Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Τα γεωργικά προϊόντα της Ηπείρου στο διαδίκτυο

 

Με απόφαση του ειδικού γραμματέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αντώνη Μαρκόπουλου, θα δημιουργηθεί ιντερνετικό κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης για τα προϊόντα της Ηπείρου.
Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση», στην ενότητα «Ολοκληρωμένη εφαρμογή ενημέρωσης αγροτών - πολιτών και προώθησης των αγροτικών προϊόντων της περιφέρειας Ηπείρου», υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» σε σχετικό ρεπορτάζ της, αναφέρει πως θα δημιουργηθεί πλατφόρμα ενημέρωσης στα ελληνικά και στα αγγλικά, τμήμα ενημέρωσης αγροτών για θέματα του ενδιαφέροντός τους, καθώς και οδηγός αγροτικών προϊόντων με πληροφορίες για τα προϊόντα της περιοχής. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του συγκεκριμένου πλάνου είναι 12 μήνες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στόχος είναι η ανάπτυξη της τοπικής γεωργικής παραγωγής αλλά και η διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό και η προώθηση των τοπικών, παραδοσιακών και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μέσω αυτού, καθώς και η επέκταση των δυναμικών κλάδων της πρωτογενούς παραγωγής με στόχο την προώθηση των προϊόντων στην εθνική και διεθνή αγορά.
Το ίδιο θα γίνει, σε συντομότερο χρονικό διάστημα και για τα προϊόντα της Κρήτης.
http://www.atpreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου