Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Μαγευτική εκδήλωση του Συλλόγου Ανθρώπολις στην Πρέβεζα για τον Καρυωτάκη



«Το λέγω και θα το ξαναπώ πολλάκις- είναι μεγάλος ποιητής ο Κώστας Καρυωτάκης».  Εμπειρίκος  Αθήνα 9.12.1964


Το Σάββατο 21 Ιουλίου σε ένα ζεστόχώρο, στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείο στην Πρέβεζα, ο Σύλλογος Ανθρωπολιςδιοργάνωσε μια ξεχωριστή μουσική ποιητική παράσταση, αφιερωμένη στον Κώστα Καρυωτάκη, με τους καλλιτέχνες Βασίλη Τζίμα, Κώστα Αντύπα,  και Ελσα Χαραλάμπους, που με ξεχωριστή δεξιοτεχνία, καλλιτεχνικό πάθος και άψογη τεχνική ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα του Καρυωτάκη .
Στην πανέμορφο χώρο της εκδήλωσης, που ευγενικά φρόντισε να διακοσμήσει ο Πρεβεζάνος ζωγράφος Δ.Μπέκας ,δημιουργήθηκε μια μοναδική ατμόσφαιρα, με ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό, που χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές μιας παράστασης, που ξεχώρισε για την ποιότητα και την πρωτοτυπία της.
Στο καλλιτεχνικό αυτό ταξίδι καταγράφηκαν στιγμές της ποιητικής διαδρομής του Κώστα Καρυωτάκη, μέσα από σχόλια κριτικές μελέτες, μελωδικές προσεγγίσεις, απαγγελίες ποιημάτων και αναφορές που συνοδεύουν το έργο και την ζωή του ποιητή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας κ.Κοσμάς Κορωναίος ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε την αξία τέτοιων εκδηλώσεων, ο Περιφερικός σύμβουλος κ. Β.Γιολδάσης, Ο Αντιδήμαρχος  Πρέβεζας Γ. Φραγκούλης, Ο πρόεδρος του επιμελητήριου κ.Γ.Γιαμάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανθρώπολις κ. Γιώργος Ζάκας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της, αναφέρθηκε στους σκοπούς του συλλόγου, στην αξία της ουσιαστικής και ποιοτικής εθελοντικής προσφοράς  στον άνθρωπο, στην ανθρωποκεντρική ποίηση του Κ. Καρυωτακη, και στο σκοπό της εκδήλωσης, ενώ ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ.Γ.Τσιλιγκίρης, αφού αναφέρθηκε στηναξία της  και στην σημασία που έχει για την πόλη η προβολή του μεγάλου ποιητή, παρουσίασε τους συντελεστές της βραδιάς, ευχαριστώντας τους χορηγούς.
Ουσιαστική συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης είχεη εμπεριστατωμένη και  εμπλουτισμένη με όμορφες αναφορές ανάλυση,της κ. Χ.Ντουνιά, για έργο και την ζωή του ποιητή, που μπορεί να συνοψιστεί σταλόγια του ποιητή Εμπειρίκου, με τα όποια έκλεισε την ενδιαφέρουσα ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ομιλία της:«Μην τον ξεχνάτε λοιπόν, τον νέον αυτόν, το κάθετον τούτον λάβαρον της θλίψεως και του θανάτου. Τον νέον αυτόν που εις τας ακτάς του Αμβρακικού απέπτη, τον άσπρον άγγελον με τα κατάμαυρα πτερά μην τον ξεχνάτε, και, ακόμη, να τον αγαπάτε. Ήτο μεγάλος ποιητής ο νέος αυτός και ευγενής. Το λέγω και θα το ξαναπώ πολλάκις- είναι μεγάλος ποιητής ο Κώστας Καρυωτάκης».

Ανθρώπολις Πρέβεζα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου