Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
Θεσπρωτικό 24/3/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαρτίου στον Αθλότοπο της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού στη θέση ΄΄Σιούρος ΄΄ με Πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας ,του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού , του Δασαρχείου Πρέβεζας ,του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Θεσπρωτικού και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θεσπρωτικού.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή των παικτών  του Αθλητικού Συλλόγου Θεσπρωτικού που μαζί με τον Πρόεδρο και Προπονητή της ομάδας Καλαθοσφαίρισης, συνέβαλαν στην επιτυχία της όλης δράσης, αλλά και της προσέδωσαν έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Θεσπρωτικού Αθανασόπουλος Περικλής και Φίντζος Ευάγγελος καθώς και οι Πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Τσάτσος Πέτρος του Α.Γ.Ο.Θ Βασιλείου Σωτήριος , του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νικολάου Νικόλαος και ο Διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δήμου Ζηρού Ντάκουλας Ευάγγελος
Μέχρι το μεσημέρι είχαν φυτευτεί περισσότερα από 100 φυτά τα οποία διατέθηκαν από το Δασαρχείο
Πρέβεζας, σε έκταση συνολικού εμβαδού 20 στρεμμάτων, κυρίως πεύκα, αλλά και καρυδιές, ακακίες, και άλλα φυτά προσαρμοσμένα στις κλιματικές συνθήκες της περιοχής, με σκοπό να αποκατασταθεί στο χώρο σταδιακά το φυσικό οικοσύστημα.
Η δράση αυτή αφορούσε στη δενδροφύτευση της περιοχής και στην αναδάσωση ενός σημαντικού πνεύμονα πρασίνου, και σκοπό είχε μεταξύ άλλων, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων.
Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και τους υποστηρικτές  της δράσης αυτής και τους περιμένουμε στην επόμενη δενδροφύτευση να είναι κοντά μας.»


                                                                          -Ο-
                                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ

                                                       ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΤΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου