Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου.




Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 2ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου 2018 στο Θεσπρωτικό και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, φορείς, παραγωγοί, επιχειρήσεις, αρχιμάγειροι και σεφ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάδειξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι στη φετινή εκδήλωση θεματικός άξονας θα είναι το ψωμί και τα παράγωγα του αλευριού.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.


Το Πρόγραμμα 2ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, έχει ως εξής:

1η ημέρα
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

19.00: Προσέλευση.
19.15: Αγιασμός.
19.30 Χαιρετισμοί.
20.00: Χαιρετισμός Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή.
20.15: Ομιλία από τον Τάσο Τόλη επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με θέμα: “Τοπική γαστρονομία”.
20.30: Παρουσίαση παρασκευής ψωμιού από τους Συλλόγους, συνεταιρισμούς, νοικοκυρές και επαγγελματίες.
Διαγωνισμός παραδοσιακού ψωμιού και παραγώγων του, ο οποίος θα αξιολογηθεί από επιτροπή ειδικών στο κομμάτι της γαστρονομίας και της αρτοποιίας (σ.σ. μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και αρτοποιοί).
21.30: Βραβεύσεις και απονομές επαίνων.
Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.

2η ημέρα
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
19.30: Έναρξη 2ης ημέρας.
Επίδειξη μενού με τοπικά προϊόντα και επίδειξη μαγειρικής από μαγείρους μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος non teste.
20.00: Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους (Συλλέκτης λαογραφικών σκευών Αναστάσιος Λαμπρούσης κ.ά).
20.15: Οι παλιότεροι μαγειρεύουν. Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου μαγειρέματος στο καζάνι από τον κ.Χριστόφορο Γκουντέβα μέλος του Συλλόγου Ζερβού “Πασχαλιάδα”.
20.30: Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών.
Ευχαριστίες συλλόγων και παραγωγών - Αποτελέσματα Συμποσίου.
- Διασκέδαση με το συγκρότημα του Δημήτρη Υφαντή και τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων της περιοχής.

Τελευταία ημέρα για δηλώσεις συμμετοχής θα είναι η Δευτέρα 16 Ιουλίου. Κατά συνέπεια όσοι σύλλογοι, παραγωγοί και επιχειρήσεις δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή καλούνται να σπεύσουν άμεσα, διότι πέραν της Δευτέρας 16 Ιουλίου καμία δήλωση δεν θα γίνεται δεκτή.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@dimoszirou.gr. Εκεί επιχειρηματίες και παραγωγοί καλούνται να αναφέρουν την πλήρη επωνυμία της επιχείρησης ή το όνομα εάν πρόκειται για παραγωγούς καθώς επίσης και το είδος (ή τα είδη) που θέλουν να παρουσιάσουν ή να πουλήσουν, ενώ οι σύλλογοι και φορείς, την επωνυμία τους και την Τ.Κ. στην οποία δραστηριοποιούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Καρζή Γεώργιο, υπεύθυνο Τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Ζηρού, στα τηλ. 2683 360607 & 6977 066621.

Μεγάλος χορηγός και του 2ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Λάκκας Σουλίου είναι η ΕΡΤ με την ΕΡΤ 3 και την ΕΡΤ Ιωαννίνων.
















Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΡΤ T.V., Περιοδικό STEP, Prevezabest, GoSprorts, Hpeiros.gr, EpirusNow.gr, Zirosgr.blogspot.gr, My Preveza.gr, Atpreveza.gr, Melani kai xarti, RN ROMIANEWS, εφημερίδα “Η Πρέβεζα”.Power FM 92,3.

Υποστηρικτές: Μύλοι Νιτσιάκου, Νιτσιάκος Υγιεινά Κοτόπουλα Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου