Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

 

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα 

«ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙΟΥ»


Μετά από δύο σχεδόν χρόνια πολύμορφων κινητοποιήσεων των κατοίκων, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, παραγωγών της περιοχής μας και του τοπικού ΤΟΕΒ Μπόϊδας- Μαυρής, το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) απέρριψε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των δύο φαραωνικών διαστάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων που είχαν καταθέσει αίτηση στην περιοχή της Κρανιάς- Τύριας- Θεσπρωτικού.

Η δυναμική και μαζική αντίδραση του κόσμου που απειλούνταν με εκτοπισμό από τα σπίτια τους, τα βοσκοτόπια τους, τις καλλιέργειές τους έφερε μια νίκη απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που ληστεύουν την τσέπη μας και τον τόπο μας. Έδειξε ότι το μοναδικό εμπόδιο για την λεηλασία του τόπου μας, είναι ο δικός μας αγώνας.

Η Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει ένα πλήθος ανθρώπων, φίλων, αλληλέγγυων, φορέων, νομικών, υπαλλήλων σε υπηρεσίες, πολιτικών σχηματισμών, που από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον αγώνα μας. Άλλοτε φωναχτά, άλλοτε σιωπηλά, πάντα αταλάντευτα, με το δίκιο του λαού της Λάκκας. Ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε από εκείνους που ήρθαν να «θερίσουν» χωρίς να έχουν «σπείρει».

Το παράδειγμά μας μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν και οι άλλες περιοχές που είναι αντιμέτωπες με την λαίλαπα των ΒΑΠΕ που σαρώνει την Ήπειρο, να πάρουν δύναμη από το νικηφόρο αποτέλεσμα του αγώνα μας, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν την μάχη για τον τόπο τους.

Δεν εφησυχάζουμε με το αποτέλεσμα, παρακολουθούμε την εξέλιξη και παίρνουμε δύναμη για αντιμετωπίσουμε και το άλλο, καταστροφικό για την περιοχή μας «επενδυτικό σχέδιο», το αιολικό πάρκο που θέλει να στεφανώσει τα βουνά της Λάκκας με 46 ανεμογεννήτριες. Θα είμαστε και εκεί παρόντες, όχι όπως ξέραμε μέχρι τώρα αλλά όπως μάθαμε:

«Η ΛΑΚΚΑ ΣΟΥΛΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου