Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ζηρού "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Στο ανακοινωμένο για την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00΄ Δημοτικό Συμβούλιο, βιώσαμε από την πλειοψηφία, για μια ακόμα φορά την απαξίωση και τον ευτελισμό του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ενός θεσμού που με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να υπηρετήσουμε και που έπρεπε να αποτελεί πρότυπο λειτουργίας για την τοπική κοινωνία.
Για μια ακόμα φορά όμως, και κατά τη συνήθη πρακτική τους, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν.
Παρ' όλες  τις «φιλότιμες» προσπάθειες της δημοτική αρχής δεν δημιουργήθηκε έστω και καθυστερημένα η απαραίτητη απαρτία.
Είχαμε τονίσει πολλές φορές, ότι αυτό δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται σε κάθε συνεδρίαση και ότι η εικόνα αυτή, σαν θεσμό, μας εκθέτει ανεπανόρθωτα στους συμπολίτες μας.
Είχαμε επίσης καταστήσει σαφές στις τελευταίες συνεδριάσεις ότι δεν μπορεί να  συνεχίζεται το φαινόμενο αυτό και δεν θα δώσουμε άλλη φορά εμείς την δυνατότητα απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σεβόμενοι λοιπόν τους εαυτούς μας, αλλά κυρίως τον θεσμό για τον οποίο οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν, δεν μετείχαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την πρακτική αυτή των συναδέλφων της συμπολίτευσης.
Των Δημοτικών Συμβούλων που έστω και τώρα, πρέπει να σεβαστούν τη λαϊκή εντολή και την υποχρέωση να παρευρίσκονται στα Δημοτικά Συμβούλια και όχι μόνο στα αμειβόμενα αξιώματα.
Έχουν αναρωτηθεί άραγε, πως θα λαμβάνονταν οι αποφάσεις και  ποιο θα ήταν το επίπεδο, το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης;

Δημοτική Παράταξη Δήμου Ζηρού

Συνεργασία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου