Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

''Σπονδή στην Ηπειρωτική παράδοση'' στην Πεντέλη

                   
Στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δήμου Πεντέλης και παρουσία των τοπικών αρχών, την
Κυριακή 16 Μαρτίου, ο Δήμος Πεντέλης και οι Εκδόσεις ''Άπειρος Χώρα'', πραγματοποίησαν στο φιλόξενο πολιτιστικό χώρο του Δήμου Πεντέλης, την πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση: ''Σπονδή στην Ηπειρωτική Παράδοση''. Η εκδήλωση αυτή είχε τριπλό περιεχόμενο: Αποτελούσε σταθμό στη 15ετή πορεία του περιοδικού ''Ήπειρος Άπειρος Χώρα'', απλή στάση στο πολύχρονο οδοιπορικό του Λευκώματος ''Γυναίκες Ηπειρώτισσες-Ξαφνιάσματα της Φύσης'' και παρουσίαση της τρίτομης Συλλογής ''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι''.
Πριν από το πρόγραμμα της εκδήλωσης, έγινε σύντομη αναφορά από το Σωκράτη Βασιλείου στον Ηπειρώτη -Συρρακιώτη ποιητή, τον Κώστα Κρυστάλλη, του οποίου η προτομή κοσμεί την πλατεία της Πεντέλης και η Σπυριδούλα Βασιλείου, απάγγειλε, ''Το κέντημα του μαντιλιού'', το καλύτερο από τα ποιήματα του Κώστα Κρυστάλλη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζώης και πολλοί ακόμα πολιτικοί παράγοντες του Δήμου Πεντέλης και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Ηπειρωτών.
Ο κ. Στεργίου, στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την οφειλόμενη τιμή, που αποδίδεται στην Ηπειρώτισσα και τόνισε την απόλυτη ταύτιση της Ηπειρώτισσας μάνας και της προσφοράς της με τη Σαρακατσάνα μάνα, της οποία τέκνο είναι και ο ίδιος.
Για τα 15 χρόνια κυκλοφορίας του περιοδικού ''Ήπειρος Άπειρος Χώρα'', την παρουσία του και την προσφορά του, μίλησε με θερμό και επαινετικό λόγο, ο εκλεκτός φίλος και καταξιωμένο μέλος  Ηπειρωτικής αποδημίας, Μιχάλης Σακκάς.
Για το ιερό πρόσωπο της Ηπειρώτισσας μάνας, αδερφής, γιαγιάς και το μοναδικό πνεύμα  αυτοθυσίας και προσφοράς της, μίλησε βαθύτατα συγκινημένος, ο αντιδήμαρχος Πεντέλης, εκλεκτός μας φίλος και διακεκριμένος Ηπειρώτης της αποδημίας, Γιάννης Ζώης.
Τη Συλλογή ''Περιήγηση στο δημοτικό τραγούδι'', παρουσίασε με το γνωστό της μεστό λόγο και το σαγηνευτικότης ύφος η Αγγελική Καραγεώργου, δασκάλα παραδοσιακών χορών του Λυκείου των Ελληνίδων, ενώ τους συνοδευτικούς ψηφιακούς δίσκους, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων του Κώστα Μήτση, παρουσίασε η Σπυριδούλα Βασιλείου.
Θερμός και ο λόγος και ο χαιρετισμός για το Περιοδικό, για το Λεύκωμα και την οικογένεια Βασιλείου, του π. Υπουργού και βουλευτή και εξέχοντος προσώπου της Ηπειρωτικής αποδημίας, εκλεκτού, πιστού και διαχρονικού φίλου, Αντώνη Φούσα.
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης ο Σωκράτης Βασιλείου, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές, τους οργανωτές και όλους, όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η εκδήλωση ''Σπονδή στην Ηπειρωτική Παράδοση'', θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο στο Λαύριο και στα Μελίσσια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου