Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Στην Κρανιά η μοναδική ανατολική Πίστα Αεραθλητισμού της Β.Δ. Ελλάδας


Στην Κρανιά η μοναδική ανατολική Πίστα Αεραθλητισμού της Β.Δ. Ελλάδας


Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Κρανιάς την  είδηση για την δημοπράτηση του πολυπόθητου έργου της πίστας αεραθλητισμού και την ανάληψη εκτέλεσης από ανάδοχο εργολάβο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε χθες 26/3/2013 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ζηρού και χαρακτηρίσθηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον και τη  συμμετοχή των κατασκευαστικών εταιρειών.

Το έργο με τίτλο “Διαμόρφωση χώρου δασικής αναψυχής στη θέση Αγνάντιο της Τ.Κ. Κρανέας” , προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, προβλέπει δημιουργία αεραθλητικών εγκαταστάσεων, δρόμο πρόσβασης, χώρο στάθμευσης, κιόσκια και παγκάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς.

Η θέση Αγνάντιο βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. και σε απόσταση μόλις 3χιλ. ΝΔ από το κέντρο της Κρανιάς.

Το φυσικό τοπίο, η θέα του Αμβρακικού Κόλπου, των χωριών της Λάκκας Θεσπρωτικού και των ορεινών όγκων της Ηπείρου, συνθέτουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με σπουδαία περιβαλλοντική αξία.

Η Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελλάδας και το Αεραθλητικό σωματείο “ΗΠΕΙΡΟΣ” έχουν χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο σημείο ως την καλύτερη και μοναδική ανατολική, φυσική πίστα, ιδανική για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά και για διεξαγωγή αγωνισμάτων και πρωταθλημάτων.

Το Αεραθλητικό σωματείο “ΉΠΕΙΡΟΣ” πραγματοποίησε, κατά καιρούς, δοκιμαστικές πτήσεις από το “Αγνάντιο” στην Κρανιά χαρακτηρίζοντας τη θέση ως την πλέον ενδεδειγμένη για “αποδράσεις” με αλεξίπτωτο πλαγιάς, γεγονός που γέννησε την ιδέα και αποτέλεσε το εύνασμα για την αξιοποίηση του χώρου.

Μια εναλλακτική μορφή ανάπτυξης θα εφαρμοστεί σύντομα στην ορεινή Κρανιά, με αθλητικά, τουριστικά και οικονομικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζηρού.
http://www.olapreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου