Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Νέα απόπειρα εμπρησμού στο Μονολίθι


fotia preveza

Μια ακόμη φωτιά, η τρίτη μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, εκδηλώθηκε την Κυριακή λίγο πριν τις 10 το βράδυ, στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου. Ευτυχώς η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή και σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις από το όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που περιπολούσε στην περιοχή.
Ωστόσο η νέα φωτιά προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Η πυροσβεστική υπηρεσία είναι σε διαρκή επιφυλακή επί 24ώρου βάσης ενώ στην πρόσφατη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι περιπολίες στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου καθόλη την διάρκεια του 24ώρου καθώς επίσης να απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά την δύση του ήλιου όταν ο βαθμός επικινδυνότητας είναι πάνω από 3.
Όπως τονίζει ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης οι περιπολίες είναι καθημερινές και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Επαναλαμβάνει δε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι πολίτες στην πρόληψη των πυρκαγιών αποφεύγοντας να ανάβουν φωτιές στο ύπαιθρο ή να πραγματοποιούν εργασίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπινθήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου