Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

39,32% μειωμένες οι αφίξεις στο Άκτιο

Αποθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα
aktioΓια ένα δύσκολο καλοκαίρι ετοιμάζονται οι επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο νομό μας , καθώς τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις είναι αποθαρρυντικά.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αναφορικά με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 στα αεροδρόμια της χώρας μας, προκαλούν... προβληματισμό αφού το αεροδρόμιο του Ακτίου εμφανίζει μείωση και σε ποσοστό 39,32%
Συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος 2012, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2011, οι διεθνείς αφίξεις εμφανίζονται μειωμένες Για να μιλήσουμε με αριθμούς, ενώ το 2011 κατεγράφησαν 1.798 διεθνείς αφίξεις στο Άκτιο, το 2012 κατεγράφησαν μόλις 1.091.
Στον αντίποδα, εντυπωσιακή είναι η άνοδος των διεθνών τουριστικών αφίξεων σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα (άνοδος 185,63% και 73,25% αντιστοίχως).
Την ίδια στιγμή απώλειες 5,19% καταγράφουν... οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στη χώρα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, φθάνοντας το 1,071 εκατ. επισκέπτες από 1,129 εκατ. το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας.
Τα στοιχεία αφορούν στο πρώτο τετράμηνο, αλλά είναι ενδεικτικά για τους ανθρώπους του κλάδου. Ειδικά στην περίπτωση του αεροδρομίου του Ακτίου όπου η μείωση των αφίξεων τουριστών σε σχέση με πέρυσι είναι μεγάλη κάνει τους ανθρώπους του κλάδου να σημαίνουν συναγερμό.
Να θυμίσουμε ότι τόσο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Πρέβεζας Πολύκαρπος Χαλκίδης, έχουν κάνει ενέργειες, ώστε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών να φτάσουν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, πτήσεις τσάρτερ από ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να φιλοξενηθούν οι τουρίστες στις περιοχές του Νομού Πρέβεζας. Ήδη, πτήσεις από Τσεχία, Αγγλία, πιθανά και από το Ισραήλ να φτάσουν στην περιοχή μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Τίποτα δεν έχει χαθεί
Την ίδια στιγμή εκφράζεται και φέτος η άποψη πως τίποτα δεν έχει χαθεί και οι ζημιές για τον τουρισμό στα παράλια της Ηπείρου θα είναι μικρότερες λόγω αφού τα κόστη μετακίνησης είναι μικρά.
Από την Ένωση ξενοδόχων του νομού γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση του νομού σε νέες αγορές. «Στόχος της Ένωσης είναι πάντα να προβάλει τον τόπο, να τον διαφημίζει να τον αναδεικνύει και τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν να τα έχει πάντα σαν όπλο, σε συνδυασμό πάντα με τις καλές τιμές και την ποιότητα των υπηρεσιών» τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης ο κ. Χαλκίδης επισημαίνοντας ότι έχοντας μεγάλη αισιοδοξία και συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις μας ,ευελπιστούμε ότι η τουριστική σεζόν του 2012 θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.
 http://www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου