Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Πρέβεζας, διήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια της εβδομάδας Περιβάλλοντος.
 Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις  5 και 6 Ιουνίου 2013 στην Πρέβεζα και Φιλιππιάδα αντίστοιχα και κατά τη διάρκειά τους θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα, μουσικές συνθέσεις, παρουσιάσεις περιβαλλοντικών προγραμμάτων, θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του προγράμματος cyclo, θα υπάρχει έκθεση ταμπλό φωτογραφιών με περιβαλλοντικά θέματα και ταμπλό με εικαστικές δημιουργίες, τα οποία έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή και οι μαθητικές ομάδες τους.
Το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι «Όχι στην Απερήμωση των άνυδρων περιοχών». Οι περιοχές χωρίς νερό βρίσκονται σε όλο το πλανήτη μας καλύπτοντας το 40% της έκτασής του όπου διαβιούν περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Η ζωή στις άνυδρες περιοχές είναι σκληρή και το μέλλον αβέβαιο, η πείνα και η φτώχεια αναγκάζουν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να γίνουν περιβαλλοντικοί και οικονομικοί πρόσφυγες. Με τις εκδηλώσεις μας στέλνουμε μήνυμα στις κυβερνήσεις του κόσμου να στρέψουν την προσοχή τους ιδιαίτερα στις περιοχές αυτές και όλες όσες αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά προβλήματα ή βρίσκονται στα οικολογικά ή οικονομικά όρια.
Οι εορτασμοί των παγκόσμιων ημερών αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για θέματα που αφορούν όλους καθώς και στην αναγνώριση και προστασία δικαιωμάτων. Η προσπάθεια και ο αγώνας για οποιαδήποτε ζητήματα για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να είναι καθημερινός και να έχει διάρκεια. Οι εκδηλώσεις για το Περιβάλλον δεν πρέπει να μένουν στον επετειακό χαρακτήρα αλλά να αποτελούν ευκαιρία για συμμετοχή, συνεργασία και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου