Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Οι απόψεις των περιφερειακών συμβούλων ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την ΠΕ Πρέβεζας

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΠΕ Πρέβεζας
1. Τροποποίηση του προγράμματος ΚΑΠ για την ΠΕ Πρέβεζας αποφασίσθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 12 Σεπτέμβρη. Στη συζήτηση του θέματος, από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Αρβανίτη επισημάνθηκε η ανησυχία για την καθυστέρηση στην εκτέλεση του προγράμματος, με αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να είναι μια χαμένη χρονιά για την Πρέβεζα, αφού δε φαίνεται να μπορεί να εκτελεστεί ούτε το ένα τρίτο των πιστώσεων για το 2011, με παράλληλο κίνδυνο να χαθούν πόροι.Αντίστοιχη βέβαια καθυστέρηση εμφανίζεται στο σύνολο της Περιφέρειας αφού χωρίς ιδιαίτερο λόγο η έγκριση του τεχνικού προγράμματος έγινε στις αρχές Ιουλίου, αντί του τέλους Μαρτίου, όμως στην Πρέβεζα το θέμα είναι πιο έντονο αφού έχει μικρότερο αριθμό συνεχιζόμενων έργων.
2. Για το ζήτημα της παραχώρησης αιθουσών για τη λειτουργία του μουσικού σχολείου τοποθετήθηκε η Δήμητρα Αναγνώστου κάνοντας αναφορά στις ανάγκες λειτουργίας του σχολείου για φέτος τονίζοντας ότι αφενός πρέπει να διασφαλιστεί η προσωρινή κάλυψη των κτιριακών αναγκών αλλά και η εξεύρεση μιας πιο μόνιμης λύσης για τη μελλοντική λειτουργία του.Η τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη για προσωρινή παραχώρηση για την τρέχουσα χρονιά μόνο τριών αιθουσών, όπως ήταν το αρχικό αίτημα του δήμου, ώστε να πιεστούν οι υπηρεσίες του δήμου να καταθέσουν το κτιριολογικό πρόγραμμα που τους ζητήθηκε, βελτιώθηκε με τις παρέμβαση του Γιώργου Ζάκα. Έτσι στην ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε η παραχώρηση πέντε αιθουσών για την τρέχουσα σχολική χρονιά (όσων απαιτεί η φετινή λειτουργία του σχολείου) με την ταυτόχρονη υποχρέωση του δήμου να καταθέσει το κτιριολογικό πρόγραμμα για τη λειτουργία του σχολείου μέχρι το τέλος του χρόνου.
3. Ομόφωνη απόφαση λήφθηκε και για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ζηρού, με την πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας για διασφάλιση της απόσπασης τριών τουλάχιστον εκπαιδευτικών για τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα από την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ και με δεδομένη την πρόθεση του δήμου να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του σχολείου, προτάθηκε να γίνουν από την Περιφέρεια οι αναγκαίες ενέργειες (σύνταξη τεχνικού δελτίου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κ.α.) ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος να παραμείνει σε προσωρινή αναστολή το κέντρο για τη φετινή χρονιά. Τέλος από τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Αρβανίτη προτάθηκε να προετοιμαστεί από την Περιφέρεια η συνολικότερη ρύθμιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εγκαταστάσεων του Ζηρού, που λειτουργούν με μία οριακά κανονική απόφαση παραχώρησης με μορφή χρησιδανείου προς την πρώην ΝΑ Πρέβεζας, η οποία λήγει τα επόμενα χρόνια.
 
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Κ. Αρβανίτης
Γ Ζάκας
Δ. Αναγνώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου