Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση της διεύθυνσης δασών για τα όσα συμβαίνουν και τους αφορούν στον Ζηρό

Την απάντηση της Γενική Διεύθυνσης Δασών και της Διεύθυνσης Δασών Πρέβεζας προκάλεσαν οι καταγγελίες σχετικά με τα φαινόμενα παράνομης υλοτόμησης αλλά και λαθροθηρίας στο δάσος της λίμνης Ζηρού.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν τόσο τα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας όσο και η λαθροθηρία είναι συχνά για την περιοχή κι δυστυχώς όχι μόνο για αυτή.


Στην απάντηση αναφέρονται:


• Η Υπηρεσία μας έχει εκδώσει (70) περίπου άδειες υλοτομίας ξερών, κατακείμενων, επικίδνυνων δένδρων καθώς και δένδρων από ιδιόκτητες εκτάσεις (κληροτεμάχια, μπάσταινες) σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ικανοποιώντας αιτήματα πολιτών του Δήμου Ζηρού.
• Έχει προβεί σε τρεις περιπτώσεις σε κατασχέσεις καυσοξύλων παρανόμως και άνευ αδείας υλοτομημένων και έχει υποβάλει αντίστοιχο αριθμό μηνύσεων.
• Το κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή του δάσους Ζηρού επιτρέπεται σύμφωνα με τις ισχύουσες περί θήρας διατάξεις.
• Η Υπηρεσία μας (Δασονομείο Φιλιππιάδας), παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται την περίοδο αυτή απογευματινή υπερωριακή απασχόληση των δασικών υπαλλήλων, πραγματοποιεί περιοδικά απογευματινές περιπολίες στην αναφερόμενη περιοχή και ελέγχει στο μέτρο του δυνατού τις όποιες παραβάσεις.


Μ.Ε.Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ – ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
Β. ΔΑΛΑΡΟΣ
ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ ΜΕ Β΄ΒΑΘΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου