεύθυνης δημοτικής παράταξης.
Ιδιαίτερα για τους Α.Μ.Ε.Α ανέφερε: Θα ζητήσουμε από το δημοτικό συμβούλιο να ξεκινήσουμε μια Εκστρατεία !!! που θα διανύσει ολόκληρο το 2012, και το οποίο να εξαγγείλουμε ως «Έτος Ευθύνης Απέναντι στους πολίτες», με στόχο αφενός την αλλαγή της στάσης του κόσμου, αλλά και την υιοθέτηση εκ μέρους του δήμου μέτρων που να διασφαλίζουν την Αρχή της προσβασιμότητας.
Η εφαρμογή της αρχής της προσβασιμότητας θα πρέπει να είναι πλέον προτεραιότητα για τον δήμο μας και η δέσμευση για υλοποίηση όλων εκείνων των έργων που διασφαλίζουν ένα περιβάλλον φιλικό και προσπελάσιμο για όλους τους συμπολίτες μας, αποτελεί ένα από τους σκοπούς της ευθύνης που έχουμε αναλάβει.
Η δική μας πρόταση είναι στους βασικούς στόχους του δήμου μας να είναι η ισότιμη πρόσβαση των Εμποδιζόμενων ατόμων σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (Δημόσια κτίρια, πεζοδρόμια κ.λ.π).
Για το δήμο μας, η εξασφάλιση των ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες έπρεπε και πρέπει να αποτελεί βασική προϋπόθεση.
Φιλοδοξούμε, ότι με την αποδοχή από το δημοτικό συμβούλιο ως έτος ευθύνης το 2012, θα ανεβάσουμε ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων μας ως κοινωνία, σε θέματα άνετης και ασφαλούς διακίνησης.
• Η συστηματική αναβάθμιση των πεζοδρομίων και των ραμπών που κατασκευάζονται από το Τμήμα Έργων στους δρόμους πρέπει γίνεται με τις τελευταίες προδιαγραφές που προνοούν τις σωστές κλίσεις και ενσωματώνουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την ανεξάρτητη διακίνηση των ατόμων με αναπηρία. Η καλή συνεργασία με στόχο την ενιαία αντιμετώπιση του σχεδιασμού των διευκολύνσεων, όπως ράμπες και διαβάσεις πεζών, είναι ουσιαστική για το τελικό αποτέλεσμα.


Είμαστε ακόμη στην αρχή αυτής της διαδρομής και ίσως πολλοί να σκέφτονται πως έχουμε αργήσει για τις αλλαγές αυτές. Όμως πιστεύω ότι με την υιοθέτηση από το δημοτικό συμβούλιο την πρόταση μας να χαρακτηρίσουμε ως έτος ευθύνης το 2012 προς τον πολίτη θα βοηθήσει κατά πολύ στην πιο γρήγορη εμπέδωση των αναγκών και απαιτήσεων της σύγχρονης πόλης της σύγχρονης Κοινωνίας που εμείς σκεφτόμαστε και οραματιζόμαστε.


Ο δημοτικός σύμβουλος &
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
<ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ>
ΝΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου