Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο επίλογος γράφτηκε…. Μια μεγάλη αγκαλιά για έναν νεκρό στρατιώτη!

 EpirusPost.gr

ARDOSH AG PARASKEYH
Τριάντα άνθρωποι που έφτασαν από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας κι άλλοι τόσοι από την Άρδοση της Λάκκας Σουλίου αντάμωσαν σήμερα, στο ύψωμα του Αη Δημήτρη. Εκεί τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη του στρατιώτη Χαράλαμπου Κορκοβή, που έπεσε νεκρός το 1948, στις δύσκολες μέρες του πολέμου.
Ο τάφος του ήταν δίπλα στο μοναστήρι.... Για χρόνια... Ξεχασμένος. Όσες προσπάθειες είχαν κάνει οι κάτοικοι του χωριού για να βρουν την οικογένειά του δεν είχαν αποδώσει. Στοιχεία δεν υπήρχαν.

Ο χρόνος πέρασε κι όλοι ξέχασαν...
Πριν μερικές ημέρες η διάβρωση του εδάφους και τα ορμητικά νερά της βροχής έφεραν στην επιφάνεια τα οστά του νεκρού στρατιώτη. Ο ιερέας Ιωάννης Γκιόκας τα τοποθέτησε σε οστεοφυλάκιο και τα μετέφερε στην εκκλησία.
Κι αποφάσισε να ξεκινήσει και πάλι την προσπάθεια για να βρει τους συγγενείς του νεκρού. Μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Χ. Λιόντο κατάφεραν να εντοπίσουν τον ανιψιό του. Χαράλαμπος Κορκοβής κι αυτός.
Το πρωί του Σαββάτου, τριάντα περίπου κάτοικοι από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας έφτασαν στην Άρδοση. Φόρος τιμής μετά από 65 χρόνια σε ένα δικό τους παλικάρι.
Ανάμεσα σ' αυτούς η 89χρονη σήμερα αδελφή του Αγαθή, η οποία δεν πίστευε πια ότι θα καταφέρει να βρει ότι είχε απομείνει από τον αδερφό της.
Να όμως που η ζωή γράφει τις δικές της ιστορίες... Και το πρωί του Σαββάτου πατούσε τα ίδια χώματα που περπάτησε κάποτε ο αδελφός της.... Τα χώματα που αποτελούσαν την κατοικία του για 65 χρόνια.
Η οικογένεια, όπως είπε η κ. Αγαθή, γνώριζε ότι το παιδί της είχε σκοτωθεί κάπου στα βουνά του Σουλίου, πολεμώντας με τον Εθνικό Στρατό. Όσες προσπάθειες όμως κι αν είχαν κάνει δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες.
«Επί 65 χρόνια ανάβαμε κερί στη μνήμη του... Σήμερα νιώθουμε χαρά και λύπη» ανέφερε.
Το πρωί του Σαββάτου, σε μία σεμνή, συναισθηματικά φορτισμένη, τελετή, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον 23χρονο φαντάρο Χαράλαμπο Κορκοβή, παραδίδοντας τα οστά του στην οικογένειά του, 65 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Ο επίλογος είχε γραφεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου