Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΤΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΑ Καταγγελίες για μεγάλο «πάρτι» στο Δήμο Ζηρού με τα λατομεία – Στο «στόχαστρο» ο Δήμαρχος Πάργας

    http://zirosgr.blogspot.gr/     

                      ΧΙΛΙΑ  (1000)  ΦΟΡΤΗΓΑ!!!!!!!!!

                  ΑΠΟ  1/1/2014 ΕΩΣ 31/8/2014  14000 ΚΥΒΙΚΑ 
              ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟ  ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ
                      Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ                                                         ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ 
                              ΟΥΤΕ Η ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ
                                      (που είναι το επιλήψιμο )          ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ 
                                ΤΗΝ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ 
                                      ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΟΜΕΡΤΑ  
Ο  ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΣΠΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ   
       ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ  ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΕΒΕ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΕΡΩΝ                                  ΜΠΕΤΟΝ ΜΕ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ
                                                    

    Συνεδρίασε την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζηρού, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων, υπήρξε συζήτηση-ενημέρωση για τα λατομεία Θεσπρωτικού και Κρανέας. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα στοιχεία και τα χρέη της εταιρείας συμφερόντων Αντώνη Νάστα (Δήμαρχος Πάργας), προς το Δήμο Ζηρού, ενώ υπήρξε καταγγελία από το σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Γιάννο, για «πάρτι».
Ο Δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής παρουσιάζοντας την κατάσταση μίλησε για τιμολόγια που δεν έχουν κοπεί και παραστατικά που δεν υπάρχουν και αναλογούν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ τόνισε πως ο Δήμος θα διεκδικήσει με όλους τους τρόπους από την εταιρεία τα χρήματα που του οφείλονται.
Ο σύμβουλος της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ζηρού, Γιώργος Γιάννος ήταν πολλές φορές δεικτικός κατά του Δημήτρη Γιολδάση και της παράταξής του, καθώς το θέμα είχε συζητηθεί στις 17 Ιουνίου 2013 στο δημοτικό συμβούλιο Ζηρού, ενώ στις 18 Ιουλίου η τότε δημοτική αρχή (Γιολδάσης) είχε φέρει ως θέμα στο συμβούλιο: «Διαγραφή προστίμων και τελών της εταιρείας ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε.Β.Ε. κατ΄ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων».
Είπε μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Γιολδάση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης: «Στηρίξατε το Νάστα τόσα χρόνια. Θα τον λυπηθούμε κιόλας τώρα;».
Σε ερώτηση πάντως του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κου Γείτονα για το τι θα γίνει με τη σύμβαση του λατομείου στο Θεσπρωτικό, ο Δήμαρχος Ζηρού απάντησε πως είναι γενικότερα κατά των διοικητικών αποβολών, εφόσον η εταιρεία τηρεί τις υποχρεώσεις της.
Πάντως ο κ Γείτονας ήταν πολύ ενημερωμένος και η τοποθέτησή του και η προτροπή του για ενδεχόμενο συμβιβασμό της νυν δημοτικής αρχής που συνάδει  άφεση αμαρτιών άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο ακροατήριο.
Πάντα δυναμικός και ξεκάθαρος στις θέσεις του ο Μενέλαος!
Επίσης  μεταξύ των άλλων ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης   υπερασπίστηκε και τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του Σύριζα που δεν του αναγνωρίζουν ορισμένοι την αντιπολιτευτική του δράση και ικανότητα  στο Δημοτικό Συμβούλιο και αποσιωπούν σκοπίμως τις ερωτήσεις του!
Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο που αφορά τον φίλο μου τον Φάνη τον Μπάρκα και να υπερασπιστώ τον Γιώργο τον Γιάννο που αρκετές φορές έχει  θέςει το ζήτημα του Λατομείου όμως εκτίεται στην τελευταία εφημερίδα,(τι κάνει ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης;) και  ας είμαστε πιο προσεκτικοί.
Το χάος με τα παραστατικά που λείπουν και το γεγονός ότι ο Δήμος Ζηρού είχε δοσοληψίες με επιχειρηματία, χωρίς αποφάσεις οικονομικής επιτροπής τονίστηκε και από άλλους συμβούλους.
Η κα Παπαϊωάννου ρώτησε που είναι το επιλήψιμο (αν είναι δυνατόν) για να πάρει την απάντηση από τον Δήμαρχο:

 Υπάρχουν πολλά επιλήψιμα κα Παπαϊωάννου είπε μεταξύ άλλων εκνευρισμένος και έκπληκτος  ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής 
Ο Αντιδήμαρχος Παπαβασιλείου επίσης  έκανε σοβαρή παρέμβαση  και ζήτησε να του υποδείξουν οι προηγούμενοι αντιδήμαρχοι που έπεσαν οι χιλιάδες τόνοι από τα αδρανή υλικά αλλά απάντηση δεν πήρε.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής του Σύριζα Γιώργου Γιάννου ήταν πλήρης και σαφέστατη άλλωστε αυτός ζήτησε επίμονα να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είπε μεταξύ άλλων ο κ Γιάννος:

Υπάρχει μία σύμβαση με τον Δήμο Θεσπρωτικού παλαιότερα  και με τον Δήμο Ζηρού  αργότερα.
Όλα αυτά τα χρόνια  γινόταν ένα ωραίο πάρτι!
Είναι ξεκάθαρο ότι οι όροι της σύμβασης δεν τηρούνταν.
Και το πρώτο ερώτημα είναι γιατί δεν προχώρησε ο δήμος και οι Δημοτικές αρχές  να διεκδικήσουν τα αυτονόητα αυτά που προέβλεπε η σύμβαση ή γιατί δεν πήγαν με τον επιχειρηματία για το  αναλογικό αυτό μίσθωμα το 19%  δεν τον συμφέρει   παρότι το αποδέχτηκε και το πήρε από τον κ Τριφωνίδη γιατί δεν είπε να βάλουμε τα πράγματα σε μια άλλη σειρά!
Ο επιχειρηματίας αυτός κατά την γνώμη μου τόσα χρόνια μας έκλεβε.
Μας έκλεβε με τρεις τρόπους .
1) Το επί δαπέδου που σημαίνει τα κυβικά που είναι στο λατομείο.
 Ποτέ δεν τα κυβίσαμε.
Ο όγκος που είναι στο λατομείο σαν δήμος  μπορούσαμε να τον κυβίσουμε η αν δεν μπορούσαμε εμείς κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες  ή η  κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου θα το κάνανε για εμάς. Δεν το κάναμε ποτέ.
Κυβισμός σημαίνει ο όγκος του βουνού. Το μισό βουνό έχει φαγωθεί.
 Δυστυχώς θα φύγει και το υπόλοιπο.
Είναι πολύ εύκολο με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα να το κυβίσουμε φέτος
Να το κυβίσουμε και του χρόνου και να δούμε πόσα κυβικά έφυγαν από εκεί πέρα.
Αυτός λοιπόν μας έκλεβε σε όγκο καταρχήν σίγουρα,
2) Μας έκλεβε ενώ είχε σύμβαση  ο Δήμος Θεσπρωτικού με τα Λατομεία Πρεβέζης αυτός πούλαγε τα αδρανή υλικά στην Αχέρων Μπετόν σε ένα ευτελές
Ποσό και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε στην κανονική τιμή  και δυστυχώς τα πουλούσε και σε εμάς.
Εμείς τα υλικά που χρειαζόμαστε δεν τα αγοράζαμε από τα Λατομεία Πρεβέζης 
Τα αγοράζαμε από την Αχέρων Μπετόν.
Αυτός τι παραλογισμός είναι ?
3) Ξέρουμε πως λειτουργούν οι υπηρεσίες, έκοβε αυτή η εταιρεία παραστατικά και τιμολόγια για τα φορτηγά που έφευγαν και φεύγουν από εκεί?
Στην Ελλάδα ζούμε ξέρουμε τι γινόταν.
Γιατί μιλάμε για κακοδιαχείριση και γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Απορούμε όλοι ως σε ένα μικρό Δήμο σαν τον Δήμο Θεσπρωτικού που ήταν τότε
Τι γινόταν εκεί πέρα με ένα Λατομείο που είχε κύκλο εργασιών τεράστιο.
Και θα ήθελα από εσάς κ Ρίζο  εάν υπήρχε μια αναλογιστική μελέτη πως θα ήταν τα πράγματα σήμερα αν βάσει των κυβικών που φεύγουν ο Δήμος Θεσπρωτικού 
Και ο Δήμος Ζηρού θα έπαιρνε τόσα χρήματα τον χρόνο.
Γιατί αν τα λογαριάζαμε σωστά θα έπρεπε να παίρνει  400000 με 500000 τον χρόνο!
Αυτό δεν έγινε ποτέ με τα κόλπα αυτά που ανέφερα .
Επί της ουσίας τι έγινε μας χρώσταγε περίπου 1000000 ευρώ όταν παραλάβαμε σαν δημοτική αρχή 930000 είναι τα βεβαιωμένα και κάτι άλλα ψηλά που μας έχουν ξεφύγει χοντρικά ένα εκατομμύριο.
Και εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι.
Έφερε τελεσίδικες αποφάσεις για τις οποίες κανένας δήμος δεν έκανε καμιά έφεση ποτέ και ο κ Γιολδάσης σε ερώτηση που του είχα κάνει τότε μου απάντησε τι ήθελες να κάνω να πάω στον Άρειο Πάγο? Υπάρχουν όλες οι συζητήσεις στο Διαύγεια αν θέλετε κ Γιολδάση.
Γατί κ Γιολδάση τόσα χρόνια που ήσουνα δεν τα έβαλες σε μία σειρά?
Γατί δεν τα έκανες?
Αυτό ,το απλό ερώτημα μπορείτε να μου απαντήσετε?
Το αναλογικό μίσθωμα το 2013-2014 που ήταν στην θητεία σου γατί δεν το πήρες κ Γιολδάση?
Δεν διεκδίκησε ποτέ κανείς Δήμαρχος  Αθανασίου και μετέπειτα Γιολδάσης αυτό το αναλογικό μίσθωμα. Αφήνανε μπάχαλο την κατάσταση ακούγονται πάρα πολλά τα μισά να είναι αλήθεια δεν πρέπει να μιλάτε καθόλου.
Το άλλο άθλιο που γινόταν με τις δημοτικές αρχές τότε μοίραζαν χαλίκια  παντού αφειδώς!
Μοίραζαν χαλίκια λοιπόν και όποιος διαφωνεί να σας πάρω εγώ μια βόλτα  σε χωραφάκια σε στάνες σε σπίτια και όχι σε δρόμους χωρίς να κόβουν παραστατικά.
Να μην πω και το άλλο ότι κάποιοι εμπορευόταν  αυτό το πράγμα.
Το 2009 όταν πάρθηκε η  απόφαση για τα 75 στρέμματα γιατί δεν είναι ένοχος μόνο ο Δήμος , έγινε κοινή σύσκεψη με την Νομαρχία Πρέβεζας με Βασίλη Ιωάννου Νομάρχη τότε  και Αθανασίου δήμαρχο θεσπρωτικού για να πάρου απόφαση για τα 75 στρέμματα.
Μια απόφαση κοινή για να γίνει αποχαρακτηρισμός για τα στρέμματα αυτά
Και αντέδρασαν κάποιοι σύμβουλοι αλλά οι κύριοι αυτοί έκαναν την δουλειά τους όπως έπρεπε και δεν μίλησε κανείς .
Το 2013 η εταιρία αυτή πήρε  έγκριση για καινούργια περιβαλλοντική μελέτη.
Και ρωτάω τον πρόεδρο της Κρανιάς που είναι κοντά στην Τύρια εάν υπάρχει όχληση  και εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι  και  έχει γεμίσει ο τόπος σκόνη .

Και εσύ κύριε πρόεδρε Κρανιάς γιατί τέσσερα χρόνια δεν μας έλεγες εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, εμείς  το ζητήσαμε να το φέρουμε σαν θέμα όλα αυτά τα χρόνια και δεν έγινε συζήτηση ποτέ.
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν εκεί κ Πρόεδρε και κ Δήμαρχε δεν τηρείται η νομιμότητα και δυστυχώς κ Δήμαρχε έχετε  πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια σας και πρέπει να την φέρεται εις πέρας, και τουλάχιστον ηθικά κάτι έπρεπε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια . Είναι ξεκάθαρο αν δεν τον συμφέρει τον επιχειρηματία μπορεί να φύγει.
Τι  πρέπει να γίνει τώρα?
Προσωπικά δεν νομίζω ότι πρέπει να βάλουμε ένα χ και να διαγράψουμε τα προηγούμενα .
Πρέπει να γίνει μία έρευνα για το τι έγινε εκεί πέρα.
Δεν μπορεί να χρωστάει ένα 1.000.000 και ξαφνικά να μην έχουμε τίποτα.
Δεν μπορεί να έχουμε μια επιχείρηση με τεράστιο κύκλο δραστηριοτήτων και ο Δήμος να μην εισπράττει τίποτε.
Αυτός ο όγκος αυτό το βουνό που καταστράφηκε και συνεχίζει να καταστρέφεται
Ανήκει στους πολίτες και  σε αυτούς πρέπει να πάει.
Είναι προς τιμήν σας από τα 2500 αδρανή υλικά που δικαιούμαστε δωρεάν έχετε εξαντλήσει τα 1500   γατί  μπράβο σας κ Ρίζο λειτουργήσατε το γραφείο κίνησης και έτσι ξέρουμε τι μας γίνεται και αυτό το ζήταγα τέσσερα χρόνια γιαυτό  και δεν υπάρχει διαφάνεια που πήγαν τα χαλίκια μέχρι τώρα.
Είναι τυχαίο πως ένας δήμαρχος ενός γειτονικού Δήμου έχει  και μια επιχείρηση την οποία την πήρε από έναν πρώην  βουλευτή τον οποίο τον στήριξε  και ένας άλλος βουλευτής ο οποίος ήταν  πρώην Νομάρχης και πήρε και σύμβουλο από το ίδιο περιβάλλον.
Να πω λοιπόν ότι το τελευταίο χρόνο ο τελευταίος επιχειρηματίας μας τάραξε στην νομιμότητα .
Έκοβαν τιμολόγια κανονικά όπως προβλεπόταν από τον νόμο, γιατί ήθελε να πάρει το 1000000 του ΕΣΠΑ.
Ήθελε να κάνει τους τζίρους και να πάρει τα λεφτά του ΕΣΠΑ.
Και δέστε τυχαίως πως ο δήμαρχος που είναι και επιχειρηματίας και έχει και έναν περιφερειάρχη που του έβγαλε και ένα εκατομμυριάκι για να βελτιώσει την επιχείρησή του και να την κάνει πιο αποδοτική , δείτε τα αυτά όλα είναι τυχαία άραγε ?
Είναι στο χέρι σας κ Δήμαρχε αυτή η καυτή πατάτα μια που είστε και στην ΚΕΔΚΕ  δίπλα –δίπλα με τον κ Νάστα να του πείτε και να του πιάσετε και λίγο το αυτάκι και αν δεν φτάνει η νομική υπηρεσία η δικιά μας να πάρουμε και νομικούς συμβούλους ανεξάρτητους γατί τα ποσά είναι πολλά που λέει και κάποιος άλλος.
Η ενημέρωση στην ερώτηση για τα λατομεία έγινε αναλυτικά από τον αντιδήμαρχο Αχιλλέα Ρίζο που ήταν άριστος και αναλυτικότατος και αξίζει συγχαρητήρια γιατί πρώτη φορά βγαίνουν στο φώς τέτοια στοιχεία για την διαπλοκή στον Δήμο Ζηρού.
 

 ΘΕΜΑ:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΕ ΘΕΣΗ ‘‘ΜΠΟΥΦΟΣ’’  ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ

Ο Δήμος Ζηρού είναι κύριος και νομέας μίας έκτασης τετρακοσίων τριάντα τριών χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι έξι  (433.526) τετραγωνικών μέτρων ευρισκόμενης στην θέση ‘’Μπούφος’’ της κτηματικής περιφέρειας της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού, η οποία συνορεύει γύρωθεν με δημοτική έκταση. Η παραπάνω έκταση, περιήλθε στον Δήμο Ζηρού δυνάμει εκτάκτου και τακτικής χρησικτησίας.
Σύμφωνα με την υπ’αριθμό 203/1991 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού του οποίου ο Δήμος Ζηρού αποτελεί καθολικό διάδοχο, το έτος 1995 αποφασίστηκε να διενεργηθεί δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση της ανωτέρω λατομικής δημοτικής έκτασης. Το μίσθωμα καθορίζετο σε πάγιο για έκαστο στρέμμα και σε αναλογικό δηλαδή: ποσοστό επί της εκατό (%) επί της τιμής πώλησης του προϊόντος που αναγράφεται στα τιμολόγια.
Κατά τον ως άνω διαγωνισμό που διενεργήθηκε στο Θεσπρωτικό Νομού Πρέβεζας, τελευταίος πλειοδότης αναδείχθηκε ο Γεώργιος Τρυφωνίδης του Παναγιώτη, ο οποίος και προσέφερε ποσοστό 19,6 %. Στην συνέχεια ο ανωτέρω Γεώργιος Τρυφωνίδης κατάρτισε με τον ( πρώην) Δήμο Θεσπρωτικού, δια του νομίμου εκπροσώπου του και τότε Δημάρχου αυτού Δημητρίου Σιώρου του Θεοδώρου, στην έδρα του Δήμου στο Θεσπρωτικό Νομού Πρέβεζας, το υπ’αριθμό4575/26-4-95 μισθωτήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Θεσπρωτικού Αφροδίτης Τσάιμου. 
Το οποίο περιελάμβανε όλους τους όρους του ανωτέρω διαγωνισμού που καθορίσθηκαν με την υπ’αριθμό 203/1991 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσπρωτικού και το οποίο αφού χαρτοσημάνθηκε νόμιμα, μετεγράφη νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θεσπρωτικού σε τόμο 68 και α.α 29.
Η διάρκεια της μίσθωσης σύμφωνα με το άρθρο 5ο αρ.1 του ανωτέρω μισθωτηρίου συμβολαίου ορίσθηκε σε είκοσι (20) έτη . Το ετήσιο μίσθωμα σύμφωνα με το άρθρο 5ο αρ.2 του ανωτέρω μισθωτηρίου συμβολαίου καθορίστηκε σε α) πάγιο και β) αναλογικό, ήτοι: α) το πάγιο μίσθωμα  καθορίστηκε στο ποσό των 11.738,81 ευρώ ( 4.000.000 δρχ.) ετησίως για την πρώτη πενταετία, καταβαλλόμενο έως το τέλος του μηνός Απριλίου εκάστου έτους, στο ποσό των 14.086,57 ευρώ ( 4.800.000 δρχ.) ετησίως για την δεύτερη πενταετία, καταβαλλόμενο έως το τέλος του μηνός Απριλίου εκάστου έτους, στο ποσό των 17.608,21 ευρώ ( 6.000.000 δρχ), ετησίως για την τρίτη πενταετία, καταβαλλόμενο έως το τέλος του μηνός Απριλίου εκάστου έτους και στο ποσό των 18.136,46 ευρώ (6.180.000 δρχ.) ετησίως για την τέταρτη πενταετία, καταβαλλόμενο έως το τέλος του μηνός Απριλίου εκάστου έτους . β) Το αναλογικό μίσθωμα  καθορίστηκε ( για όλη την διάρκεια της μίσθωσης) σε ποσοστό 19,6 % επί της τιμής πωλήσεως των προϊόντων και η οποία αναγράφεται στα εκδιδόμενα τιμολόγια επί του δαπέδου του λατομείου.
Σύμφωνα με ρητό όρο του ως άνω μισθωτηρίου συμβολαίου στο τέλος εκάστου μισθωτικού έτους θα γίνεται εκκαθάριση του αναλογικού μισθώματος, το οποίο θα υποχρεούται ο μισθωτής να καταβάλει στον (πρώην ) Δήμο Θεσπρωτικού  και νυν Δήμο Ζηρού , βάσει των αντιστοιχούντων ποσοτήτων των αδρανών υλικών τα οποία διέθεσε ο μισθωτής, υποβάλλοντας για κάθε τρίμηνο (3μηνον) στον εκμισθωτή Δήμο και εντός μηνός από της λήξεώς του αντίγραφα των τιμολογίων τα οποία εξέδωσε ο μισθωτής για την πώληση των προϊόντων του ή σε περίπτωση μη εκδόσεως τιμολογίων, τα αντίστοιχα δελτία αποστολής.
Με το άρθρο 11ο του ως άνω υπ’αριθμό  4575/26-4-1995 μισθωτήριο συμβολαίου, επιτρέπεται στον μισθωτή η εισφορά των μισθωτικών δικαιωμάτων όπως ορίζει το άρθρο 6 παρ.3 Ν.1428/1984. Δυνάμει της υπ’αριθμό 42/1996 αποφάσεως του  Δημοτικού Συμβουλίου Θεσπρωτικού, τα μισθωτικά δικαιώματα τα οποία είχε αποκτήσει ο πλειοδότης Γεώργιος Τρυφωνίδης , μεταβιβάσθηκαν στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία  << ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ>> και διακριτικό τίτλο <<ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ Α.Ε.Β.Ε.>> η οποία εδρεύει στην Πρέβεζα και η οποία δια του νομίμου εκπροσώπου της με την υπ’αριθμό 42.661/23-5-1996 μονομερή συμβολαιογραφική δήλωση αποδέχθηκε την μεταβίβαση και εισφορά των μισθωτικών δικαιωμάτων.
Έκτοτε η ανωτέρω εταιρεία χρησιμοποιεί το μίσθιο για τις ανάγκες της εμπορίας της, ήτοι για την εξόρυξη και εμπορία αδρανών υλικών. Πλέον των ανωτέρω η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΕΒΕ με το υπ’αριθμ 9757 συμβόλαιο που υπογράφθηκε την 17/07/2009 μεταξύ αυτής και του Πρώην Δήμου Θεσπρωτικού μίσθωσε έκταση 75 στρεμμάτων παρακείμενα του λατομείου  για 6 έτη με ετήσιο ενοίκιο 5000 € και με την υποχρέωση παραχώρησης στον Δήμο ποσότητας 2500 κυβικών αδρανών υλικών κατά έτος.
Σήμερα οι οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου Ζηρού με την εν λόγω εταιρεία είναι οι εξής:
Η εταιρεία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΕΒΕ  έως της 17/02/2015 οφείλει στον Δήμο  κατά ποσό κεφαλαίου 930.237,65  €. Από το ποσό αυτό αφαιρείτε  ποσόν 457.262,28 € που θα διαγραφεί βάσει  τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και αφορά δυο (2) πρόστιμα (234.104,04 € + 223.158,24 €) του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού  προς την εταιρεία  στα οποία αυτή προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε με τις υπ’αριθμ.  803/2005 και 291/2011 αποφάσεις από το πρωτοδικείο Πρέβεζας  και από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων αντίστοιχα.
Μετά την αφαίρεση το ποσό του χρέους της εταιρείας προς τον Δήμο  διαμορφώνετε   στα  475.975,37 €. Στο  ποσό αυτό θα πρέπει  να προστεθεί ποσό προσαυξήσεων 166.383,30 € όπου το τελικά διαμορφωθέν  χρέος  της εταιρείας προς τον Δήμο ανέρχεται στο ύψος των 639.358,67 €. 
    

Πλέον  των ανωτέρω  υπάρχουν δυο(2) τελεσίδικες  δικαστικές αποφάσεις  (148.437,28 € +128.639,5 € ) της εταιρείας ‘’ΑΧΕΡΩΝ ΜΠΕΤΟΝ’’ (διαφορετικό  Ν.Π αλλά του ίδιου ιδιοκτήτη) κατά του Δήμου Ζηρού από προμήθεια αδρανών  υλικών και σκυροδέματος του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού ,πρώην Δήμου Φιλιππιάδας  και του νυν Δήμου Ζηρού έως της 23/05/2013.
Το ποσό αυτό ανέρχεται στις 277.076,87 €.

Επιπρόσθετα από 24/05/2013 έως και 31/08/2014 ο Δήμος φέρεται να οφείλει ποσό 116.114,77 € για προμήθεια αδρανών υλικών και σκυροδέματος.
Τέλος δεν έχει βεβαιωθεί το πάγιο μίσθωμα από 26/04/2013 έως 26/04/2014 καθώς και το αναλογικό μίσθωμα έτους 2014.

 ΘΕΜΑ:  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΕ ΘΕΣΗ <<ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ>> ΚΡΑΝΕΑΣ

       Ο Δήμος Ζηρού είναι κύριος και νομέας μίας έκτασης 274.651,75 τ.μ. που έχει ορισθεί ως χώρος για δημιουργία λατομείου σε θέση <<ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ>> της Τ.Κ. Κρανέας Δήμου Ζηρού Ν. Πρέβεζας καθώς και μίας όμορης και συνεχόμενης έκτασης 11.903,50 τ.μ. στην ίδια θέση . Η έκταση αυτή δυνάμει του υπ’ αριθμό 4249/1998 συμβολαίου της συμβολαιογράφου Πρέβεζας Χαράς Λαμπροπούλου – Βουκελάτου που μεταγράφηκε νόμιμα στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Θεσπρωτικού σε τόμο 81 και α.α 6α , εκμισθώθηκε από την πρώην κοινότητα Κρανέας για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ετών με δικαίωμα παράτασης στην ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία <<ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ –ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε.>> και διακριτικό τίτλο <<ΜΠΕΤΟΤΕΧΝΙΚΗ>>.
         Το μίσθωμα ορίσθηκε σε πάγιο για την πρώτη πενταετία σε 3.000 δρχ/στρέμμα , για την δεύτερη πενταετία σε 4.000 δρχ./στρέμμα για την τρίτη πενταετία σε 5.000 δρχ./στρέμμα και για την τέταρτη πενταετία σε 6.000 δρχ./στρέμμα.
         Επίσης το μίσθωμα καθορίστηκε και σε αναλογικό ποσοστό 4,1% επί της τιμής πώλησης των αδρανών υλικών. Στην συνέχεια η ανωτέρω εταιρία δυνάμει της υπ’ αριθμό 7218/24-9-2004 πράξης παραχώρησης μισθωτικών δικαιωμάτων της συμβολαιογράφου Πρέβεζας Χαράς Λαμπροπούλου – Βουκελάτου παραχώρησε το σύνολο των μισθωτικών της δικαιωμάτων στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία <<ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ , ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ & ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΥΚΡΟΔΕΜΑΤΟΣ – ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ>> και διακριτικό τίτλο <<ΕΥΡΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.>>.
        Ακολούθως με την υπ’ αριθμό 457/10-7-2008 πράξη παραχώρησης μισθωτικών δικαιωμάτων της συμβολαιογράφου Πρέβεζας Χαράς Λαμπροπούλου – Βουκελάτου η ανωτέρω εταιρεία παραχώρησε το σύνολο των μισθωτικών της δικαιωμάτων στην εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία <<ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΡΑΝΕΑΣ.Ε.Π.Ε>>.
        Έκτοτε η ανωτέρω εταιρεία χρησιμοποιεί το μίσθιο για τις ανάγκες της εμπορίας της, ήτοι για την εξόρυξη και εμπορία αδρανών υλικών.
         Σύμφωνα με την από 17-2-2015 καρτέλα χρεώσεων της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ζηρού οι οφειλές της ανωτέρω εταιρείας στις 17-2-2015 διαμορφώνονται ως εξής:
1.     ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡ.ΚΑΤ/ΚΗ ΕΤΑΙΡ.-ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Ποσό: 9.572,78
             
               Κεφάλαιο  4.999,96
               Προσαυξ.  4.572,82
               Σύνολο      9.572,78

2.     ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΠΕ                                                   Ποσό: 53.965,69
          
                Κεφάλαιο  40.575,82
                Προσαυξ.  13.389,87
             Σύνολο     53.965,69

          ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ  :                                                                 Ποσό: 63.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου