Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Σφοδρές αντιδράσεις για το καταφύγιο στον Παντοκράτορα


PREBEZA_LIM
Το αλιευτικό καταφύγιο στον Παντοκράτορα αλλά και το αίτημα κατοίκων της περιοχής του Υδατόπυργου για την κατασκευή δρόμων ήταν δύο θέματα που συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.
Tην απόφασή τους να μην επιτρέψουν τις εργασίες κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου του Παντοκράτορα δήλωσαν και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρέβεζας, οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής συναντήθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
Η Πρωτοβουλία ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το ιστορικό του θέματος και μάλιστα κατέθεσε ψήφισμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αντιτίθεται στο έργο, χαρακτηρίζοντας το, ως καταστροφικό για την περιοχή.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και αφού έχει προηγηθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας καθώς και η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου. «Εμείς είμαστε υπέρ της κίνησης των πολιτών και θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιαννάκης, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τσοβίλης δήλωσε τη στήριξη της παράταξής του στον αγώνα των πολιτών, υποστηρίζοντας ότι το αλιευτικό καταφύγιο καταστρέφει το περιβάλλον και υπηρετεί συμφέροντα εντελώς ξένα, από αυτά των ψαράδων. «Ο Δημόσιος Χώρος είναι με το μέρος των συνδημοτών μας, καθώς το ζήτημα το ξεκινήσαμε μαζί πριν 3 χρόνια και οπωσδήποτε αποδέχεται την κατάθεση του σημερινού ψηφίσματος που κατέθεσαν», ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Δημόσιος Χώρος» κ. Γιάννης Ρέντζος.
Σε ότι αφορά το θέμα των κατοίκων του Υδατόπυργου που τα τελευταία 7 χρόνια περιμένουν να διαμορφωθούν οι δρόμοι από την Δαβάκη μέχρι και την Αλαμάνας, που τέθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση, ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης σημείωσε ότι κατανοεί το πρόβλημα, εξήγησε ότι το έργο θα προχωρήσει αφού έχει δημοπρατηθεί και υπογράμμισε ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε οικονομικές δυσκολίες αφού για το 2012 ο δήμος δεν έχει εισπράξει από τη ΣΑΤΑ ούτε ένα ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου