Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Στο πόδι οι κτηνοτρόφοι, κλείνουν τη Φιλιππιάδα

 EpirusPost.gr
Δυναμικό παρόν ετοιμάζονται να δώσουν στον αποκλεισμό της Ιόνιας Οδού στην Φιλιππιάδα οι κτηνοτρόφοι του Νομού Πρέβεζας. Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην επιχείρηση πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη που οργανώνεται από κτηνοτρόφους όλης της Ηπείρου.
«Δεν θα αφήσουμε να πουληθεί η Δωδώνη, δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τις ζωές μας» διαμηνύουν και υπόσχονται οι επόμενες ημέρες να είναι πολύ θερμές.
«Η ΔΩΔΩΝΗ κράτησε και κρατάει ζωντανά τα χωριά και την ύπαιθρο. Κάθε απόπειρα αλλαγής του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Σημαίνει απολύσεις και τρομοκρατία για τους εργαζόμενους, μείωση των τιμών παραγωγού και ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων και αμφιβόλου ποιότητας και πανάκριβα γαλακτοκομικά προϊόντα για τον εργαζόμενο λαό.
Μια ακόμη κυβέρνηση, ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει ΑΤΕ και ΔΩΔΩΝΗ για να πετάξει στο δρόμο 6000 παραγωγούς και εκατοντάδες εργαζόμενους στη βιομηχανία και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Όπως τόσες άλλες φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι εργαζόμενοι οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι Ηπειρώτες, με μια φωνή και μια γροθιά, καλούνται να κόψουν τα χέρια αυτών που πάνε να αρπάξουν τη ΔΩΔΩΝΗ (Συγκυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, υποψήφιοι αγοραστές και πολυεθνικές).
Εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Πρέβεζας επιμένουμε σε κοινό μέτωπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες που απειλούνται με λουκέτο, με τους εργαζόμενους που τους μειώνουν τους μισθούς , τους ανέργους που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν και τη νεολαία με το αβέβαιο μέλλον», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου