Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Φιλιππιάδα την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 και ώρα 12η μεσημβ. στην αίθουσα συμβουλίου του Δημαρχείου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Δήμου Ζηρού με θέμα : «Σχεδιασμός και Δράσεις για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών έτους 2012>>.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Ζηρού κ. Δημήτριος Γιολδάσης , ο Δ/τής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας κ. Απόστολος Βασδέκης, Ο Δ/τής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας κ. Ευάγγελος Κοντός , Ο Δ/ντής της Δ/νσης Δασών κ. Βασίλειος Δάλαρος, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Ανθμος κ. Δημήτριος Κλάγκος, ο Προϊστάμενος Δασονομείου Φιλιππάδας κ. Γεώργιος Μπαλάφας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζηρού, Δημοτικοί σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων , καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες
Βασικός άξονας της σύσκεψης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου και λήγει την 31η Οκτωβρίου 2012
Συμφωνήθηκε η πλήρης συνεργασία μεταξύ των φορέων τόσο για πρακτικά θέματα όσο και για τον συντονισμό του ανθρώπινου δυναμικού και των μηχανημάτων, ώστε από την 1η Μαΐου η κατάσταση στους δασικούς και αγροτικούς δρόμους να είναι υπό πλήρη έλεγχο.
Επίσης, συμφωνήθηκε η από κοινού δράση Δήμου, Περιφέρειας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για την αποφυγή πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας


Δήμου Ζηρού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου