Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Α΄ Βραβείο συγγραφής παραμυθιού για την Παναγιώτα Βάσση


Η Παναγιώτα Βάσση  έλαβε το Α΄ Βραβείο συγγραφής παραμυθιού στο πλαίσιο του 1ου Διεθνoύς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το "Χαμόγελο του Παιδιού", υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου Στουτγάρδης Γερμανίας και του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγάρδης (Ο.Φ.Ε.Π.Σ.).
Ο λογοτεχνικός διαγωνισμός αφορούσε σε τρία γραμματειακά είδη: παραμύθι, διήγημα και ποίημα. Το βραβευθέν παραμύθι της Παναγιώτας Βάσση είχε τίτλο  «Ο Ζερβοκουτάλας και η Δεξιοχέρα»,  μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή.
 Η βράβευση έγινε στις 17-2-1013  στον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων από μέλη της Κριτικής Επιτροπής:
* Ελευθερία Αναγνωστάκη Τζαβάρα (Φιλόλογος-Ποιήτρια επί σειρά ετών Γενική Γραμματέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών)
* Γιάννης Μπασκόζος (δημοσιογράφος-Συγγραφέας)
* Μαρία Πισιώτη (Ποιήτρια)
και τον εκπρόσωπο του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγάρδης, κο Γιώργο Φιλίππου.
Τα βραβευθέντα έργα αναμένεται να εκδοθούν και θα δοθούν στο "Χαμόγελο του παιδιού" για την περαιτέρω στήριξη του έργου του.
  
Η Παναγιώτα Βάσση γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απόφοιτος του εκεί Μεταπτυχιακού Προγράμματος Φιλοσοφίας. Διαθέτει D.E.A. Νεοελληνικής Φιλολογίας («Μεσαιωνική και Νεότερη Ελλάδα: σπουδές στη γλώσσα, τη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό») από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας (Ισπανία) και M.Δ.Ε. Ηθικής Φιλοσοφίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως Φιλόλογος στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα. Έχει συγγράψει δύο εκπαιδευτικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής και της Εταιρείας Mελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού. Επιμελείται επίσης την ιστοσελίδα ιστορικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος για το χωριό της, το Ριζοβούνι Πρέβεζας (www.rizovouni.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου