Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το '1ο Μαγικό χωριό Φιλιππιάδας' ανοίγει τις πύλες του

Τα γιορτινά της ετοιμάζεται να φορέσει η Φιλιππιάδα, καθώς θα φιλοξενήσει το ‘1ο Μαγικό Χωριό’, το οποίο θ’ ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και θα ρίξει την αυλαία την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015.
Δεκάδες δράσεις, με παιχνίδια, happenings, θεατρικά, παραμύθια και εργαστήρια για δημιουργική απασχόληση παιδιών, θα λάβουν χώρα κατά τις ημέρες λειτουργίας του ‘1ου Μαγικού Χωριού’, αλλά και αρκετές εκδηλώσεις που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους σε καθημερινή βάση. Ξωτικά, ξυλοπόδαροι, μάγοι και ο Άγιος Βασίλης θα δώσουν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού μέσω της Κοινωφελούς Εταιρίας, με την συνεργασία πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων που εδράζονται στην περιοχή και τους οποίους o Δήμος Ζηρού ευχαριστεί ιδιαίτερα για την θερμή ανταπόκρισή τους.
 
Καλαντζής: «Γιορτινή διάθεση αλλά και αλληλεγγύη»
 
«Στόχος μας, σ’ αυτήν την δύσκολη συγκυρία είναι να δώσουμε γιορτινή διάθεση στην πόλη της Φιλιππιάδας, αλλά και σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού, να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά και να προσπαθήσουμε έστω και για λίγο, να ξεφύγουμε από το γκρίζο της εποχής. Για τον λόγο αυτό προσκαλώ όλους τους συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το ‘1ο Μαγικό Χωριό’ που διοργανώνουμε για να γιορτάσουμε μαζί με χαμόγελο και αισιοδοξία τα φετινά Χριστούγεννα. Μέσα από την διοργάνωση του «1ου Μαγικού Χωριού» στοχεύουμε και στην εμπορική ενδυνάμωση της οικονομίας της πόλης αλλά και στην στήριξη αδύναμων συνδημοτών μας και ευπαθών ομάδων καθώς θα διοργανωθούν και παράλληλες δράσεις αλληλεγγύης» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής.
 
Η επίσημη έναρξη του «1ου Μαγικού Χωριού» θα γίνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, με την φιλαρμονική μπάντα Θεσπρωτικού (σ.σ. θα προηγηθούν το πρωί όμορφες εκδηλώσεις από Σχολεία της πόλης). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία της Φιλιππιάδας και θα επεκταθούν μέχρι την Πλατεία έναντι της Αστυνομίας, όπου θα λειτουργεί καρουζέλ και τρενάκι για μικρούς και μεγάλους.
Χιλιάδες λαμπιόνια θα φωτίσουν τις πλατείες, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, και τους κεντρικούς δρόμους της Φιλιππιάδας και του Θεσπρωτικού αλλά και άλλων δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ μέσα από την ενοικίαση μικρών ξύλινων σπιτιών με χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Φιλιππιάδας και όχι μόνο, θα προβάλλουν τα προϊόντα τους.    
Σημειώνεται ότι η είσοδος στον χώρο των εκδηλώσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ, όπως και η συμμετοχή στους χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και στα παιχνίδια (σ.σ. καρουζέλ, τρενάκι κλπ).
 
 
Όμορφες Χριστουγεννιάτικες δράσεις, θα διοργανωθούν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ζηρού.
Για όσα θα συμβαίνουν στο «1ο Μαγικό χωριό Φιλιππιάδας» μπορείτε να ενημερώνεστε διαρκώς και από τη σελίδα στο facebook: Μαγικό Χωριό Φιλιππιάδας
«Σας περιμένουμε στο «1ο Μαγικό Χωριό» για να απολαύσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων και να γίνουμε όλοι παιδιά» καταλήγει η ανακοίνωση –πρόσκληση του Δήμου Ζηρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου